σημαια

daddy do-over

Daddy Do-Over: πλαστική χειρουργική ανδρών

extra_toc

   Τι ζητούν οι μπαμπάδες από τον πλαστικό χειρουργό

   Αν επισκεφθείτε το ιατρείο ενός πλαστικού χειρουργού και εκδηλώσετε ενδιαφέρον για ένα Mommy Makeover, εκείνος θα κατανοήσει ακριβώς το είδος της διαδικασίας που θα επιθυμούσατε. Αν, όμως, ζητούσατε ένα Daddy Do-Over, θα ήξερε ο πλαστικός χειρουργός σας τι περιμένετε ή θα αιφνιδιαζόταν από την ερώτησή σας; Μια αυξανόμενη τάση, γνωστή ως Daddy Do-Over, πρωταγωνιστεί τελευταία σε μια σειρά άρθρων. Η τάση αυτή δεν έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη επέμβαση, αφού ο όρος χρησιμοποιείται περισσότερο για να συμπεριλάβει μια σειρά χειρουργείων που αναζητούνται από άνδρες μέσης ηλικίας.

    Τα Daddy Do-Overs κερδίζουν σε δημοφιλία μεταξύ ανδρών μέσης ηλικίας

    Οι γονείς συχνά υφίστανται αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση μετά την απόκτηση των παιδιών τους, είτε λόγω της κούρασης από την πολύωρη φροντίδα των μικρών παιδιών είτε λόγω του άγχους που προκαλείται από τα προβλήματα με τους εφήβους. Ενώ οι γυναίκες βιώνουν φυσικές αλλαγές ως αποτέλεσμα της γέννας, οι άνδρες μπορεί να ταλαιπωρούνται από επιπλέον κιλά, απώλεια μαλλιών και δερματική χαλάρωση εξαιτίας της αυξημένης συναισθηματικής επιβάρυνσης.

    Η πιο χαρακτηριστική ομάδα ανδρών, που προσέρχονται στο ιατρείο αναζητώντας επεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εμφάνισή τους, είναι οι «αθλητικοί μπαμπάδες». Το Daddy Do-Over είναι αυτό που επιθυμεί ο παντρεμένος με παιδιά, που έχει «βάλει» 10-15 κιλά, είναι στη δεκαετία των 40 και σκέφτεται με νοσταλγία «έδειχνα τόσο καλός στο πανεπιστήμιο». Μερικές από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις γι’αυτή την ομάδα ανδρών είναι η λιποαναρρόφηση, η βλεφαροπλαστική, η αναδιαμόρφωση της γραμμής του σαγονιού και η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας. Όσον αφορά τους άνδρες που τα πρώτα σημάδια του χρόνου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, νιώθουν πιο άνετα πλέον να προσφύγουν για την πρόληψη και ανανέωσή τους στη βοήθεια του botox, του υαλουρονικού οξέος και της μεσοθεραπείας αντιγήρανσης, που επιβραδύνει τα σημάδια του χρόνου.

     Αυξανόμενος ο αριθμός των ανδρών που στρέφονται στην αισθητική χειρουργική

    Ο αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται σε άνδρες έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους άνδρες αντιστοιχούν πάνω από ένα εκατομμύριο χειρουργικές και μη χειρουργικές επεμβάσεις για το 2016, με τη λιποαναρρόφηση να αποτελεί την πρώτη τους επιλογή (σύμφωνα με τα στοιχεία της  Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής). Ένας αριθμός ποικίλων παραγόντων επηρεάζει αυτή την αυξανόμενη ζήτηση, από τη μεγαλύτερη αποδοχή της αισθητικής χειρουργικής μεταξύ του γενικού πληθυσμού μέχρι την αύξηση του προσδόκιμου ορίου επιβίωσης. Σημαντικό ρόλο, όμως, στην τάση των ανδρών να υποβάλλονται σε περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις διαδραματίζει και η οικονομική κρίση, αφού έχει γίνει ανάγκη γι’αυτούς η διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο λόγος που η βλεφαροπλαστική και η κοιλιακή λιποαναρρόφηση έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς είναι επειδή τα βλέφαρα και το μεσαίο τμήμα του σώματος είναι από τα πρώτα σημεία που εμφανίζουν τα σημάδια της γήρανσης και μεταξύ των πιο δύσκολων να διορθωθούν χωρίς τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής.

Search