σημαια

αποκατάσταση μαστού πλαστικός χειρουργός

Αποκατάσταση μαστού μετά από υποδόρια μαστεκτομή με ενθέματα και πλέγμα TiLOOP (βίντεο)

extra_toc

   Αφαίρεση κάψας και αντικατάσταση ενθεμάτων σιλικόνης

   Η ασθενής εμφάνισε ρικνωτική κάψα και rippling και στους δύο μαστούς μετά από αποκατάσταση με ενθέματα σιλικόνης προ δεκαετίας, ύστερα από υποδόρια μαστεκτομή.

  Τα ενθέματα είχαν τοποθετηθεί στον υποδόριο ιστό, γι’αυτό αφού αφαιρέθηκαν  μαζί με την κάψα -μέσω της προηγούμενης υπομάστιας τομής- πραγματοποιήθηκε ανάσπαση του μείζονα θωρακικού μυ και αλλαγή επιπέδου από υπομάστιο σε υπομυικό, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θήκες για τα νέα ενθέματα σιλικόνης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εξωτερικά ράμματα μαριονέτας – marionette sutures για σύγκλιση του χώρου στο υποδόριο επίπεδο και το πλέγμα πολυπροπυλενίου TiLOOP Bra για την ισχυροποίηση του υποδόριου τοιχώματος και τη σταθεροποίηση των ενθεμάτων.

   Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση στρογγυλών ενθεμάτων σιλικόνης  υψηλής προβολής 350cc (Mentor) -αφού είχε γίνει χρήση sizers (αποστειρωμένων μετρητών που «μιμούνται» τα μόνιμα ενθέματα για την επιλογή του ιδανικού μεγέθους για το σωματότυπο της γυναίκας)- με την τεχνική διπλού επιπέδου – dual plane.

   Παρακολουθήστε το βίντεο με την επέμβαση και τα αποτελέσματα.

 

Search