σημαια

πόδι της χήνας

Αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες στα μάτια

extra_toc

 Πρόληψη και αντιμετώπιση για το «πόδι της χήνας»

  Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Θα συμφωνήσω απόλυτα και θα προσθέσω ότι τα μάτια μας είναι και ο καθρέφτης της ηλικίας μας.

  Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας μπορεί να αποκαλύψει πολλά, αν είμαστε, για παράδειγμα, αφυδατωμένοι, κουρασμένοι, ευτυχισμένοι ή αναστατωμένοι. Εύκολα καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι όλα σχεδόν τα συναισθήματά μας αντικατοπτρίζονται στα μάτια μας.
  Υπάρχει όμως ένα πράγμα που ξέρω ότι ανησυχεί εκατομμύρια γυναίκες: το «πόδι της χήνας» που αφορά τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, οι οποίες γίνονται πιο εμφανείς όταν χαμογελάμε. Σε μερικούς ανθρώπους το «πόδι της χήνας» μπορεί να δημιουργεί ένα γοητευτικό βλέμμα (George Clooney), αλλά για τους περισσότερους είναι κάτι που θέλουν οπωσδήποτε να αποφύγουν.

  Αυτή η κατάσταση του δέρματος συνήθως συνοδεύει τη γήρανση. Το δέρμα γίνεται λεπτότερο, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές σε ρυτίδες. Ούτως ή άλλως, όμως, η περιοχή γύρω από τα μάτια μας είναι πολύ λεπτή και για να αποφύγουμε τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες, τα πρηξίματα ή το «πόδι της χήνας» χρειαζόμαστε σταθερή υγρασία και καλή κυκλοφορία του αίματος.
  Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του «ποδιού της χήνας» είναι η εφαρμογή, πρωί και βράδυ, κρέμας ματιών, που περιέχει ευεργετικά συστατικά, όπως καφεΐνη και υαλουρονικό οξύ. Η καφεΐνη θα βοηθήσει στην τόνωση της περιοχής των ματιών και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο ανανεωμένοι, ενώ το υαλουρονικό οξύ βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του ώστε να αποκτήσετε μια πιο νεανική εμφάνιση.
  Όσον αφορά την αντιμετώπιση, θα πρότεινα δύο λύσεις μη επεμβατικές, που είναι ανώδυνες και έχουν άμεσα αποτελέσματα. Η πρώτη είναι η χρήση του botox, η οποία συμβάλλει άμεσα στη μείωση των λεπτών γραμμών. Επίσης, ιδιαίτερα αποτελεσματική και πιο σύγχρονη μέθοδος είναι τα βλαστοκύτταρα, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στη φυσιολογική διαδικασία ενεργοποίησης από τα ίδια τα κύτταρα του ατόμου, τα οποία εγχύονται στο δέρμα και το αναζωογονούν από μέσα προς τα έξω. Το πιο σημαντικό, όμως, με αυτή την πραγματικά καινοτόμα μέθοδο, είναι ότι τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια που μπορεί να φτάσει έως και τα τρία χρόνια.  

Search