σημαια

Κοιλιοπλαστική: Επίπεδη Κοιλιά Σε 3 Διαστάσεις

extra_toc

Κοιλιοπλαστική

 

koilioplastiki13

 

 

 

 

 

Κοιλιοπλαστική: κερδίζοντας μια νέα εικόνα σώματος 

Κοιλιοπλαστική: από την επανόρθωση στην ομορφοποίηση

Κοιλιοπλαστική: σύγχρονες τεχνικές, μέγιστο αποτέλεσμα

Κοιλιοπλαστική: η προεγχειρητική συνεδρία

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Κόστος κοιλιοπλαστικής

Κοιλιοπλαστική: αποτελέσματα 

Υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης

Συχνές ερωτήσεις για την κοιλιοπλαστική

Μπορεί η κοιλιοπλαστική να βελτιώσει την ερωτική μου ζωή;

Περισσότερες φωτογραφίες

 

Κοιλιοπλαστική: κερδίζοντας μια νέα εικόνα σώματος    

   Πλαστική στην κοιλιά: η επέμβαση, η τεχνική, η ανάρρωση, κοιλιοπλαστική μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους, αναίμακτη κοιλιοπλαστική - λιποκοιλιοπλαστική, κόστος, μίνι κοιλιοπλαστική, αποτελέσματα κοιλιοπλαστικής και όλα όσα θέλετε να ξέρετε στο κείμενο που ακολουθεί.

  Μια επίπεδη, καλλίγραμμη, ελκυστική κοιλιά επιδιώκουμε όλοι μας μέσω της γυμναστικής και τον έλεγχο του σωματικού βάρους αλλά ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται πάντα με άσκηση και δίαιτα. Έτσι, ακόμα και άτομα με κανονικό σωματικό βάρος και σωστές αναλογίες σώματος μπορεί, στην πορεία της ζωής τους, να «αποκτήσουν»…μια κοιλιά που προεξέχει ή είναι χαλαρωμένη. 

  Σε αυτές τις περιπτώσεις η πλαστική χειρουργική δίνει αποτελεσματική λύση, με την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, που κάνει επίπεδη την κοιλιακή χώρα αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος και λίπους, ενώ παράλληλα ενισχύει τα κοιλιακά τοιχώματα για καλοσχηματισμένη κοιλιά. Συχνά συνδυάζεται με αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους ή την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, επιτυγχάνοντας μια ολική μεταμόρφωση σώματος. 

tummy tuck sketch site

  

Κοιλιοπλαστική: από την επανόρθωση στην ομορφοποίηση

  Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γεννήθηκε –όπως και άλλες επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, π.χ. η ρινοπλαστική- στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στοχεύοντας στην αποκατάσταση τραυμάτων. Η πείρα, που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και οι τεχνικές που αναπτύχθηκαν, οδήγησαν στην εφαρμογή της κοιλιοπλαστικής όχι μόνο σε στρατιώτες, που έφεραν τα στίγματα των τραυμάτων αλλά και για την αποκατάσταση συγγενών δυσμορφιών και τελικά και για την ομορφιά. 

  Έτσι, σήμερα η κοιλιοπλαστική είναι πολύ συχνή μετά από μαζική απώλεια βάρους και μετά από εγκυμοσύνη –αντιμετωπίζει, μάλιστα, αποτελεσματικά τις ραβδώσεις (ραγάδες) στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ενώ, πολλές φορές, αποτελεί μέρος της διαδικασίας που είναι γνωστή ως mommy makeover. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η κοιλιοπλαστική βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις και του ανδρικού πληθυσμού, αφού συμβάλλει σε πιο επίπεδο, γραμμωμένο στομάχι, δημιουργώντας πιο αρρενωπό προφίλ σώματος.   

