σημαια

αυξητική στήθους

Μπορεί η αυξητική στήθους να βελτιώσει την ερωτική ζωή;

extra_toc

 Τι αλλάζει μετά την αυξητική στήθους

   Η αυξητική στήθους τροποποιεί τη σωματική διάπλαση της γυναίκας, προσφέροντας ένα πιο πλούσιο και στητό στήθος. Μπορεί, όμως, παράλληλα, να αλλάξει και τη σεξουαλική της ζωή; Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το δικτυακό τόπο Real Self και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η απάντηση είναι θετική. Ο κάθε φορέας έκανε δημοσκόπηση σε δύο ξεχωριστές ομάδες γυναικών, που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους, για να ανακαλύψει αν και πώς οι σεξουαλικές τους ζωές επηρεάστηκαν από την επέμβαση. Αυτό που αναδείχτηκε ήταν ότι η πλειοψηφία των γυναικών που πήραν μέρος στις έρευνες βιώνει καλύτερη ερωτική ζωή μετά την αυξητική στήθους, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο κάνουν περισσότερο σεξ, αλλά και ότι οι εμπειρίες τους έγιναν περισσότερο απολαυστικές.

   Αναφορές αυξημένης σεξουαλικής δραστηριότητας και απόλαυσης

   Το Real Self πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση το 2012 μεταξύ των επισκεπτριών της ιστοσελίδας που είχαν πρόσφατα υποβληθεί σε αυξητική στήθους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 61% των γυναικών ανέφερε ότι κάνει σεξ πιο συχνά μετά την επέμβαση. Επιπλέον, το 70% των γυναικών ανέφερε ότι αυξήθηκε η συνολική του σεξουαλική ικανοποίηση: το 28% , μάλιστα, βαθμολογώντας αυτό το γεγονός σε μία δεκαβάθμια κλίμακα, αξιολόγησε ότι η σεξουαλική του ζωή βελτιώθηκε κατά 4 βαθμούς.

  Σε ξεχωριστή μελέτη, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα εξέτασαν μια ομάδα γυναικών μεταξύ 21 και 57 ετών, που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους. Πριν την επέμβαση, δόθηκε στις γυναίκες ερωτηματολόγιο, στο οποίο ρωτήθηκαν για αυτό-αντιλήψεις, συμπεριλαμβανομένης της αυτό-εκτίμησης και της σεξουαλικής ζωής. Μετά την αυξητική στήθους οι γυναίκες ανέφεραν 78,6% αύξηση στη σεξουαλική επιθυμία, 81% βελτίωση στη διέγερση και 57% αύξηση της ικανοποίησης.

    Η αυτοπεποίθηση είναι το «κλειδί»

   Γιατί, όμως, οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική τους δραστηριότητα; Η αυτοπεποίθηση, που κέρδισαν μετά την επέμβαση, διαδραματίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή την αλλαγή. Η αυξητική στήθους τους δίνει τη δυνατότητα να ντύνονται πλέον καλύτερα, σύμφωνα με τις επιλογές τους και να προβάλλουν αποτελεσματικότερα τον εαυτό τους στην καθημερινότητά τους. Η απαλλαγή από τη συστολή, την αμηχανία και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που τους προκαλούσε στο παρελθόν η εμφάνιση του στήθους τους, τις οδηγεί να απολαμβάνουν περισσότερο τις κοινωνικές και προσωπικές τους επαφές. Παράλληλα, βγάζουν προς τα έξω κι άλλες πτυχές του εαυτού τους, εισπράττοντας αυξημένη προσοχή και θετικά σχόλια από τους άλλους. Η εμπιστοσύνη που νιώθουν πλέον για το σώμα τους και η βελτιωμένη αντίληψη για τον εαυτό τους λειτουργεί καταλυτικά υπέρ της ερωτικής τους ζωής.

   Οι ερευνητές, βέβαια, προειδοποίησαν τις γυναίκες να μην επιδιώκουν την αισθητική χειρουργική αποκλειστικά για να τονώσουν τις σεξουαλικές τους ζωές, αφού η αυτό-εκτίμηση προέρχεται από μέσα μας και όχι μόνο από εξωτερικούς παράγοντες.

Search