σημαια

αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους: Μύθοι & Αλήθειες

extra_toc

 Ξεδιαλύνοντας απορίες για την αυξητική στήθους

  Να το κάνω; Πολλές γυναίκες το σκέφτονται σοβαρά πριν πάρουν μια τέτοια απόφαση. Το πιο σωστό,  πριν από οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση, είναι να ζυγίσουν πρώτα τα υπέρ και τα κατά.

  Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να είναι απόλυτα ενημερωμένες και να έχουν ξεδιαλύνει τους διάφορους μύθους που τη συνοδεύουν, όπως για παράδειγμα:
  -Αν κάνω αυξητική στήθους, θα είμαι σε θέση να θηλάσω; 
  -Μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού; 
  -Θα τα αισθάνομαι αφύσικα; 
  -Μπορεί να σπάσουν ή να χρειαστεί αντικατάσταση των ενθεμάτων σιλικόνης;
  Αυτές οι ερωτήσεις, καθώς και πολλές άλλες, βασανίζουν τις υποψήφιες για αυξητική στήθους για καιρό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  Θα φαίνονται ψεύτικα; Λάθος
  Μία σωστή χειρουργική διαδικασία αυξητικής στήθους δεν θα οδηγήσει σε αφύσικο αισθητικό αποτέλεσμα.  Η σημαντικότερη απόφαση για την επέμβαση είναι η επιλογή πλαστικού χειρουργού. Το στήθος διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και το ύψος  της υποψήφιας, όπως και το μέγεθος του μαστού μέσα στο οποίο θα τοποθετηθεί το ένθεμα. Όλα θα πρέπει να γίνουν με προσοχή και ακρίβεια για να έχουμε το πιο φυσικό αποτέλεσμα. 
  Δεν θα είμαι σε θέση να θηλάσω: Λάθος
  Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που συνδέεται με την αυξητική στήθους είναι ότι οι γυναίκες δεν θα είναι σε θέση να θηλάσουν, είτε από ανικανότητα, είτε από φόβο ότι θα μεταφέρουν βλαβερά στοιχεία στο βρέφος. Αυτές οι υποθέσεις είναι και οι δύο λάθος.  Δεν υπάρχει καμία ιατρική απόδειξη που να αναφέρει ότι το ένθεμα εμποδίζει τη  διαδικασία θηλασμού. Με ή χωρίς ενθέματα σιλικόνης κάποιες γυναίκες δεν είναι σε θέση να θηλάσουν κανονικά, έτσι και ένα ένθεμα δεν εμποδίζει το θηλασμό. 
  Θα πρέπει να γίνεται συχνή αντικατάσταση των ενθεμάτων σιλικόνης; Λάθος
  Τα ενθέματα δεν πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά. Σήμερα, τα καλά επώνυμα ενθέματα συνοδεύονται από εγγύηση εφ΄όρου ζωής, ωστόσο μια συμπληρωματική επέμβαση, όπως ανόρθωση στήθους, μπορεί να χρειαστεί ύστερα από μεγάλη αυξομείωση βάρους ή από εγκυμοσύνη.   
  Μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού; Λάθος
  Ύστερα από μελέτες, που διήρκησαν περισσότερο από μία δεκαετία στις ΗΠΑ, αποδείχθηκε περίτρανα η έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης μεταξύ ενθεμάτων και καρκίνου του μαστού.

Search