   

Κοιλιοπλαστική: σύγχρονες τεχνικές, μέγιστο αποτέλεσμα

  Η εντυπωσιακή εξέλιξη των τεχνικών και των μεθόδων της πλαστικής χειρουργικής έχει εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια και επιτυχημένα αισθητικά αποτελέσματα για όσους υποβάλλονται σε κοιλιοπλαστική. Χάρη στο ελκυστικότερο περίγραμμα σώματος και τη νεανικότερη εμφάνιση που προσφέρει, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες και εντυπωσιακές αλλαγές στη συνολική εικόνα του σώματος και πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητα των υποβληθέντων, επιλύοντας, εκτός από αισθητικά, ιατρικά και λειτουργικά προβλήματα.    

 Η πιο σύγχρονη τεχνική κοιλιοπλαστικής είναι η λιποκοιλιοπλαστική (συνδυαστική τεχνική λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής) κατά Saldanha, η οποία πραγματοποιείται όταν συνυπάρχουν, σε κάποιο βαθμό, χαλάρωση δέρματος, περίσσεια λίπους και χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Εναλλακτικά ονομάζεται τεχνική της διπλής επιτυχίας γιατί εξασφαλίζει - με πιο αναίμακτο τρόπο- ακόμα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα σε σχέση με την πραγματοποίηση της μιας από τις δύο επεμβάσεις μόνο (π.χ. η λιποκοιλιοπλαστική βελτιώνει ακόμα και το πλάγιο μέρος της κοιλιάς που δεν μπορεί να βελτιώσει η κοιλιοπλαστική από μόνη της). Δείτε βίντεο λιποκοιλιοπλαστικής:

 

 

Κοιλιοπλαστική: η προεγχειρητική συνεδρία

  Η επιτυχία της κοιλιοπλαστικής σας βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στην προεγχειρητική συνεδρία, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη επέμβαση. Έτσι, στην πρώτη επίσκεψη ο πλαστικός χειρουργός θα αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας σας, θα λάβει το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό σας και θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος. Θα συζητήσετε για τις προσδοκίες σας και τον τρόπο ζωής σας και θα ενημερωθείτε για τα οφέλη της επέμβασης, τη διαδικασία αλλά και τη μετεγχειρητική πορεία. Μαζί με τον πλαστικό χειρουργό θα καθορίσετε τους αισθητικούς στόχους της κοιλιοπλαστικής, επιλέγοντας την τεχνική που θα σας εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

   

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής  

  Η κύρια τομή της κοιλιοπλαστικής είναι πάνω από το εφήβαιο (παρόμοια με την καισαρική) και σχεδιάζεται ώστε να μην είναι ορατή φορώντας εσώρουχο ή μαγιό, ενώ η έκτασή της εξαρτάται από το μέγεθος της κοιλιακής χαλάρωσης. Μια δεύτερη τομή γύρω από τον ομφαλό είναι, συνήθως, απαραίτητη για την απομάκρυνση της περιττής επιδερμίδας από το ανώτερο τμήμα της κοιλιάς.

sxediasmos koilias se koilioplastiki

   Η διάρκεια της κοιλιοπλαστικής κυμαίνεται από 2-4 ώρες, για την πραγματοποίησή της χρησιμοποιείται γενική αναισθησία και η νοσηλεία διαρκεί το πολύ μία ημέρα. Η επέμβαση είναι σχεδόν ανώδυνη, με γρήγορη ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στην εργασία (το πολύ σε 10 ημέρες), ενώ σε πλήρη δραστηριότητα σε 4-5 εβδομάδες. Ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα επιτρέπεται ελαφρύ περπάτημα, ενώ έντονη γυμναστική (ασκήσεις για κοιλιακούς) μετά την πέμπτη εβδομάδα.

  Το σημαντικότερο είναι ότι συνήθως δεν χρειάζεται καμία παροχέτευση, όμως στο μετεγχειρητικό διάστημα κρίνεται απαραίτητη η χρήση ελαστικής ζώνης. Η τελική μορφή των ουλών διαμορφώνεται σε 3-10 μήνες. 

