σημαια

Facelift - Λίφτινγκ Προσώπου

extra_toc

  Λίφτινγκ προσώπου: η "χρυσή επιλογή" για "προσωπική" ανανέωση  

facelift12   Το facelift - λίφτινγκ προσώπου αντιμετωπίζει τη χαλάρωση και πτώση του δέρματος του μέσου προσώπου και του τραχήλου. Διατηρεί τη φήμη του ως το «golden standard» για την αναζωογόνηση του προσώπου, αφού καμία μη χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να το αντικαταστήσει όταν συνυπάρχουν τα εξής σημάδια γήρανσης: «σπασμένη» και χαλαρωμένη επιδερμίδα στο μέσο πρόσωπο, ρυτιδωμένος λαιμός, ρυτίδες και βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις, «πεσμένα» μάγουλα και διπλοσάγονο.

   Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του λίφτινγκ είναι, επομένως, ότι μπορεί να βελτιώσει όλες τις αισθητικές υποομάδες του προσώπου ταυτόχρονα. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου τρεις ώρες, χρησιμοποιείται γενική ή και τοπική αναισθησία με μέθη και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία). 

   Για την επίτευξη των βέλτιστων αισθητικών αποτελεσμάτων το λίφτινγκ προσώπου συνήθως συνοδεύεται από τη χρήση μεθόδων όπως τα βλαστοκύτταρα, το laser, το peeling, το αυτόλογο λίπος, με τις οποίες -εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση- αποκαθίσταται  η ποιότητα του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, καθώς επίσης η τυχόν ατροφία του λίπους (π.χ. στα ζυγωματικά). Το αποτέλεσμα είναι μια ανανεωμένη, λεία, σφιχτή επιδερμίδα. Σε πολλές περιπτώσεις, επίσης, το facelift συνδυάζεται με βλεφαροπλαστική ή με βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι ή με κροταφικό lift.

  Η ανάρρωση από το λίφτινγκ προσώπου διαρκεί 10-14 ημέρες, οπότε μπορεί να πραγματοποιηθεί και η επιστροφή στην εργασία, ενώ η πλήρης δραστηριότητα επέρχεται μετά τις 2 εβδομάδες. Η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή, άρα επιτυχημένο θεωρείται το φυσικό αποτέλεσμα, που επαναφέρει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, χωρίς να τα αλλάζει.

  Η κληρονομικότητα, η ποιότητα του δέρματος, οι σημαντικές αυξομειώσεις βάρους, το κάπνισμα, αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο) μπορούν να επηρεάσουν τη μακροβιότητα ενός facelift, το αποτέλεσμα του οποίου διαρκεί σε γενικές γραμμές από επτά έως δέκα χρόνια.

 

Συχνές ερωτήσεις για το λίφτινγκ προσώπου

Λύστε τις πιο συχνές απορίες για την αναντικατάστατη επέμβαση πλαστικής προσώπου 

 

Βρίσκομαι σε μια διαδικασία απώλειας κιλών. Πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να υποβληθώ σε facelift;

Η απώλεια κιλών, ιδιαίτερα μάλιστα η μαζική απώλεια μετά από βαριατρική επέμβαση, έχει αντίκτυπο και στο πρόσωπο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το λίφτινγκ προσώπου είναι «μονόδρομος» για όποιον ενδιαφέρεται για την εικόνα του. Το καλύτερο είναι να σταθεροποιηθείτε στο νέο σας βάρος πριν προχωρήσετε στο facelift. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό –αλλά και μακροχρόνιο- αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα επιπλοκών.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθώ σε λίφτινγκ προσώπου;

Ο χρόνος χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού διαφέρει από άτομο σε άτομο, μπορεί π.χ. ακόμη και ένα μικρό σε ηλικία άτομο να εμφανίσει πρώιμα σημάδια γήρανσης μετά από μαζική απώλεια βάρους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για την επέμβαση, αφού η γήρανση επιδρά διαφορετικά στο κάθε πρόσωπο. Πρόκειται για μια εξατομικευμένη επέμβαση που την αναγκαιότητά της τη βιώνει ξεχωριστά το κάθε άτομο. Συνήθως, η αναγκαιότητα για ένα λίφτινγκ προσώπου προκύπτει  μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής.

