σημαια

υψηλής πλάγιας τάσης κοιλιοπλαστική

Υψηλής πλάγιας τάσης κοιλιοπλαστική

extra_toc

 Ποια είναι η διαφορά της από την κλασική κοιλιοπλαστική;

  Ο πλαστικός χειρουργός Άρης Νταμάγκας πραγματοποίησε υψηλής πλάγιας τάσης κοιλιοπλαστική (high lateral tension abdominoplasty) σε γυναίκα 47 ετών, η οποία είχε στο παρελθόν ήδη υποβληθεί σε κλασική κοιλιοπλαστική. Όμως, δεν είχε αντιμετωπιστεί η χαλάρωση και τα «ψωμάκια» στα πλάγια της κοιλιάς της, καθώς και η χαλάρωση στην πρόσθια κι έξω επιφάνεια των μηρών με την πρώτη επέμβαση. 

  Η τεχνική της υψηλής πλάγιας τάσης κοιλιοπλαστικής εμφανίσθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την τεχνική της ανόρθωσης του κάτω μισού του σώματος (lower body lift) και βασίζεται στο γεγονός ότι σε πολλούς υποψήφιους για κοιλιοπλαστική, οι οποίοι έχουν περίσσεια δέρματος και λίπους μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους, η μεγαλύτερη περίσσεια εμφανίζεται στα πλάγια και όχι κεντρικά της κοιλιάς. Μάλιστα, αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στην καθιστική θέση.

  Στην ουσία πρόκειται για μια επέμβαση που μεταφέροντας τη μεγαλύτερη τάση στα πλάγια της κοιλιάς, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της κλασικής κοιλιοπλαστικής (ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων), με αυτά της ανόρθωσης του κάτω μισού του σώματος (περίγραμμα μέσης, ανόρθωση μηρών κι ενδεχομένως βελτίωση των γλουτών). Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μόνο από την ύπτια θέση στο χειρουργικό τραπέζι, μόνο με μια μικρή επέκταση των τομών προς τα πάνω. Σημαντικός χρόνος της επέμβασης είναι η λιποαναρρόφηση όλων των περιοχών, που δεν συναντούμε άμεσα στο χειρουργικό μας πεδίο, προκειμένου να αφαιρεθεί η περίσσεια του λίπους και να γίνει η καλύτερη δυνατή κινητοποίηση των ιστών χωρίς να διαταραχθεί η αιμάτωσή τους.

   Κατά τη διάρκεια του απαιτητικού χειρουργείου, η τάση του δέρματος μεταφέρθηκε στα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα προκειμένου να σμιλευτεί το περίγραμμα της μέσης. Το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης με τη συγκεκριμένη τεχνική ήταν όχι μόνο μια πιο επίπεδη κοιλιά, αλλά μια θεαματικά τονισμένη μέση με νεανικούς, σφριγηλούς μηρούς.

Search