 

  

Κόστος κοιλιοπλαστικής   

   Το κόστος της κοιλιοπλαστικής εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, καθώς επίσης την τεχνική που θα επιλεγεί (π.χ. συνδυασμός με λιποαναρρόφηση), είναι, όμως, σίγουρο ότι οι υποβληθέντες θα το εισπράξουν σε ασφάλεια και αισθητικό αποτέλεσμα. 

 

Κοιλιοπλαστική: αποτελέσματα 

  Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμα, εκτός κι αν υπάρξει σημαντική αύξηση σωματικού βάρους ή νέα εγκυμοσύνη.

 

 Υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης

  Η κοιλιοπλαστική είναι μια από τις επεμβάσεις με τα υψηλότερα επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης, χάρη στις εντυπωσιακές αλλαγές που επιφέρει στην εικόνα του σώματος και την καταλυτική της επίδραση στη ζωή των υποβληθέντων. Άτομα που προχώρησαν σε κοιλιοπλαστική ή λιποκοιλιοπλαστική αναφέρουν χαρακτηριστικά για την εμπειρία τους: «Το αποτέλεσμα της επέμβασης ήταν πάνω κι από τις προσδοκίες μου, όχι μόνο εξάλειψε το επίμονο λίπος στο πλάγιο μέρος της κοιλιάς αλλά μου πρόσφερε και γραμμωμένους κοιλιακούς, ένα…προσόν που το είχα μόνο σε νεότερη ηλικία!», «η κοιλιοπλαστική μου έφερε πίσω…το παλιό μου σώμα χωρίς σημαντική ταλαιπωρία. Με απάλλαξε από την περιττή και χαλαρή επιδερμίδα μετά από πολλά κιλά που έχασα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με βοήθησε να διατηρήσω το βάρος μου σε χαμηλά επίπεδα», «δεν χρειάστηκαν σωληνάκια, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος ανάρρωσης. Μια βδομάδα μετά επέστρεψα στο γραφείο…και χαιρόμουν ήδη τη νέα μου εικόνα…όσο για το σημάδι που “μαρτυρά” την επέμβαση είναι τόσο καλά κρυμμένο που το έχω ξεχάσει κι εγώ!», «η αλλαγή στην εμφάνισή μου ήταν θεαματική. Πέρα απ’αυτό η επέμβαση με βοήθησε να γυμνάζομαι πιο ευχάριστα, να οδηγώ πιο άνετα, να ντύνομαι πιο όμορφα…δηλαδή μια καλύτερη καθημερινότητα!».

 

Συχνές ερωτήσεις για την κοιλιοπλαστική

Λύστε τις πιο συχνές απορίες για μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής σώματος   

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσω σε κοιλιοπλαστική; Να περιμένω να φτάσω το ιδανικό βάρος ή μπορώ και κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους;

Η απώλεια βάρους είναι χρήσιμη και ακόμα καλύτερα είναι αν το βάρος σας έχει σταθεροποιηθεί. Γενικά, όσο πιο κοντά είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος, τόσο καλύτερο θα είναι το αισθητικό αποτέλεσμα. Λεπτά άτομα με επιπλέον λίπος και χαλαρό δέρμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για την επέμβαση. Αν είστε παχύσαρκος, η επέμβαση δεν είναι ακόμα κατάλληλη για εσάς. Επίσης, αν έχετε ένα σημαντικό ποσό ενδοκοιλιακού λίπους που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανά σας, επιβάλλεται να αδυνατίσετε πριν υποβληθείτε σε κοιλιοπλαστική. Πολλές φορές, όμως, όταν κατά τη διάρκεια του αδυνατίσματος, για κάποιο λόγο, «σκαλώσει» κάποιος σε ένα επίπεδο 15-25% πάνω από το ιδανικό του βάρος, η κοιλιοπλαστική βοηθάει στην περαιτέρω απώλεια βάρους.

