σημαια

ρινοπλαστική

Δέκα λόγοι που κρατούν στην κορυφή τη ρινοπλαστική

extra_toc

 Γιατί είναι τόσο δημοφιλής η ρινοπλαστική;

  Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις συχνότερες σε ζήτηση πλαστικές επεμβάσεις από άτομα και των δύο φύλων. Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που εξηγούν τη δημοφιλία της και την αναδεικνύουν σε μια από τις κορυφαίες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής;

   1. Ένα επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα αλλάζει πλήρως την εμφάνιση και έκφραση του προσώπου. Δεδομένου ότι η μύτη αποτελεί το κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου μας, συντελεί ενδεχομένως και πάνω από 60% στη συνολική εικόνα του. Η ρινοπλαστική, επομένως, είναι η επέμβαση που χαρίζει την εντυπωσιακότερη αλλαγή στο πρόσωπό μας.

  2. Η ρινοπλαστική, εκτός από αισθητικά, βελτιώνει και λειτουργικά προβλήματα της μύτης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία, στον ίδιο χρόνο, να εξασφαλίσουν μια ελκυστικότερη μύτη με ελεύθερη αναπνοή και καλή όσφρηση.

  3. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο και δεν χρειάζεται συντήρηση με υγιεινή διατροφή ή γυμναστική, όπως ισχύει για άλλες πλαστικές επεμβάσεις. Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται μία φορά και οι υποβληθέντες απολαμβάνουν τα οφέλη της εφ’όρου ζωής.

  4. Είναι ανώδυνη, αφού ο σεβασμός των ιστών με τους οποίους έχει γεννηθεί κανείς και ο διακριτικός χειρισμός της μύτης από την πλευρά του έμπειρου πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιούν τον πόνο, επιτρέπουν τη σύντομη επάνοδο στις δραστηριότητες, ενώ τα οιδήματα και οι μώλωπες –αντίθετα απ’ό,τι πιστεύουν κάποιοι- είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

  5. Το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι σήμερα απολύτως προβλέψιμο –και άρα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του υποψήφιου- αφού η τεχνική πλαστική ρινικής μνήμης (nasal memory surgery) προσφέρει τη δυνατότητα ακρίβειας χιλιοστού. Το γεγονός αυτό χαρίζει σιγουριά και υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης.

   6. Επιπλέον, η τεχνική nasal memory surgery προσφέρει απόλυτη φυσικότητα. Κι αυτό γιατί με την αφαίρεση της ελάχιστα δυνατής ποσότητας ιστού της μύτης ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός πετυχαίνει ένα διακριτικό αισθητικό αποτέλεσμα, σε σημείο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από έναν ουδέτερο παρατηρητή αν η μύτη έχει χειρουργηθεί ή όχι.

   7. Το αισθητικό αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής έχει μεγάλα περιθώρια βελτιστοποίησης. Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές στη μύτη είναι εμφανείς από τη στιγμή που θα αφαιρεθεί ο ρινικός νάρθηκας, το αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται και να αναδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο, φτιάχνοντας τη διάθεση του υποβληθέντα.

   8. Βελτιώνει εντυπωσιακά την καθημερινότητα των υποβληθέντων, οι οποίοι απολαμβάνουν πλέον το πρόσωπό τους. Όχι πια μακιγιάζ για καμουφλάζ, όχι πια τεχνικές απόκρυψης: έτσι κερδίζουν χρόνο για τον εαυτό τους και απλοποιούν την  καθημερινότητά τους. Γίνονται πιο αυθόρμητοι στις σχέσεις τους και χαμογελούν περισσότερο-κάτι που απέφευγαν όταν ένιωθαν άσχημα για την εμφάνιση της μύτης τους.

   9. Οι περισσότεροι υποβληθέντες σε ρινοπλαστική αναφέρουν ότι –εκτός από την προσωπική- βελτιώθηκε και η επαγγελματική τους κατάσταση. Κι αυτό γιατί αναδείχτηκαν και κάποια άλλα χαρίσματα και ταλέντα τους, τα οποία εξωτερίκευσαν, ενώ βελτιώθηκε το επικοινωνιακό τους επίπεδο, κάτι που βοήθησε στην εξέλιξή τους (π.χ. κάποιος που μετά την επέμβασή του μπόρεσε και «ξεδίπλωσε» τις λεκτικές του ικανότητες, εκφράστηκε καλύτερα μπροστά σε ακροατήριο, παρουσίασε αποτελεσματικότερα τα προϊόντα της εταιρείας του, κλπ.).

   10. Η ρινοπλαστική  αναδεικνύει τη μοναδικότητα των υποβληθέντων, αφού ο καθένας αποκτά την ιδανική μύτη για το δικό του πρόσωπο.

   Επειδή η ρινοπλαστική αποτελεί την πλέον εξατομικευμένη επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός είναι ο μόνος -αφού αυτός εξειδικεύεται και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου- που μπορεί να τα «ταιριάξει» αρμονικά με τη μύτη και να αναδείξει την ταυτότητα του κάθε προσώπου. 

Search