σημαια

κυτταρίτιδα

Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

extra_toc

  Μύθοι και πραγματικότητα για την κυτταρίτιδα

   Η κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει το σώμα να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό, ιδιαίτερα καθώς ο χρόνος περνάει και το δέρμα συνεχώς χάνει την ελαστικότητά του. Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα της όψης  «φλοιού πορτοκαλιού» - το οποίο εκδηλώνεται είτε με την συσσώρευση των λιποκυττάρων, είτε με τη μείωση αυτών, είτε με την καθήλωση της επιδερμίδας στα κατώτερα στρώματα- ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ατόμων (ακόμα και πολύ αδύνατων), άνδρες και γυναίκες.

  Υπάρχει μια σειρά από διαδικασίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος ώστε να είναι πιο ομαλό. Καθώς δεν υπάρχει οριστική και μόνιμη λύση για αυτήν την κατάσταση, προσπαθούμε να καταλήξουμε στις πιο εξελιγμένες μεθόδους με τα καλύτερα αποτελέσματα.
 
   Μικρολιποαναρρόφηση, needling & nano fat grafting
  Τώρα πλέον η μικρολιποαναρρόφηση βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος αφαιρώντας το περίσσευμα του λίπους από τις προβληματικές περιοχές, το προσθέτει εκεί που χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα ''σπάει'' τις ίνες που καθηλώνουν την επιδερμίδα. 
Κατόπιν μπορεί να γίνει μια εφαρμογή χειρουργικού needling για σύσφιξη μέσω της παραγωγής δικού μας κολλαγόνου. Τέλος, εφαρμόζεται, από το λίπος που αφαιρέθηκε, έγχυση βλαστοκυττάρων με την τεχνική του nano fat grafting για εντυπωσιακά αποτελέσματα.


  Κρέμες και λοσιόν
  Οι κρέμες και οι λοσιόν που υποστηρίζουν ότι θεραπεύουν την δερματική παραμόρφωση μπορεί να είναι επιτυχείς στο να φαίνεται η επιδερμίδα πιο υγιής και να μειωθεί η όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» αλλά δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η μακροχρόνια αποτελεσματικότητά τους για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.


  Μεσοθεραπεία
  Κατά τη διάρκεια αυτής της μη χειρουργικής μεθόδου, εγχύεται με ενέσιμο τρόπο στα προβληματικά μέρη - κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς και τα γόνατα - ένα διάλυμα ουσιών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, καφεΐνη, καρνιτίνη, κ.ά), το οποίο βοηθά την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Οι ουσίες αυτές εισάγονται με πολύ λεπτές βελόνες στο μεσόδερμα. 

  Εκτός από τη μεσοθεραπεία με τεχνητά σκευάσματα, εφαρμόζεται πλέον και η αυτόλογη μεσοθεραπεία, που γίνεται με τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος και ύστερα από ειδική επεξεργασία της, χρήση των δικών μας αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι προάγουν διαδικασίες που έχουν σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. 

  Ωστόσο, η διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτυγχάνεται με την επανάληψη των συνεδριών (οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος) σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση. 

Search