σημαια

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι

Ανανεωμένο πρόσωπο, νεανικά μάτια και ξεκούραστο βλέμμα μπορεί να μας χαρίσει πλέον η βλεφαροπλαστική και χωρίς νυστέρι, με την έγχυση αυτόλογου λίπους. Η αισθητική βελτίωση των βλεφάρων με τη νέα τεχνική micro fat grafting προσφέρει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, με ακόμα πιο ανώδυνο τρόπο σε σχέση με μια κλασική βλεφαροπλαστική.

   Ο πλαστικός χειρουργός με τοπική αναισθησία λαμβάνει μικρή ποσότητα λίπους από τα σημεία του σώματος της γυναίκας ή του άνδρα, όπου υπάρχει διαθέσιμο, όπως π.χ. από την κοιλιά, τους μηρούς, τους γοφούς ή τα μπράτσα. Στη συνέχεια γίνεται επεξεργασία του λίπους και εγχύεται με ειδική κάνουλα στην περιοχή του φρυδιού, όπου επιτυγχάνει την ανόρθωσή του: είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σε περιπτώσεις, που ο τύπος γήρανσης των άνω βλεφάρων δημιουργεί «βαθουλωμένα» μάτια, η έγχυση λίπους έχει την απόλυτη εφαρμογή, ενώ η αφαίρεση δέρματος και λίπους από το σημείο αυτό είναι απόλυτη αντένδειξη, αφού θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Άλλα σημεία, στα οποία εγχύεται το αυτόλογο λίπος, είναι η αύλακα ανάμεσα στη μύτη και τα κάτω βλέφαρα και η περιοχή ανάμεσα στα κάτω βλέφαρα και τα ζυγωματικά (επιτυγχάνοντας ενιαίο δέρμα, χωρίς κοιλότητες και ρυτίδες). Ταυτόχρονα εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι, οι «σακούλες» και οι λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας των βλεφάρων –κάτι που δεν επιτυγχάνεται αποτελεσματικά ούτε με το νυστέρι, ούτε, όμως, και με τα διαφημιζόμενα «μαγικά» laser ή τη βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες.

   Σε δυσκολότερες περιπτώσεις, όπου η έκταση του προβλήματος είναι μεγάλη, εφαρμόζεται η τεχνική της σύνθετης βλεφαροπλαστικής των πέντε σημείων (composite blepharoplasty), η οποία συνίσταται σε: α). ανόρθωση των ζυγωματικών (cheek lift), με ογκομετρική αποκατάσταση της ατροφίας του λίπους, που πραγματοποιείται με ανάρτηση των χαλαρωμένων και πτωτικών ιστών και με συνοδό έγχυση λίπους, β). κανθοπλαστική, η οποία ενισχύει τη χαλάρωση της έξω γωνίας του ματιού, γ). ενίσχυση του οπτικού διαφράγματος, της μεμβράνης που όταν χαλαρώνει φαίνονται οι «σακούλες» στα μάτια,  δ). ανακατανομή (για κάλυψη των διαφόρων αυλάκων που έχουν δημιουργηθεί) και όχι αφαίρεση του λίπους και ε). ελάχιστη αφαίρεση δέρματος. Η συγκεκριμένη τεχνική αναπλάθει τα βλέφαρα με τρόπο φυσικό και αρμονικό, ξαναδίνοντας στο βλέμμα την εκφραστική δυναμική του και αναζωογονώντας τη συνολική εικόνα του προσώπου.

Date

26 Ιουνίου 2018

Tags

Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές

Search