σημαια

ανάρρωση από κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική: Επιστροφή στην εργασία

extra_toc

10 συμβουλές μετά από κοιλιοπλαστική για σύντομη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία

Σας αγχώνει η επιστροφή στην εργασία μετά την πραγματοποίηση της κοιλιοπλαστικής σας ; Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι η επιστροφή στις επαγγελματικές υποχρεώσεις θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα και ανώδυνα :

1. Να θυμάστε ότι μόλις κάνατε μία σοβαρή επέμβαση
Είναι αναμενόμενο να κουράζεστε εύκολα,  γι’αυτό προχωρήστε αργά και «ακούστε» το σώμα σας. Επίσης, μη σκύβετε, μη σηκώνετε βαριά αντικείμενα και αποφύγετε την ώθηση ή την έλξη για τις πρώτες έξι μετεγχειρητικές εβδομάδες.
2. Μπείτε σιγά-σιγά στο πρόγραμμα της δουλειάς
Υπολογίστε να δουλέψετε για μικρότερα διαστήματα την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής στη δουλειά. Μην αναλαμβάνετε πολλές υποχρεώσεις που θα σας αγχώσουν, επικεντρωθείτε -όσο αυτό είναι δυνατόν- στα πιο σημαντικά θέματα που έχετε να διεκπεραιώσετε και αφήστε τα υπόλοιπα για όταν θα έχετε αναρρώσει πλήρως.
3. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια
Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια και πείτε «όχι» στα ψηλά τακούνια και καλσόν τις πρώτες δύο με τέσσερις εβδομάδες.  
4. Ανυψώστε τα πόδια σας
Έχετε ένα μικρό σκαμνί ποδιών κάτω από το γραφείο σας. Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ανυψωμένα τα πόδια σας (και θα μειώσει πιθανό πρήξιμο).

5. Βάλτε στην τσάντα σας ήπια αναλγητικά 
Μπορεί να χρειαστείτε ένα μέχρι το μεσημέρι!
6. Έχετε μαζί σας σνακς υψηλά σε πρωτεΐνες
Θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να περάσετε τη μέρα και θα βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης. Το να έχετε διαθέσιμα τα κατάλληλα τρόφιμα θα σας κρατήσει μακριά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης και τις παραγγελίες έτοιμου φαγητού-καθώς θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές με πολλή ζάχαρη και με περιεκτικότητα σε νάτριο. Επιπλέον, μη ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό.
7. Σηκωθείτε κάθε μία ώρα περίπου
Αν κάνετε δουλειά γραφείου φροντίστε να σηκώνεστε και να κινείστε ανά ώρα. Αυτό θα αποτρέψει την ακαμψία και θα μειώσει το πρήξιμο.
8. Διατηρήστε την ηρεμία σας
Αν στο περιβάλλον εργασίας είναι γνωστή η πραγματοποίηση της κοιλιοπλαστικής σας, αποφύγετε συζητήσεις με συναδέλφους με τους οποίους δεν έχετε οικειότητα αν ξέρετε ότι μπορεί να σας αναστατώσουν, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η διάθεσή σας και η μετεγχειρητική σας πορεία.

9. Πείτε «όχι» στα σχέδια για μετά τη δουλειά
Για τις δύο πρώτες εβδομάδες μην κάνετε καθόλου σχέδια για αμέσως μετά τη δουλειά, γιατί θα εξαντληθείτε. Πηγαίνετε κατευθείαν στο σπίτι για ξεκούραση και χαρίστε στον εαυτό σας έναν καλό βραδινό ύπνο για να είστε αναζωογονημένοι την επόμενη μέρα.
10. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας
Η συνολική διαδικασία επούλωσης παίρνει χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο και οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά! Χαμογελάστε και παραμείνετε θετικοί!

Search