Μπορούν οι μη επεμβατικές τεχνικές να με βοηθήσουν να καθυστερήσω την πραγματοποίηση ενός λίφτινγκ προσώπου;

Όταν εξετάζετε τον καλύτερο τρόπο για να εξαλείψετε τις ρυτίδες σας και να αποκτήσετε μια ομαλότερη, νεανικότερη επιδερμίδα χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας την εξής πραγματικότητα: Υπάρχουν δύο τρόποι, με τους οποίους ο χρόνος αφήνει τα ίχνη του στο πρόσωπό μας. Ο πρώτος είναι στην υφή του δέρματος και ο δεύτερος στη χαλάρωση των ιστών. Όσον αφορά τα προβλήματα στην υφή του δέρματος, μη επεμβατικές τεχνικές, όπως η έγχυση αυτόλογου λίπους ή υαλουρονικού οξέος, καθώς και η μεσοθεραπεία, προσφέρουν τη δυνατότητα ανανέωσης του προσώπου και επιβράδυνσης της διαδικασίας της γήρανσης, άρα μπορούν να καθυστερήσουν και την πραγματοποίηση ενός facelift. Αλλά και η χαλάρωση του δέρματος, που είναι το επόμενο βήμα της προηγούμενης διαδικασίας γήρανσης, μπορεί να καθυστερήσει με τις προηγούμενες μη επεμβατικές τεχνικές. Όταν, όμως, εγκατασταθεί, δυστυχώς, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη με οποιαδήποτε μη χειρουργική μέθοδο, αφού καμία δεν μπορεί να προσφέρει το ίδιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ προσώπου: πρόκειται, επομένως, για τη μόνη ενδεδειγμένη λύση στην περίπτωση της χαλάρωσης.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για την επέμβασή μου;

Καλό είναι να μετριάσετε το κάπνισμα λίγες εβδομάδες πριν το λίφτινγκ προσώπου, αφού αυτό θα σας βοηθήσει στην καλύτερη επούλωση και τη μείωση των ουλών. Επίσης, αποφύγετε  τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία. Η ενυδάτωση του οργανισμού, είναι, επίσης, πολύ σημαντική για τη γρήγορη και ασφαλή ανάρρωσή σας. Αν βάφετε τα μαλλιά σας, έχετε υπόψη σας να το κάνετε λίγο πριν την επέμβαση, αφού μετά την πραγματοποίησή της θα χρειαστεί να περιμένετε περίπου για λίγες εβδομάδες.

Πού θα γίνουν οι τομές της επέμβασης;

Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές πραγματοποίησης του λίφτινγκ προσώπου όλες οι τομές που πραγματοποιούνται είναι κρυμμένες μέσα στα μαλλιά. Η μόνη ορατή περιοχή των τομών είναι στο δέρμα κοντά στα αυτιά. Όμως, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα κρύψει την τομή μέσα σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, οπότε δεν θα έχετε καμία ορατή ουλή. 

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διάφορες μοντέρνες τεχνικές που υπόσχονται  αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο πρόσωπο. Τι έχει αλλάξει στην ιστορία του λίφτινγκ προσώπου;

Όλες οι τεχνικές διαφέρουν μόνο στις ονομασίες τους. Ένα καλό facelift με επιτυχημένο αποτέλεσμα ουσιαστικά βασίζεται, όχι στο όνομα που θα πάρει από τις τομές που θα γίνουν, αλλά στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε διάρκεια. Άρα όταν ο πλαστικός χειρουργός αποκαθιστά ανατομικά τις αλλαγές που έχουν συμβεί, με σεβασμό στους ιστούς, τότε το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και εγγυημένο. 

Λόγω σεβασμού προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας φωτογραφίες με το πρόσωπο υποβληθέντων σε facelift. Για φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το ιατρείο μας. 

Επικοινωνείστε με τον πλαστικό χειρουργό Άρη Νταμάγκα

ajax-loader Facelift - Λίφτινγκ Προσώπου - www.damagas.gr
Ρωτήστε μας
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας!
Παρακαλώ γράψτε το ονοματεπώνυμό σας!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Παρακαλώ γράψτε την ερώτησή σας!
Select files...
index Facelift - Λίφτινγκ Προσώπου - www.damagas.gr

Search

X

Right Click

No right click