Έχω υποβληθεί σε βαριατρική επέμβαση. Πόσο θα με βοηθήσει η κοιλιοπλαστική;     

Αν και η κοιλιοπλαστική είναι ένα μέρος της συνολικής αντιμετώπισης ενός σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, τα οφέλη της κοιλιοπλαστικής δεν περιορίζονται μόνο στην  εντυπωσιακή βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης και του περιγράμματος του σώματος, αφού, σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, οι κοιλιοπλαστικές που πραγματοποιούνται μετά από μαζική απώλεια βάρους μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα πράγματα.

Επειδή η κοιλιοπλαστική μας κάνει να δείχνουμε καλύτερα, μας κινητοποιεί, επίσης, να διατηρήσουμε το βάρος μας σε χαμηλά επίπεδα, χάνοντας ακόμα περισσότερα κιλά, σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Maryland. Η έρευνα βρήκε πως τα άτομα που υποβλήθηκαν σε κοιλιοπλαστική μετά από βαριατρική επέμβαση ανέκτησαν έναν μέσο όρο ενός κιλού το χρόνο συγκρινόμενα με τα τέσσερα κιλά το χρόνο για τους ασθενείς βαριατρικής που δεν υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις περιγράμματος του σώματος. Σε έρευνα 20 ατόμων, οι κοιλιοπλαστικές οδήγησαν σε σημαντική και χρόνια απώλεια βάρους για πολλούς, ειδικά γι’αυτούς που ήταν υπέρβαροι. Η διατήρηση της απώλειας βάρους ήταν, επίσης, πιο πιθανή για τα άτομα της έρευνας που απομάκρυναν μεγαλύτερη ποσότητα περιττού κοιλιακού ιστού, δηλαδή είχαν υποβληθεί σε μια ολική, κλασική κοιλιοπλαστική. Τα νέα ευρήματα, που δείχνουν αυξημένη μονιμότητα της απώλειας βάρους, δημιουργούν ένα ισχυρό επιχείρημα ότι οι κοιλιοπλαστικές αποτελούν ένα ουσιαστικό μέρος της επιτυχημένης απώλειας βάρους.          

Ένα ακόμα σημαντικό όφελος της κοιλιοπλαστικής, πέρα από το ότι βελτιώνει τις καθημερινές δραστηριότητες σε άτομα που ήταν προηγουμένως παχύσαρκα,  είναι ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μολύνσεων μετά την επέμβαση βαριατρικής. Πολλά άτομα που χάνουν π.χ. 50 ή 100 κιλά βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα: την περίσσεια δέρματος και τις επίμονες εναποθέσεις κοιλιακού πάχους. Η απομάκρυνση της περιττής επιδερμίδας και του λίπους με τη βοήθεια της κοιλιοπλαστικής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μολύνσεων στις πτυχώσεις της κρεμάμενης επιδερμίδας.

Πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένω μετά την εγκυμοσύνη για να υποβληθώ σε κοιλιοπλαστική;

Οι επιστημονικές απόψεις γι’αυτό το θέμα ποικίλλουν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι μπορείτε σύντομα μετά τον τοκετό και άλλοι συμφωνούν ότι χρειάζεται να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα. Η δική μου προτροπή είναι να περιμένετε όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι οι αλλαγές του σώματός σας να έχουν σταθεροποιηθεί από την εγκυμοσύνη -οπωσδήποτε μετά την παρέλευση του σταδίου της λοχείας. Υπάρχουν ορμονικά, διατροφικά και συναισθηματικά στοιχεία μετά τη σημαντική απώλεια βάρους που χρειάζεται χρόνος για να εξισορροπηθούν. Είναι σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας χρόνο να προσεγγίσει τη φυσική του ισορροπία πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επέμβασης.  

Τι θα συμβεί αν μείνω έγκυος μετά από μια κοιλιοπλαστική;

Μια προηγηθείσα κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί εμπόδιο σε μια μελλοντική εγκυμοσύνη, αλλά η εγκυμοσύνη είναι πιθανό να επηρεάσει το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης, διότι υπάρχει έλλειψη ελαστικότητας των ιστών της περιοχής και ενδεχόμενα η προοδευτική διάταση που προκαλεί η κύηση να δημιουργήσει χαλάρωση και ραβδώσεις στην κοιλιά. Γι’αυτό, ιδανικά, συστήνουμε στις γυναίκες που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το καλλίγραμμο σώμα τους να δώσουν προτεραιότητα στην αποστολή της μητρότητας και μετά να προχωρήσουν στην κοιλιοπλαστική.

