σημαια

κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική: τα ιατρικά της οφέλη

extra_toc

  Πώς η κοιλιοπλαστική βελτιώνει και την υγεία

  Κοιλιοπλαστική: η αισθητική επέμβαση που απομακρύνει το χαλαρό δέρμα και το λίπος από την κοιλιά, συσφίγγοντας, παράλληλα, τους μύες ώστε να γίνει επίπεδη και γραμμωμένη. Η κοιλιοπλαστική είναι πολύ συχνή μετά από μαζική απώλεια βάρους και μετά από εγκυμοσύνη, ενώ βρίσκεται πλέον υψηλά στις προτιμήσεις και του ανδρικού πληθυσμού. Εκτός, όμως, από τα αισθητικά οφέλη και τις εντυπωσιακές αλλαγές στη συνολική εικόνα του σώματος, υπάρχουν και κάποια –λιγότερο γνωστά- ιατρικά οφέλη που κερδίζουν όσοι υποβάλλονται στην επέμβαση:

   Μείωση της ακράτειας ούρων

   Μετά από έναν κολπικό τοκετό, μερικές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ακράτεια ούρων, ένα πρόβλημα ελέγχου της κύστης που σχετίζεται με την ακούσια απώλεια ούρων, η οποία μπορεί να προέλθει από βήχα, φτέρνισμα, άσκηση, ακόμα και το γέλιο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κοιλιοπλαστική βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ειδικά σε γυναίκες που δεν είχαν κάνει καισαρική τομή. Η διαδικασία συνίσταται σε μια μικρή απόφραξη της ουροδόχου κύστης, χρησιμοποιώντας μαλακό ιστό κοντά στην περιοχή της πυέλου και μειώνοντας έτσι την ακράτεια.

   Βελτιωμένος κοιλιακός τόνος και καλύτερη στάση του σώματος

   Μετά από υπερβολική απώλεια βάρους ή πολλαπλές εγκυμοσύνες, οι μύες του στομαχιού μπορεί να διασταλούν, κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη βοήθεια της διατροφής και της άσκησης. Η κοιλιοπλαστική συσφίγγει τους αδύναμους μύες, οι οποίοι συχνά συνδέονται με λόρδωση. Μετά την επέμβαση, οι υποβληθέντες παρατηρούν ότι η στάση του σώματός τους έχει βελτιωθεί σημαντικά, χάρη στους συσφιγμένους μύες που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη τους.

   Διόρθωση της κοιλιοκήλης

   Υπάρχουν διάφορες αιτίες κοιλιακής κήλης, όπως η κοιλιακή αδυναμία που προκαλείται μετά από μαζική απώλεια βάρους ή καισαρική τομή ή χειρουργεία που έγιναν στην περιοχή της κοιλιάς. Ανεξαρτήτως αιτίας, ένα αδύναμο κοιλιακό τοίχωμα θα επιτρέψει σε μια κήλη να σχηματιστεί με την πάροδο του χρόνου. Η πραγματοποίηση της κοιλιοπλαστικής, επειδή ενισχύει το κοιλιακό σύστημα, μπορεί να αποτρέψει τη μελλοντική δημιουργία κοιλιοκήλης ή αν έχει ήδη δημιουργηθεί μπορεί να διορθωθεί ταυτόχρονα με την κοιλιοπλαστική. Ο πλαστικός χειρουργός προεγχειρητικά ελέγχει τα κοιλιακά τοιχώματα για την ύπαρξη κάποιας κήλης και καθορίζει το χειρουργικό πλάνο. Η αποκατάσταση κοιλιοκήλης κατά την κοιλιοπλαστική είναι όχι μόνο ασφαλής αλλά και πολύ πρακτικός συνδυασμός, καθώς μπορεί να μειώσει τα ιατρικά έξοδα και το χρόνο ανάρρωσης.

  Εκτός, όμως, από τα αισθητικά και τα παραπάνω ιατρικά οφέλη της κοιλιοπλαστικής, εξίσου σημαντικά είναι και τα λειτουργικά προβλήματα που διορθώνει η συγκεκριμένη επέμβαση. Οι υποβληθέντες σε κοιλιοπλαστική αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα και ευελιξία στο σώμα τους, κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία κάποιες κινήσεις, π.χ. σκύβουν πιο εύκολα, οδηγούν πιο άνετα, γυμνάζονται, κλπ., γεγονός που κάνει πιο απλή, δραστήρια και ευχάριστη την καθημερινότητά τους.

Search