σημαια

Botox : η «γομολάστιχα» που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Botox - Μπότοξ

 Μπότοξ: αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρυτίδων με φυσικό αποτέλεσμα

   Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (το γνωστό σε όλους μας botox) είναι η πιο γνωστή και διαδεδομένη μέθοδος για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Η δράση του  «μπλοκάρει» την απελευθέρωση χημικής ουσίας των νευρικών κυττάρων (ακετυλχολίνη), η οποία προκαλεί την κίνηση των μυών του προσώπου, με αποτέλεσμα την κατάργηση της δημιουργίας ρυτίδων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί.

   Η χρήση του botox έχει πολλαπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, με συνέπεια να αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των μη επεμβατικών εφαρμογών, ειδικά από την ηλικία των 35 ετών και πάνω. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματικότητά του ειδικά στις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, στις κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στο μεσόφρυο, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας» στο έξω μέρος των ματιών, αλλά και στο λαιμό για τις πιο μεγάλες ηλικίες. Στόχος μας είναι η επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος και η αποφυγή μιας «παγωμένης» έκφρασης, που να προδίδει την εφαρμογή του botox.

   To botox έχει σύντομη -αλλά όχι απλή- ανώδυνη διαδικασία εφαρμογής, καθώς και σχετικά μικρό κόστος, ενώ υπάρχει η ανάγκη για επανάληψη μετά από 4-6 μήνες. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι η διακοπή ύστερα από οποιοδήποτε χρόνο χρήσης δεν δημιουργεί καμία επιπλοκή, απεναντίας το δέρμα έχει ξεκουραστεί για το διάστημα των εφαρμογών. Άλλες συχνές εφαρμογές του botox είναι η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (μασχάλες, παλάμες και πέλματα), του σπασμού των βλεφάρων (τικ) και του σπασμού του μασητήρα μυ και της άρθρωσης της κάτω γνάθου.

   Προσοχή, από ποιον γίνεται η εφαρμογή του botox, καθώς και στα αμφιβόλου ποιότητας φθηνά υποκατάστατά του. 

Ρωτήστε μας
Απαντάμε στις ερωτήσεις σας!
Παρακαλώ γράψτε το ονοματεπώνυμό σας!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Παρακαλώ γράψτε την ερώτησή σας!
Select files...

Search