σημαια

ρινοπλαστική

Ελκυστική εμφάνιση και Ελεύθερη αναπνοή

extra_toc

 Ρινοπλαστική με την τεχνική πλαστική ρινικής μνήμης

  Υγεία και Ομορφιά συνδυάζει η νέα δυναμική τεχνική ‘‘nasal memory surgery’’, στην αποκατάσταση της μύτης προσφέροντας ελκυστική εμφάνιση και ταυτόχρονα ελεύθερη αναπνοή!

  Με τη νέα αυτή πρωτοποριακή τεχνική ρινοπλαστικής, αφαιρούμε την ελάχιστα απαραίτητη ποσότητα του ιστού της μύτης και επαναδιαμορφώνουμε το υπόλοιπο με υψηλής εξειδίκευσης μικροσκοπικά ράμματα, δίνοντας κυριολεκτικά στους ιστούς της μύτης νέα μνήμη με σκοπό να δημιουργηθεί με απόλυτη ακρίβεια ένα νέο ελκυστικό σχήμα με ελεύθερη αναπνοή. 
  Η τεχνική αυτή, εκτός των καθαρά αισθητικών λόγων, εφαρμόζεται στη διόρθωση περιπτώσεων, όπως της αναπνευστικής δυσχέρειας (βαλβίδα), σκολίωσης ρινικού διαφράγματος, αλλά και μιας προηγούμενης κακής ρινοπλαστικής, σε συνδυασμό με τη χρήση χόνδρινων μοσχευμάτων (που ο πλαστικός χειρουργός παίρνει π.χ. από το διάφραγμα ή το αυτί).

  Κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από 500.000 ρινοπλαστικές παγκοσμίως, κατατάσσοντας την επέμβαση αυτή στην 5η σειρά των αισθητικών επεμβάσεων, ενώ στην Ελλάδα γίνονται περίπου 5.000.

  Η ιδανική μύτη σήμερα, είναι η φυσική μύτη που ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα έχει τέλεια αναπνοή.

  Η καλή προετοιμασία φέρνει το καλό αποτέλεσμα 

 Το αποτέλεσμα στη ρινοπλαστική έχει άμεση σχέση με την καλή προετοιμασία και τον κατάλληλο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι  το σχήμα και το μέγεθος του προσώπου, η σύγκλειση της άνω με την κάτω γνάθο, η δομή των οστών και των χόνδρων της μύτης, το πάχος και ο τύπος του δέρματος , η ηλικία και φυσικά οι προσδοκίες του υποψηφίου για ρινοπλαστική.

  Στα άτομα που έρχονται στο ιατρείο κρατώντας τη φωτογραφία μιας διασημότητας και ζητούν να αποκτήσουν την ίδια μύτη, λέμε ότι η μύτη αυτή μπορεί να είναι ιδανική για το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά ίσως να μην είναι η κατάλληλη για το δικό τους. 
  Επομένως, η καλή επικοινωνία του υποψηφίου πριν από την επέμβαση με τον πλαστικό χειρουργό  είναι πολύ σημαντική  και για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

  Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση, διαρκεί μία με δυο ώρες, είναι σχεδόν ανώδυνη και ο υποβληθέντας παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Συνήθως μετά την επέμβαση έχουμε παροδικό οίδημα. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε μία εβδομάδα, ενώ έχουμε πλήρη δραστηριότητα σε 2-3 εβδομάδες και πλήρη ανάνηψη από το οίδημα σε 1 μήνα.

  Υποψήφιοι 

  Η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση του ατόμου, αλλά δεν αποτελεί από μόνη της πανάκεια για την τελειότητα του (ειδικά αν συνυπάρχουν κι άλλες ατέλειες, όπως πχ υποπλαστικό πηγούνι), ούτε μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν οι άλλοι.
Έτσι το άτομο που ενδιαφέρεται να βελτιώσει – και όχι απαραίτητα να τελειοποιήσει – την εμφάνισή του, που είναι ψυχολογικά σταθερό κι έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, είναι ένας συνειδητοποιημένος υποψήφιος για ρινοπλαστική.

  Επίσης, η επέμβαση εκτελείται αν συνυπάρχουν λειτουργικά προβλήματα αναπνοής (στραβό διάφραγμα) ή κάποια συγγενής δυσμορφία (λαγόχειλο).

  Τέλος, η ηλικία είναι μια σημαντική παράμετρος στην επιλογή του υποψηφίου. Έτσι, στους εφήβους, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σπλαχνικού κρανίου (γίνεται γύρω στα 17-18) και προσέρχονται για επέμβαση ίσως και από την επιθυμία των γονέων, θα πρέπει να συστήνεται μια νέα εξέταση σε μεταγενέστερο χρόνο.

Search