σημαια

ανόρθωση λαιμού και μεσοθεραπεία για νεανικό λαιμό

Αντιμετωπίζοντας τον «τεχνολογικό λαιμό»

extra_toc

    Ανόρθωση λαιμού και μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα για τις ρυτίδες στο λαιμό

    Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν δει τελευταία αύξηση στη ζήτηση για ανόρθωση λαιμού (neck lift) για διάφορους λόγους, από την επιθυμία μείωσης της χαλάρωσης του δέρματος λόγω γήρανσης μέχρι την αναζήτηση ανόρθωσης της περιοχής μετά από σημαντική απώλεια βάρους.

   Ωστόσο, σύμφωνα με συνάδελφο από τη Νέα Υόρκη, η τεχνολογία είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στην αυξανόμενη δημοφιλία της συγκεκριμένης επέμβασης.


     Η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες στο λαιμό
   Επειδή τα άτομα λυγίζουν το λαιμό τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα προκειμένου να διαβάζουν smartphones, tablets και laptops, παρατηρούν αύξηση στον αριθμό των πτυχώσεων και των λεπτών γραμμών που σχηματίζονται στο λαιμό τους. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν να εξαλείψουν τον «τεχνολογικό λαιμό». Οι ρυτίδες σε αυτό το σημείο του σώματος συνήθως σχηματίζονται κάθετα, κάνοντας μερικούς να αναφέρονται στην περιοχή ως «γαλοπούλα». Πολλές επεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην απάλυνση των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανόρθωσης λαιμού, της λιποαναρρόφησης, των ενέσιμων υλικών και της μη χειρουργικής σύσφιξης του δέρματος με τη χρήση τεχνολογίας laser, φωτός ή θερμότητας. Ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ αυτών των επιλογών έχει αποδειχτεί η ανόρθωση λαιμού, αφού υποβλήθηκαν σε αυτήν σχεδόν 30.000 άτομα στις ΗΠΑ το 2013. 


     Πρόληψη και αντιμετώπιση
     Η ανόρθωση λαιμού είναι αποτελεσματική στη σύσφιξη της περιοχής : εξαλείφει πολλές από τις κάθετες πτυχώσεις που προκαλούν στα άτομα αμηχανία και βοηθά στη σμίλεψη του λαιμού και του σαγονιού, δημιουργώντας μια νεότερη, πιο λεία εμφάνιση. Ενώ, όμως, η επέμβαση συμβάλλει στην απομάκρυνση της χαλαρωμένης επιδερμίδας, οι υποβληθέντες σε αυτήν μπορεί να δουν άλλες ρυτίδες στο πρόσωπο ή το στήθος τους να γίνονται πιο εμφανείς, αν επιδιώξουν παρέμβαση μόνο στο λαιμό, και γενικά να βιώσουν κάποια από τα μειονεκτήματα που συνοδεύουν μια επεμβατική μέθοδο. 
    Η πρόληψη των ρυτίδων στο λαιμό και της χαλάρωσης, με την αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας, τη χρήση αντηλιακού και τη διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους, μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση οποιασδήποτε αισθητικής επέμβασης. Επιπλέον, ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα προσφέρει, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση μικρών προβλημάτων χαλάρωσης, η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος nano fat grafting. Στηρίζεται στη χρήση των βλαστοκυττάρων, τα οποία αποχωρίζονται μηχανικά από το λίπος που λαμβάνεται από άλλα σημεία του σώματος και με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας εγχύονται στο λαιμό. Πρόκειται για τη μοναδική μέθοδο που ανανεώνει το δέρμα του λαιμού και του μπούστου από μέσα προς τα έξω και εξασφαλίζει φυσικότερα και μακροχρόνια αισθητικά αποτελέσματα. Αν, όμως, το πρόβλημα χαλάρωσης είναι μεγάλο, τότε χρειάζεται ανόρθωση λαιμού σε συνδυασμό με τη μέθοδο nano fat grafting.
     Η συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό σας είναι αυτή που θα σας επιτρέψει να εξετάσετε τις καλύτερες επιλογές για την περίπτωσή σας και να πάρετε την απόφαση για την επέμβαση που σας ταιριάζει.

Search