σημαια

Τέλος στη γυναικομαστία

extra_toc

 Τέλος στη γυναικομαστία δίνει η πλαστική χειρουργική!

  Η γυναικομαστία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ταμπού για εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο και ο «εχθρός» της αρρενωπότητάς τους.

 Η επέμβαση είναι ακίνδυνη και μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο δώρο ενός άνδρα στον εαυτό του, καθώς απέχουμε ελάχιστα από το καλοκαίρι και όλοι μας ετοιμαζόμαστε για την έκθεσή μας στην παραλία. 

  Η αιτιολογία της γυναικομαστίας στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι ιδιοπαθής, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ορμονικά ή φαρμακευτικά αίτια, όπως χρήση αναβολικών, κάπνισμα μαριχουάνας κλπ.

  Η γυναικομαστία συνίσταται στην παρουσία αυξημένου όγκου μαστού σε άνδρες ή εφήβους, λόγω καλοήθους υπερτροφίας του μαζικού αδένα, με αποτέλεσμα το ανδρικό στήθος να μοιάζει με γυναικείο. Οι άνδρες που βιώνουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση αναφέρουν ότι αναγκάζονται να ''κρύβονται'' σχεδόν μόνιμα μέσα σε φαρδιά ρούχα. Η γυναικομαστία, όχι μόνο δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους, αλλά επιπλέον καθιστά και πιο δύσκολη τη διαχείριση των προσωπικών και των κοινωνικών σχέσεών τους, υπονομεύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

  Το πρόβλημα της γυναικομαστίας συνοδεύεται αναπόφευκτα από συναισθήματα:

  -Δυσαρέσκειας
  -Νευρικότητας
  -Άγχους
  -Αμηχανίας
  -Ανασφάλειας
  Επηρεάζει με αρνητικό τρόπο:
  -τη διάθεση
  -την συμπεριφορά
  -την σχέση με το άλλο φύλο
  -την σχέση των μπαμπάδων με τα παιδιά τους και κυρίως με τα αγόρια τους
  -την κοινωνικότητα
  -την αίσθηση της ταυτότητας του άνδρα

  Χωρίς υπερβολή, πολλοί είναι εκείνοι οι άνδρες που πιστεύουν, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, ότι το πρόβλημα της γυναικομαστίας αποτελεί τον «εχθρό» της αρρενωπότητάς τους. Συνιστά το αντίστοιχο πρόβλημα που έχουν πολλές γυναίκες με την κυτταρίτιδα.

  Οριστική λύση δίνει η πλαστική χειρουργική 
  Μπορεί το πρόβλημα της γυναικομαστίας να είναι κυρίως ιδιοπαθές, ωστόσο, πριν από την επέμβαση χρειάζεται ένα πρωτόκολλο εργαστηριακών εξετάσεων, το οποίο ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να συστήσει στον υποψήφιο, για τον έλεγχο των σχετικών ορμονών.

  Η επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας δίνει οριστική λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα: 
 Η διαδικασία συνίσταται στην μείωση του υπερτροφικού ανδρικού μαστού με λιποαναρρόφηση και στην αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στη θηλαία άλω. Εάν πρόκειται για μεγαλύτερου βαθμού γυναικομαστία, συνήθως χρειάζεται κι αφαίρεση δέρματος, αλλά και πάλι οι τομές είναι σχεδόν αδιόρατες.

  Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και η διάρκειά της είναι 1-2 ώρες, ενώ συνήθως δίνεται εξιτήριο την ίδια μέρα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μικρός κι αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά παυσίπονα. Η επάνοδος στις επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες γίνεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα, με μόνο περιορισμό τη χρήση ενός ειδικού εφαρμοστού «γιλέκου» για λίγες εβδομάδες.

  Η πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας βρίσκεται στη 10η θέση παγκοσμίως, μεταξύ των αισθητικών επεμβάσεων, με περίπου 200.000 επεμβάσεις το χρόνο.
  Στην Ελλάδα κάθε χρόνο 2.000 άνδρες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό τους για να απαλλαγούν από τον «εχθρό» της αρρενωπότητάς τους.

  Το σημαντικότερο είναι ότι τα αποτελέσματα από την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας είναι μόνιμα. 
  Η καταπολέμηση της έντονης χαλάρωσης και η επίτευξη ενός καλοσχηματισμένου θώρακα αποκαθιστούν την ποιότητα ζωής του άνδρα και του χαρίζουν ξανά την αρρενωπή του εμφάνιση. 

Search