σημαια

πλαστική μετά από απώλεια βάρους

Τι γίνεται μετά από μεγάλη απώλεια βάρους;

extra_toc

  Καθοριστική η συμβολή του πλαστικού χειρουργού

  Οι ασθενείς μπορούν εύκολα να χάσουν κιλά με την βαριατρική επέμβαση, αλλά τι συμβαίνει μετά με την περιττή επιδερμίδα; 
  Ενώ βλέπουν σημαντικά αποτελέσματα σε σχέση με το βάρος τους, στις περισσότερες περιπτώσεις ταλαιπωρούνται από την περιττή επιδερμίδα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη σωματική αλλά και στη συναισθηματική υγεία τους.

  Τα άτομα μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους κάνοντας επεμβάσεις, όπως τη βαριατρική επέμβαση του ‘‘γαστρικού μανικιού’’ (gastric sleeve) ή της γαστρικής παράκαμψης (gastric bypass) για να απομακρύνουν μεγάλες ποσότητες λίπους, αλλά για να πετύχουν μια καλύτερη και υγιέστερη εικόνα, πολλοί επιλέγουν τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού. Χάρη στην πλαστική χειρουργική, μπορούν να συσφίξουν ή να εξαλείψουν τη χαλαρωμένη επιδερμίδα που έχει απομείνει από την αρχική επέμβαση.

   Η χαλαρωμένη επιδερμίδα, το μεγάλο πρόβλημα μετά από βαριατρική επέμβαση
  Παρόλο που οι βαριατρικές επεμβάσεις είναι αποτελεσματικές στο να κάνουν ένα άτομο πιο αδύνατο, είναι λίγα αυτά που μπορούν να κάνουν σχετικά με την επιδερμίδα του. Η απώλεια βάρους οποιουδήποτε είδους μπορεί να καταλήξει σε ΄΄κρεμασμένη΄΄ επιδερμίδα. Όταν το βάρος χάνεται γρήγορα, η επιδερμίδα χάνει και την ελαστικότητά της. Το NBC News αναφέρθηκε πρόσφατα σε αυτό το φαινόμενο, ακολουθώντας μια ομάδα ατόμων με το πρόβλημα της χαλαρωμένης επιδερμίδας μετά τις επεμβάσεις τους. Σύμφωνα με την πηγή, τα άτομα με την περίσσεια δέρματος βίωναν πόνο, ερεθισμούς και παρουσίαζαν μειωμένη αυτοπεποίθηση. Μια γυναίκα, η οποία υποβλήθηκε στην πρώτη της επέμβαση το 2001, ανέφερε ότι δεν ένιωθε περισσότερο χαρούμενη μετά την αρχική της επέμβαση : «Δεν ένοιωθα πραγματικά άνετα ακόμα και όταν κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, με όλη αυτή την περιττή σάρκα», ανέφερε. «Έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά, έχεις καταφέρει αυτή τη μεγάλη αλλαγή που βλέπεις στη ζυγαριά, αλλά δεν τη βλέπεις απαραίτητα στην ενδυμασία σου ή στον τρόπο που νιώθεις για τον εαυτό σου».

  Η αισθητική χειρουργική μπορεί να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία
 Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι ο γρηγορότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση αυτού του συνηθισμένου ζητήματος. Τα άτομα που σκέφτονται αυτή τη λύση χρειάζεται να κάνουν την έρευνά τους και να ζυγίσουν πολύ τα υπέρ και τα κατά μιας δεύτερης επέμβασης, συμπεριλαμβανομένου του χρηματικού και σωματικού κόστους. Ωστόσο, το NBC News ανέφερε ότι η υποβολή σε νέα επέμβαση για τη βελτίωση της σωματικής εμφάνισης μετά από απώλεια βάρους μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την επούλωση των συναισθηματικών τραυμάτων και τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης.
  Η ολική μεταμόρφωση σώματος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η πιο χρήσιμη λύση για τα άτομα που έχουν βιώσει δραματική απώλεια βάρους. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης της επιδερμίδας, οι επεμβάσεις από τις οποίες αποτελείται είναι : lift του κάτω μέρους του σώματος (lower body lift), ανόρθωση ή αυξητική στήθους και βραχιονοπλαστική, lift της έσω επιφάνειας των μηρών και λίφτινγκ προσώπου.

Search