σημαια

Ρινοπλαστική κατάλληλη ηλικία

extra_toc

  Ρινοπλαστική ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

  ρινοπλαστικη ηλικια1 Η ιατρική εκτίμηση για ρινοπλαστική είναι εφικτή μετά την ολοκλήρωση του μεγέθους και του σχήματος της μύτης των ενδιαφερόμενων, γι’αυτό και είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του σπλαχνικού κρανίου. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι νεότεροι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να είναι στο τέλος της εφηβείας τους για να μπορέσουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική. Έτσι, για τα αγόρια η επέμβαση συστήνεται από την ηλικία των 18 ετών και μετά, ενώ για τα κορίτσια από την ηλικία των 17 και μετά.

   Εκτός από την ηλικία βέβαια, μεγάλη σημασία για τη βίωση υψηλής μετεγχειρητικής ικανοποίησης από τη ρινοπλαστική έχει και η συναισθηματική ωριμότητα του υποψήφιου. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η δημοφιλία της κοινοποίησης φωτογραφιών μέσω των κοινωνικών δικτύων Instagram, Snapchat και  Facebook ωθούν πολλές νέες και νέους στην πραγματοποίηση αισθητικών επεμβάσεων στο πρόσωπο. Κρίσιμης σημασίας, επομένως, για την επιτυχία του χειρουργείου είναι, μέσα από την προεγχειρητική συνεδρία με τον υποψήφιο ή την υποψήφια για ρινοπλαστική, να αναδειχτεί η ελεύθερη, συνειδητοποιημένη τους απόφαση. Ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να εξετάσει με αντικειμενικότητα όλα τα δεδομένα και να καθορίσει με σαφήνεια τα περιθώρια της αλλαγής, θέτοντας ρεαλιστικές προσδοκίες για τους υποψήφιους.

   Όσον αφορά τη μεγάλη ηλικία, αυτή δεν αποτελεί αντένδειξη για ρινοπλαστική. Είναι γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του εξαιτίας της μείωσης παραγωγής κολλαγόνου: έτσι, το πολύ ώριμο δέρμα δεν μπορεί να έχει την ίδια αντίδραση με το νεανικό δέρμα. Αυτό καθιστά την επίτευξη του άριστου αποτελέσματος πιο απαιτητική, όχι όμως αδύνατη. Η πρόοδος της πλαστικής χειρουργικής και η εξέλιξη των τεχνικών είναι «με το μέρος» των πιο ώριμων σε ηλικία ενδιαφερόμενων, αφού ο σεβασμός στους ιστούς της μύτης, που διέπει την πλαστική ρινικής μνήμης (nasal memory surgery), διασφαλίζει φυσικό και προβλέψιμο αισθητικό αποτέλεσμα με βελτιωμένη λειτουργικότητα της μύτης. 

Ρωτήστε το Γιατρό

Please type your full name.

Please type your full name.

Invalid email address.

Άκυρh Εισαγωγή

Please tell us how big is your company.

Please select a date when we should contact you.

Άκυρη Εισαγωγή

CAPTCHA
Ανανέωση Λάθος εισαγωγή

Search