 

 

Μπορεί η κοιλιοπλαστική να βελτιώσει την ερωτική μου ζωή;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, η κοιλιοπλαστική μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας: και ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή θα φαίνεται και θα αισθάνεται πιο ελκυστική με μια πιο επίπεδη, σφριγηλή κοιλιά.  Ένα απροσδόκητο όφελος της κοιλιοπλαστικής είναι ότι ανορθώνοντας το δέρμα του εφηβαίου, αλλάζει και η γωνία του αιδοίου. Κατά συνέπεια, η κλειτορίδα –η πρωτεύουσα ερωτογενής ζώνη, που διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο στο γυναικείο οργασμό- είναι πιο εκτεθειμένη μετά την πραγματοποίηση της κοιλιοπλαστικής, που σημαίνει ότι μπορεί να διεγερθεί πιο εύκολα και γρήγορα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση στη γυναίκα.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η κοιλιοπλαστική στους άνδρες;

Η κοιλιοπλαστική στους άνδρες, συνεργικά με τη λιποαναρρόφηση, «διώχνει» το αντιαισθητικό «σωσίβιο» από τα πλαϊνά της κοιλιάς. Εκτός, όμως, από την επίπεδη κοιλιά που εξασφαλίζει (σε τρεις διαστάσεις) και τη βελτίωση του περιγράμματος του ανδρικού σώματος, προσφέρει και κοιλιακούς με την πολυπόθητη γράμμωση. Πέρα, όμως, από την αντιμετώπιση αυτών των κλασικών προβλημάτων, με την κοιλιοπλαστική μπορεί να βελτιωθεί η αντιαισθητική εναπόθεση λίπους πάνω από τα γεννητικά όργανα, που δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στις σχέσεις με το άλλο φύλο.

Θα ήθελα να μάθω για τη mini-κοιλιοπλαστική. Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Σε μια ολική κοιλιοπλαστική, γίνεται μια ακόμη τομή γύρω από τον ομφαλό και αφαιρείται συνήθως το τμήμα του δέρματος της κοιλιάς που βρίσκεται από το ύψος του ομφαλού μέχρι το εφήβαιο. Όταν, όμως, ένα σώμα είναι λεπτό χωρίς χαλάρωση πάνω από τον ομφαλό, με υψηλή θέση του ομφαλού και η χαλάρωση εστιάζεται μόνο στην πρόσθια περιοχή της κάτω κοιλιακής χώρας, υπάρχει ένδειξη για mini κοιλιοπλαστική. Στη mini-κοιλιοπλαστική ο πλαστικός χειρουργός θα χρησιμοποιήσει μικρότερη τομή και δεν θα υπάρξει τομή στην περιοχή του ομφαλού. Συνήθως, η mini κοιλιοπλαστική συνιστάται σε εκείνους που ήταν πάντα σε αρκετά καλή σωματική κατάσταση αλλά δεν μπορούν να πετύχουν τους αισθητικούς στόχους τους με δίαιτα και γυμναστική, ενώ  η πλήρης κοιλιοπλαστική απομακρύνει την περιττή επιδερμίδα που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα εγκυμοσύνης, χαλάρωσης ή απώλειας κιλών μετά από επέμβαση κατά της παχυσαρκίας.

Για ποιους είναι κατάλληλη η λιποκοιλιοπλαστική και σε τι πλεονεκτεί έναντι της κλασικής κοιλιοπλαστικής;

Η λιποκοιλιοπλαστική  εφαρμόζεται σε όλα τα σώματα που έχουν ένδειξη γι’αυτή την τεχνική (πρόσθιο κοιλιακό λίπος, χαλάρωση δέρματος, κ.ά.). Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά περισσότερα σε σχέση με την πραγματοποίηση μόνο της μιας από τις δύο επεμβάσεις -κοιλιοπλαστική ή λιποαναρρόφηση- ή της πραγματοποίησής τους σε διαφορετικούς χρόνους.

