σημαια

Μεσοθεραπεία: νικήστε το χρόνο

Μεσοθεραπεία

extra_toc

   Μεσοθεραπεία: η πιο δημοφιλής τεχνική αντιγήρανσης     

   Ενέσιμη μεσοθεραπεία: μια επαναστατική μέθοδος, που συνίσταται στην έγχυση σε επιλεγμένα σημεία του δέρματος (πρόσωπο, σώμα) ενός διαλύματος ουσιών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, καφεΐνη, καρνιτίνη, κλπ.). Οι ουσίες αυτές αναπληρώνουν τα χαμένα συστατικά θρέψης του δέρματος, αναζωογονούν την ποιότητά του, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιούν το μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, επαναφέροντας τη λάμψη και τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

   Πού βρίσκει εφαρμογή η μεσοθεραπεία;

  Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, προσφέροντας αναζωογονημένο, ελαστικό και νεανικότερο δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει καταστάσεις όπως η αφυδάτωση, η θαμπάδα, η ανελαστικότητα του δέρματος, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, η κυτταρίτιδα. Εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη και ανανέωση του δέρματος, εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων, μείωση της κυτταρίτιδας, ελάττωση του τοπικού λίπους και καταπολέμηση της χαλάρωσης στο σώμα. Απευθύνεται σε όλα τα σύγχρονα άτομα που, είτε έχουν χάσει και θέλουν να ξανακερδίσουν τη λάμψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας τους, είτε θέλουν να τη διατηρήσουν και να προλάβουν τα σημάδια της γήρανσης.

   Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

   Η έγχυση του ενέσιμου υλικού γίνεται με πολλαπλές μικροενέσεις –που πραγματοποιούνται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας- στο μεσόδερμα ή χόριο (δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος –στο οποίο δεν μπορεί να εισχωρήσει ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα- όπου παράγονται το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ), ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς ανάπλασης των κυττάρων. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, που ελαχιστοποιεί ακόμα και την παραμικρή αίσθηση ενόχλησης. Επιπλέον, πλεονεκτεί κατά πολύ από τη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία του προσώπου, γιατί δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί με ακρίβεια η ποσότητα του υλικού που χρειάζεται.

  Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας και πόσο διαρκούν;

   Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες μέρες μετά την εφαρμογή, ενώ αναδεικνύονται με την επανάληψη των συνεδριών, η συχνότητα των οποίων εξαρτάται από τις αισθητικές ανάγκες του κάθε ατόμου, είναι δηλαδή εξατομικευμένη. Συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες ανά 20-30 μέρες για τους πρώτους μήνες και στη συνέχεια μια περιοδική συντήρηση.

  Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού, που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός αλλά και το συνδυασμό του αποτελέσματος με υγιεινή διατροφή και άσκηση, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η περιοδική επανάληψη της εφαρμογής.

   Τι να προσέξω μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας;

 Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες, διατηρώντας το πρόσωπό σας καθαρό (χωρίς makeup) το πρώτο 24ωρο.

  Πώς δρα η ενέσιμη μεσοθεραπεία ενάντια στην κυτταρίτιδα;

  Το διάλυμα που χρησιμοποιείται για την περιοχή των ποδιών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καφεΐνη, καρνιτίνη, φωσφατιδοχολίνη και δεοξυχολικό οξύ, ουσίες που έχουν λιπολυτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες. Η έγχυσή τους στις «προβληματικές» περιοχές –κυρίως γλουτούς, μηρούς και γόνατα- βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και την παροχέτευση της λέμφου, ενώ μαλακώνει τις συνδετικές ίνες, με αποτέλεσμα τη μείωση της κυτταρίτιδας και την καταπολέμηση της χαλάρωσης, αναδεικνύοντας πόδια με νεανική, σφριγηλή, λεία υφή.

   Τι είναι η μεσοθεραπεία PRP;

 Αντί για έτοιμο διάλυμα (μεσοθεραπεία με τεχνητά σκευάσματα) πολλοί προτιμούν τη μεσοθεραπεία με τη χρήση αυξητικών παραγόντων (P.R.P, αυτόλογη μεσοθεραπεία), που παίρνουμε με τη λήψη και επεξεργασία μικρής ποσότητας του δικού μας αίματος. Η εφαρμογή γίνεται με τον ίδιο τρόπο και χρειάζονται 2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μήνα.

   Ποιο είναι το κόστος της μεσοθεραπείας;

   Οι τιμές της μεσοθεραπείας κυμαίνονται ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί, την έκταση των περιοχών που θα εφαρμοστεί και τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν.

  Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρει η μεσοθεραπεία –υγιές, λαμπερό πρόσωπο και σφριγηλό, νεανικό σώμα- την αναδεικνύουν στην πιο δημοφιλή τεχνική αντιγήρανσης.

Ρωτήστε το Γιατρό

Please type your full name.

Please type your full name.

Invalid email address.

Άκυρh Εισαγωγή

Please tell us how big is your company.

Please select a date when we should contact you.

Άκυρη Εισαγωγή

CAPTCHA
Ανανέωση Λάθος εισαγωγή

Search