σημαια

Κοιλιοπλαστική και εγκυμοσύνη

extra_toc

Τα πάντα για τη σχέση κοιλιοπλαστικής - εγκυμοσύνης    

tummy tuck and pregnancy2   Εγκυμοσύνη και αισθητικές επεμβάσεις:  ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και αποτελεί επίκεντρο συζητήσεων με τον πλαστικό χειρουργό τους.

   Όσον αφορά την κοιλιοπλαστική, η εγκυμοσύνη είναι πιθανό να επηρεάσει το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης, λόγω της προοδευτικής διάτασης του δέρματος που προκαλεί η κύηση, δημιουργώντας χαλάρωση και ραβδώσεις στην κοιλιά. Γι’αυτό συστήνεται στις γυναίκες που ενδιαφέρονται για κοιλιοπλαστική, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μονιμότητα του αποτελέσματος, να δώσουν προτεραιότητα στην αποστολή της μητρότητας και μετά να προχωρήσουν στην κοιλιοπλαστική.

   Αρκετές γυναίκες ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής συγχρόνως με την καισαρική. Ωστόσο, ο συνδυασμός αυτός δεν συστήνεται, για λόγους τόσο ποιότητας του αποτελέσματος όσο και ασφάλειας της γυναίκας. Από τη μία το σώμα της γυναίκας χρειάζεται να επανέλθει μετά την εγκυμοσύνη προκειμένου να εκτιμηθεί η τεχνική που της ταιριάζει αλλά και η ποσότητα του δέρματος που χρειάζεται να αφαιρεθεί, ενώ από την άλλη ο επιβαρυμένος οργανισμός της και η διάταση, λόγω της εγκυμοσύνης, του κοιλιακού τοιχώματος αυξάνουν την πιθανότητα επιπλοκών. Το καλύτερο, λοιπόν, είναι η γυναίκα να χάσει τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης, να περιμένει να σταθεροποιηθούν οι αλλαγές του σώματός της μετά τον τοκετό και στη συνέχεια να επισκεφθεί τον πλαστικό χειρουργό (οπωσδήποτε μετά την παρέλευση του σταδίου της λοχείας). Τότε θα αποφασιστεί αν η κλασική κοιλιοπλαστική, η μίνι κοιλιοπλαστική ή η λιποκοιλιοπλαστική είναι αυτό που χρειάζεται.

   Εκτός από την επίπεδη κοιλιά σε τρεις διαστάσεις και την ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων που θα προσφέρει, η επέμβαση δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης και διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών της κοιλιάς. Όσον αφορά τις ραγάδες, που προέκυψαν από την εγκυμοσύνη, αυτές που βρίσκονται από τον ομφαλό μέχρι την ηβική σύμφυση αφαιρούνται (εφόσον αφαιρείται και το δέρμα), ενώ όσες βρίσκονται πάνω από τον ομφαλό ή στο πλάγιο μέρος της κοιλιάς μεταφέρονται πιο χαμηλά και βελτιώνονται σημαντικά στην όψη.

   Η ταυτόχρονη κοιλιοπλαστική με πλαστική στήθους (ανόρθωση στήθους, αυξητική στήθους ή συνδυασμός τους) και λιπογλυπτική είναι ένας συχνός συνδυασμός γυναικείων επεμβάσεων, που εντάσσεται στο πλαίσιο του mommy makeover. Η προεγχειρητική εκτίμηση του πλαστικού χειρουργού κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, θα καθορίσει ποιος συνδυασμός επεμβάσεων είναι αυτός που θα ωφελήσει περισσότερο τη νέα μαμά, ενώ η εμπειρία του θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των χειρουργείων!

Ρωτήστε το Γιατρό

Please type your full name.

Please type your full name.

Invalid email address.

Άκυρh Εισαγωγή

Please tell us how big is your company.

Please select a date when we should contact you.

Άκυρη Εισαγωγή

CAPTCHA
Ανανέωση Λάθος εισαγωγή

Search