σημαια

Γυναικομαστία αίτια

extra_toc

    Σε τι οφείλεται η γυναικομαστία;   

gynecomastia causes2   Η πιο συχνή αιτιολογία γυναικομαστίας είναι η ιδιοπαθής, η εμφάνιση γυναικομαστίας χωρίς παθολογική αιτία, δηλαδή χωρίς κάποια υποκείμενη νόσο.

  Σε περιπτώσεις που η γυναικομαστία οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αυτά μπορεί να σχετίζονται με προβλήματα στους όρχεις, νοσήματα του θυρεοειδούς ή του ήπατος αλλά και με χρωματοσωμικές ανωμαλίες.

 Στην ορμονολογικής αιτιολογίας γυναικομαστία οι διαταραχές ανάμεσα σε οιστρογόνα - τεστοστερόνη και η υπερίσχυση των οιστρογόνων μπορεί να δημιουργήσουν διογκωμένους μαστούς σε άνδρες και εφήβους. Παρόλο που η παχυσαρκία δεν αποτελεί αιτία γυναικομαστίας, η συσσώρευση λίπους στην περιοχή του μαστού δίνει την εντύπωση για γυναικομαστία αλλά συνιστά ψευδογυναικομαστία.

  Στην ιατρογενή ή φαρμακευτική αιτιολογία συγκεκριμένα φάρμακα ενοχοποιούνται για τη γυναικομαστία, όπως καρδιολογικά φάρμακα, φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, αντικαταθλιπτικά, αναβολικά κ.ά. Στη συγκεκριμένη κατηγορία αιτίων ανήκει και η χρήση παράνομων ουσιών, όπως η μαριχουάνα, οι αμφεταμίνες, η ηρωίνη αλλά και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

  Σε περιπτώσεις ενηλίκων που εμφανιστεί ξαφνικά ετερόπλευρη γυναικομαστία, δηλαδή διόγκωση μόνο του ενός μαστού, ο πλαστικός χειρουργός θα συστήσει στον ενδιαφερόμενο άμεσο έλεγχο από χειρουργό μαστού, γιατί εκεί μπορεί να υποκρύπτεται ενδεχόμενο κακοήθειας.

   Η σωστή διάγνωση, η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, που θα επιλέξετε, η επιλογή της κατάλληλης, για εσάς, τεχνικής (ή συνδυασμός τεχνικών) και η άρτια εκτέλεσή της θα σας οδηγήσουν στην επιτυχημένη και οριστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας!

Ρωτήστε μας
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας!
Παρακαλώ γράψτε το ονοματεπώνυμό σας!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Παρακαλώ γράψτε την ερώτησή σας!
Select files...

Search

X

Right Click

No right click