σημαια

βλεφαροπλαστική

Επιλέγοντας την ιδανική τεχνική βλεφαροπλαστικής

extra_toc

  Βλεφαροπλαστική με ή χωρίς νυστέρι;

   Βλεφαροπλαστική: μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις, που πραγματοποιούνται διεθνώς, κερδίζοντας την προτίμηση και των δύο φύλων. Αν η γήρανση έχει επηρεάσει την εικόνα των βλεφάρων σας και αναζητάτε το «ζωντανό» και φωτεινό βλέμμα που είχατε κάποτε, τότε η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που, εκτός από την ανάκτηση της νεανικότητας των ματιών σας, θα ανανεώσει τη συνολική εμφάνιση του προσώπου σας, ξαναδίνοντάς του την εκφραστική δυναμική του. Πώς θα επιλέξετε, όμως, την τεχνική βλεφαροπλαστικής που σας ταιριάζει; Η σωστή ενημέρωση αποτελεί τον πρώτο και καθοριστικότερο παράγοντα για ένα επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty)

   Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους η γήρανση επηρεάζει τα βλέφαρά μας: ο πρώτος είναι η μεγάλη περίσσεια των ιστών και η πτώση. Αν, λοιπόν, έχετε περιττή και χαλαρωμένη επιδερμίδα που καλύπτει τη φυσική πτυχή των άνω βλεφάρων σας ή το άνω σας βλέφαρο έχει «πέσει», επηρεάζοντας αρνητικά ακόμα και την όρασή σας, τότε είστε ιδανικοί υποψήφιοι για την τεχνική της σύνθετης βλεφαροπλαστικής των πέντε σημείων (composite blepharoplasty), η οποία έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι αναπλάθει αρμονικά τα βλέφαρα και αποκαθιστά με φυσικό τρόπο όλες τις ανατομικές μεταβολές στην περιοχή των βλεφάρων και της παρειάς, που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου. Η συγκεκριμένη τεχνική συνίσταται σε: α). ανόρθωση των ζυγωματικών (cheek lift), με ογκομετρική αποκατάσταση της ατροφίας του λίπους, που πραγματοποιείται με ανάρτηση των χαλαρωμένων και πτωτικών ιστών και με συνοδό έγχυση λίπους, β). κανθοπλαστική, η οποία ενισχύει τη χαλάρωση της έξω γωνίας του ματιού, γ). ενίσχυση του οπτικού διαφράγματος, της μεμβράνης που όταν χαλαρώνει φαίνονται οι «σακούλες» στα μάτια, δ). ανακατανομή και όχι αφαίρεση του λίπους και ε). ελάχιστη αφαίρεση δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι νεανικά μάτια χωρίς το στίγμα της επέμβασης.

   Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι

  Ο δεύτερος τρόπος, με τον οποίο η γήρανση επηρεάζει τα βλέφαρά μας, είναι η απίσχναση, δηλαδή τα «βαθουλωμένα» μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα οφείλεται στην ατροφία του λίπους και η αφαίρεση δέρματος και λίπους από το σημείο αυτό είναι απόλυτη αντένδειξη, αφού θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Αν, λοιπόν, τα μάτια σας έχουν «χαθεί» μέσα στις οφθαλμικές κόγχες, η αποτελεσματικότερη επιλογή για εσάς είναι  η έγχυση αυτόλογου λίπους (micro fat grafting ή αλλιώς αυξητική βλεφαροπλαστική). Ο πλαστικός χειρουργός, με τοπική αναισθησία, θα αφαιρέσει μικρή ποσότητα λίπους από τα σημεία του σώματός σας, όπου υπάρχει διαθέσιμο. Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία του λίπους και θα εγχυθεί με ειδική κάνουλα στην περιοχή του φρυδιού, όπου επιτυγχάνει την ανόρθωσή του, στην αύλακα ανάμεσα στη μύτη και τα κάτω βλέφαρα, καθώς και στην περιοχή ανάμεσα στα κάτω βλέφαρα και τα ζυγωματικά (επιτυγχάνοντας ενιαίο δέρμα, χωρίς κοιλότητες και ρυτίδες). Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι με την τεχνική αυτή εξαφανίζονται ταυτόχρονα οι μαύροι κύκλοι, οι «σακούλες» και οι λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας των βλεφάρων –κάτι που δεν επιτυγχάνεται αποτελεσματικά ούτε με το νυστέρι ούτε, όμως, και με laser ή τη βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες.

   Η συζήτηση με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος και τον τρόπο με τον οποίο η γήρανση έχει επηρεάσει τα βλέφαρά σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την τεχνική βλεφαροπλαστικής που θα σας εξασφαλίσει τα ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα και «βλέμμα που καθηλώνει»!

Search