σημαια

αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους: επιλέγοντας το ιδανικό ένθεμα

extra_toc

  Εξασφαλίστε την επιτυχία στην αυξητική στήθους

  Ένα πλουσιότερο, πιο καλοσχηματισμένο στήθος αποτελεί το όνειρο πολλών γυναικών, οι οποίες αναδεικνύουν την αυξητική στήθους σε μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις. Επειδή, όμως, η αύξηση του μεγέθους δεν είναι από μόνη της ικανή να κάνει ένα στήθος όμορφο, το «μυστικό» της επιτυχίας βρίσκεται και στην «έξυπνη» επιλογή του ενθέματος. 

   Οι παράγοντες που συμβάλλουν στη σωστή επιλογή του ενθέματος

  Η συνεργασία του πλαστικού χειρουργού με την υποψήφια για αυξητική στήθους στην προεγχειρητική συνεδρία είναι σημαντική για την ιδανική επιλογή του ενθέματος, που θα «ξεκλειδώσει» το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ακριβώς, επειδή, ένα μέγεθος στήθους δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες -ούτε ακολουθούμε πρότυπα ή «καλούπια» στήθους- αφιερώνουμε πολύ χρόνο για τη διαδικασία της επιλογής του ενθέματος.  Η φυσικότητα και η εξατομίκευση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την αυξημένη μετεγχειρητική σας ικανοποίηση, αφού ιδανικό στήθος είναι το στήθος που ταιριάζει με το σωματότυπο της κάθε γυναίκας.

  Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός λαμβάνει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες υπόψη του στον προσδιορισμό του σωστού (όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος) ενθέματος για εσάς. Στην ορθή και ιδανική επιλογή συντελούν τόσο οι επιθυμίες σας όσο και ο σωματότυπός σας αλλά και το καθαυτό υφιστάμενο στήθος. Η ελκυστικότητα του βελτιωμένου σας στήθους θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες. Δύο διαφορετικοί τύποι αναλογιών θα ληφθούν υπόψη πριν από την αυξητική στήθους: πρώτον οι αισθητικές αναλογίες μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων του στήθους και δεύτερον οι αισθητικές αναλογίες μεταξύ του στήθους και του υπόλοιπου σώματος. Επομένως, το ύψος, το εύρος του θώρακα, ο υπάρχων μαστός, η ελαστικότητα του δέρματος, θα γίνουν αντικείμενο ενδελεχούς συζήτησης και εκτίμησης κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης. Σε αυτή τη διαδικασία καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι ρεαλιστικές προσδοκίες από την πλευρά σας –έχετε πάντα υπόψη σας ότι ένα στήθος που ανήκει σε κάποια άλλη, που θαυμάζετε, είναι ελκυστικό μόνο σε σχέση με το σώμα της συγκεκριμένης γυναίκας- και η αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης και της εμπειρίας, για την επίτευξη της συμμετρίας και της σωματικής αρμονίας, από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού.

   Καθοριστική η «πρόβα» στην πρώτη συνεδρία

   Στην πρώτη επίσκεψη βάζουμε διάφορα μεγέθη κάτω από το σουτιέν, γιατί μας ενδιαφέρει η άποψή σας. Αν σας αρέσει κάτι πολύ μεγάλο, θα πρέπει να δούμε αν το πλάτος του ενθέματος χωράει στο υφιστάμενο πλάτος των μαστών για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Η επιλογή του είδους των ενθεμάτων, δηλαδή στρογγυλά ή ανατομικά (σταγόνα) με μεσαία ή μεγάλη προβολή, γίνεται ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι η καμπύλη του άνω πόλου, αλλά και με το πόσο χαλαρό ή σφιχτό είναι το δέρμα. Επιπλέον, στην περίπτωση των ανατομικών ενθεμάτων εξετάζουμε τα υπόλοιπα σωματομετρικά κριτήρια, για παράδειγμα ένας κορμός κοντός και με μεγάλη περίμετρο χρειάζεται ένα ένθεμα με μεγαλύτερο πλάτος και μικρότερο ύψος, ενώ ένα ψηλόλιγνο σώμα χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Αφού καταλήξουμε στο μελλοντικό νούμερο του στήθους (π.χ. αύξηση από cup b σε cup d) που επιθυμείτε και από κοινού αξιολογήσουμε ότι σας ταιριάζει, σας λέμε –για να νιώθετε σίγουρη- ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης έχουμε τη δυνατότητα οριστικού ελέγχου με τη χρήση αποστειρωμένων μετρητών (sizers) που μιμούνται τα μόνιμα ενθέματα.

   Προσοχή στην ποιότητα των ενθεμάτων

   Την ιδανικότητα του ενθέματος, εκτός από το σχήμα και το μέγεθος, θα τη συμπληρώσει η ποιότητά του –γι’αυτό μην αμελήσετε να την ελέγξετε. Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν, εξασφαλίζει την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο (εφ’όρου ζωής) και την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας). Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και παράλληλα να λαμβάνεται υπόψη η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος θα πρέπει να σας προβληματίσει, γιατί η έκπτωση στην ποιότητα των ενθεμάτων μπορεί να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς σας και της διαχρονικότητας του αποτελέσματος. Φανείτε, λοιπόν, προσεκτικές και μην ρισκάρετε  την υγεία σας.

  Έχοντας επιλέξει τον κατάλληλο για εσάς πλαστικό χειρουργό και το ιδανικό για εσάς ένθεμα, «οπλιστείτε» με καλή διάθεση και θετική ενέργεια και προχωρήστε στην αυξητική στήθους που θα βελτιώσει το σώμα σας και τη ζωή σας!

Search