Στην περίπτωση της λιποκοιλιοπλαστικής δεν αποκολλούμε εκτεταμένα τους ιστούς και δεν επηρεάζουμε ούτε το λεμφικό ούτε το φλεβικό δίκτυο. Λόγω της χρήσης της λιποαναρρόφησης οι τομές περιορίζονται στο ελάχιστο, επομένως υπάρχει μικρότερο τραύμα, χωρίς παροχέτευση. Ο συνδυασμός των δύο επεμβάσεων στον ίδιο χρόνο προσφέρει στους υποβληθέντες μεγαλύτερη ασφάλεια, ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών και ανώδυνη ανάρρωση. Το αποτέλεσμα είναι η σύντομη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και πάνω απ’όλα το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί η βελτίωση δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσθια κοιλιακή χώρα, αλλά αφορά και το περίγραμμα του σώματος, όντας ορατή από κάθε οπτική γωνία (κοιλιά σε τρεις διαστάσεις).

Πότε θα δω το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης και των ουλών; Μπορώ να κάνω κάτι για να συμβάλλω θετικά σε αυτό;

Η οριστικοποίηση του αποτελέσματος επιτυγχάνεται μετά την υποχώρηση του οιδήματος και την ενίσχυση της δύναμης των τομών από τον οργανισμό μας. Αυτό συνήθως γίνεται την 5η με 6η εβδομάδα. Όσον αφορά την τελική μορφή των ουλών, αυτή θα τη δούμε από τρεις έως δέκα μήνες και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα η εγχειρητική τεχνική παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικότερα έχω διαπιστώσει ότι η συρραφή του τραύματος σε τρία επίπεδα έχει βελτιώσει πολύ τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα, γιατί δεν ασκείται τάση στο τραύμα. Επίσης, παίζει ρόλο η ποιότητα του δέρματος, η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών (αποφυγή έντονης γυμναστικής το πρώτο διάστημα, χρήση ελαστικής ζώνης) και η χρήση κάποιων επικουρικών βοηθημάτων (τζελ σιλικόνης, κ.ά). Βέβαια, οι τομές βρίσκονται σε σημείο μη ορατό με εσώρουχο ή μαγιό, αλλά απόλυτα δεν μπορούν να εξαφανιστούν.

Υποβλήθηκα σε κοιλιοπλαστική και δεν είμαι ευχαριστημένος/η με την εμφάνιση του αφαλού μου μετεγχειρητικά. Είναι δυνατό να διορθωθεί;

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει, αλλά εξαρτάται από την υφιστάμενη μετεγχειρητική κατάσταση του ομφαλού σας. Για παράδειγμα, αν είναι σε λάθος θέση –έκκεντρη, πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά- η μετακίνηση στο ιδανικό σημείο συνεπάγεται τοπικά μια πρόσθετη ουλή. Επίσης, αν το μέγεθος του υφιστάμενου ομφαλού είναι πολύ μεγάλο, χρειάζεται «μάζεμα», που μπορεί πρόσκαιρα να παρουσιάσει μια μικρή πτυχή, η οποία συνήθως τεντώνει μετά από λίγο διάστημα.  

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες

kilioplastiki kolazsite2

Για περισσότερες φωτογραφίες κοιλιοπλαστικής πατήστε εδώ

Επικοινωνείστε με τον πλαστικό χειρουργό Άρη Νταμάγκα

 

Ρωτήστε το Γιατρό

Please type your full name.

Please type your full name.

Invalid email address.

Άκυρh Εισαγωγή

Please tell us how big is your company.

Please select a date when we should contact you.

Άκυρη Εισαγωγή

CAPTCHA
Ανανέωση Λάθος εισαγωγή

Search