μπότοξ και άνδρες

Οι άντρες και το Botox

  Μπότοξ: και...ανδρική υπόθεση!

  Οι πλαστικοί χειρουργοί στις ΗΠΑ παρατηρούν μια αύξηση στον αριθμό των αντρών, που επιλέγουν να κάνουν Botox για να διατηρήσουν τη νεανική τους όψη. Μία νέα έρευνα, αναφέρει μία αύξηση της τάξεως του 6% των αντρών που υποβάλλονται σε ενέσεις Botox κατά την περίοδο 2011 με 2012, ενώ υπήρξε συνολική αύξηση κατά 20% σε πλαστικές επεμβάσεις από το 2000 και μετά.

  Καθώς οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις λόγω των φυσικών αλλαγών που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου, οι άντρες καταφεύγουν σε ενέσεις Botox λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες. Ο λόγος είναι ότι άντρες που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 55 ετών και αναζητούν εργασία, τείνουν να παραμένουν άνεργοι κατά 50 εβδομάδες κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 34 εβδομάδες που χρειάζονται άντρες που είναι κάτω των 55 ετών. 
  Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης των πλαστικών επεμβάσεων από άνδρες. Ένα χαρακτηριστικό άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2013 αναφέρει ότι οι άντρες αποφασίζουν να προβούν σε πλαστικές επεμβάσεις για να αποκτήσουν περισσότερο ανδρικά χαρακτηριστικά και να τονώσουν τον ανδρισμό τους.
  Παρόλο που οι άντρες θα μπορούσαν να καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό πολύ πιο συχνά, κατέχουν μόνο το 9% του συνόλου των διαδικασιών πλαστικής χειρουργικής στις ΗΠΑ. Είναι θετικό ότι στην Ελλάδα, ξεπερνάμε σιγά σιγά τα ταμπού και τις αναστολές και μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι άνδρες παίρνουν την απόφαση να βελτιώσουν το πρόσωπο ή το σώμα τους.

Πώς να έρθετε

Επικοινωνία

Dr Άρης Νταμάγκας

Δ Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 63,

Έναντι HILTON

T+30 210 64 55 336

K+30 693 22 22 531

Μίνι βιογραφικό Άρη Νταμάγκα

Ο Πλαστικός Χειρουργός Άρης Νταμάγκας είναι Διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής χειρουργικής του 251 ΓΝΑ  και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Queen Victoria, στο Λονδίνο και στο Southwestern University, στο Dallas των ΗΠΑ.

Search