Μειωτική στήθους: απαλλαγείτε από τα προβλήματα που προκαλούν οι πτωτικοί και υπερμεγέθεις μαστοί

Μειωτική Στήθους

   Η μειωτική στήθους διαμορφώνει και ανυψώνει τους πτωτικούς και υπερμεγέθεις μαστούς αφαιρώντας την περίσσεια του μαζικού αδένα και δέρματος που προκύπτει και επανατοποθετώντας τις θηλές στο κατάλληλο ύψος.

   Μπορεί ένα πλουσιότερο στήθος να αποτελεί το όνειρο πολλών γυναικών, για κάποιες άλλες, όμως, η απόκτηση ενός ελκυστικότερου ντεκολτέ επιτυγχάνεται με την απαλλαγή από τους αυξημένους σε διαστάσεις ή δυσανάλογους σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα μαστούς. Τα προβλήματα που προκαλούνται από τους ογκώδεις μαστούς είναι, εκτός από αισθητικά, λειτουργικά (πόνος στο λαιμό, την πλάτη ή τους ώμους) και δερματολογικά (ερεθισμοί στην πτύχωση του κάτω μέρους των μαστών). Σε πολλές περιπτώσεις γυναικών, το μέγεθος του στήθους τους δημιουργεί ενδυματολογικούς περιορισμούς, καθώς επίσης περιορισμούς στη σωματική τους δραστηριότητα και στην καθημερινότητά τους.

   Η τεχνική που εφαρμόζω στη μειωτική στήθους συνίσταται στην πραγματοποίηση μιας μόνο κάθετης τομής γύρω από τη θηλαία άλω, από την 6η ώρα μέχρι 2 εκατοστά πάνω από την υπάρχουσα υπομάστιο αύλακα. Έτσι, αποφεύγουμε τις τεράστιες και δύσμορφες ουλές δίκην «άγκυρας» που δημιουργούνταν κατά κόρον από τη χρήση παλιότερων τεχνικών μειωτικής στήθους. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα της νέας τεχνικής είναι το φυσικό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

   Η μειωτική στήθους διαρκεί περίπου 2-3 ώρες και πραγματοποιείται με τη χρήση γενικής αναισθησίας. Η νοσηλεία διαρκεί το πολύ μία ημέρα και η επάνοδος στην εργασία μπορεί να γίνει σε 2 εβδομάδες, ενώ σε πλήρη δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Οι ουλές παίρνουν την τελική τους μορφή σε 3-10 μήνες. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τη διάρκεια της νοσηλείας –σε κάποιες περιπτώσεις ένα μέρος καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα- αλλά η μειωτική στήθους αποζημιώνει τις υποβληθείσες βελτιώνοντας την καθημερινή τους ζωή.

   Η μείωση των δαπανηρών χρόνιων ιατρικών προβλημάτων (όπως προβλήματα στον αυχένα και στη μέση), η βελτίωση στη φυσική δραστηριότητα και την καθημερινότητα, καθώς και στη συνολική ποιότητα ζωής της γυναίκας που προσφέρει η μειωτική στήθους, την αναδεικνύουν σε μια από τις επεμβάσεις με τα μεγαλύτερα επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης.

   Η διάρκεια του αποτελέσματος της μειωτικής στήθους ποικίλει, αφού πιθανή εγκυμοσύνη, μεταβολές του βάρους και η ηλικία ίσως προκαλέσουν μια νέα πτώση του στήθους.

Πώς να έρθετε

Επικοινωνία

Dr Άρης Νταμάγκας

Δ Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 63,

Έναντι HILTON

T+30 210 64 55 336

K+30 693 22 22 531

Μίνι βιογραφικό Άρη Νταμάγκα

Ο Πλαστικός Χειρουργός Άρης Νταμάγκας είναι Διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής χειρουργικής του 251 ΓΝΑ  και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Queen Victoria, στο Λονδίνο και στο Southwestern University, στο Dallas των ΗΠΑ.

Search