σημαια

αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή

Ελπίδα για γυναίκες με μαστεκτομή

extra_toc

  Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή

   Πολλές γυναίκες, μετά από μαστεκτομή στην οποία υποβάλλονται για τη θεραπεία του καρκίνου, θεωρούν βέβαιη τη χειρουργική αποκατάσταση, αλλά συχνά είναι μια δύσκολη απόφαση που δεν λαμβάνεται με ελαφρά την καρδία.

  Οι ασθενείς αυτές παρατηρείται ότι εμφανίζουν τεράστια αλλαγή στον τρόπο ζωής τους, καθώς και στη γενικότερη συμπεριφορά τους. Ωστόσο μια στενή συνεργασία ενός ογκολόγου και ενός πλαστικού χειρουργού βοηθούν να ξεκινήσουν εκ νέου τη ζωή τους παρ΄όλη την δύσκολη και εντατική θεραπεία τους. 

  «Ένα από αυτά που κάνουμε είναι να ξαναχτίζουμε τον άνθρωπο, μετά από τις παραμορφώσεις του καρκίνου» ανέφερε ένας Αμερικανός συνάδελφος.
  Λόγω της τεράστιας τεχνολογικής εξέλιξης στην πλαστική χειρουργική, πολλές επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού, χρησιμοποιούν σήμερα ένα τμήμα (κρημνό) από το σώμα της ίδιας της ασθενούς. Χρησιμοποιείται ιστός της ίδιας της ασθενούς συνήθως από την κοιλιά ή την πλάτη, μόνος του ή σε συνδυασμό με ένθεμα σιλικόνης και τοποθετείται στο στήθος δημιουργώντας μια φυσική αίσθηση. Όλη αυτή η διαδικασία, παρά τους φόβους και τις αναστολές που μπορεί να έχουν οι γυναίκες, δίνει πραγματικά φως και ελπίδα. Μέσα από την επανορθωτική πλαστική χειρουργική μπορούν να νιώσουν ξανά όμορφες και ποθητές, αφήνοντας πίσω την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού.

Search