σημαια

Γυναικομαστία αίτια

extra_toc

    Σε τι οφείλεται η γυναικομαστία;   

gynecomastia causes2   Η πιο συχνή αιτιολογία γυναικομαστίας είναι η ιδιοπαθής, η εμφάνιση γυναικομαστίας χωρίς παθολογική αιτία, δηλαδή χωρίς κάποια υποκείμενη νόσο.

  Σε περιπτώσεις που η γυναικομαστία οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αυτά μπορεί να σχετίζονται με προβλήματα στους όρχεις, νοσήματα του θυρεοειδούς ή του ήπατος αλλά και με χρωματοσωμικές ανωμαλίες.

 Στην ορμονολογικής αιτιολογίας γυναικομαστία οι διαταραχές ανάμεσα σε οιστρογόνα - τεστοστερόνη και η υπερίσχυση των οιστρογόνων μπορεί να δημιουργήσουν διογκωμένους μαστούς σε άνδρες και εφήβους. Παρόλο που η παχυσαρκία δεν αποτελεί αιτία γυναικομαστίας, η συσσώρευση λίπους στην περιοχή του μαστού δίνει την εντύπωση για γυναικομαστία αλλά συνιστά ψευδογυναικομαστία.

  Στην ιατρογενή ή φαρμακευτική αιτιολογία συγκεκριμένα φάρμακα ενοχοποιούνται για τη γυναικομαστία, όπως καρδιολογικά φάρμακα, φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, αντικαταθλιπτικά, αναβολικά κ.ά. Στη συγκεκριμένη κατηγορία αιτίων ανήκει και η χρήση παράνομων ουσιών, όπως η μαριχουάνα, οι αμφεταμίνες, η ηρωίνη αλλά και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

  Σε περιπτώσεις ενηλίκων που εμφανιστεί ξαφνικά ετερόπλευρη γυναικομαστία, δηλαδή διόγκωση μόνο του ενός μαστού, ο πλαστικός χειρουργός θα συστήσει στον ενδιαφερόμενο άμεσο έλεγχο από χειρουργό μαστού, γιατί εκεί μπορεί να υποκρύπτεται ενδεχόμενο κακοήθειας.

   Η σωστή διάγνωση, η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, που θα επιλέξετε, η επιλογή της κατάλληλης, για εσάς, τεχνικής (ή συνδυασμός τεχνικών) και η άρτια εκτέλεσή της θα σας οδηγήσουν στην επιτυχημένη και οριστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας!

ajax-loader Γυναικομαστία αίτια - www.damagas.gr
Ρωτήστε μας
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας!
Παρακαλώ γράψτε το ονοματεπώνυμό σας!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Παρακαλώ γράψτε την ερώτησή σας!
Select files...
index Γυναικομαστία αίτια - www.damagas.gr

Search

X

Right Click

No right click