σημαια

Πώς θα συντομεύσετε την ανάρρωση από ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική: tips για γρήγορη ανάρρωση

extra_toc

 Η γρήγορη ανάρρωση από τη ρινοπλαστική εξαρτάται και από εσάς  

  Η επιτυχημένη ρινοπλαστική προσφέρει ελκυστική και λειτουργική μύτη, βελτιώνοντας εντυπωσιακά και τη συνολική εικόνα και έκφραση του προσώπου. Πώς, όμως, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας για ταχεία ανάρρωση; Ενημερωθείτε για το τι μπορείτε να κάνετε και τι να αποφύγετε ώστε να συντομεύσετε την ανάρρωσή σας και να πετύχετε πιο γρήγορα την επούλωση.

    Για να αναρρώσετε γρηγορότερα:

  • Έχετε το κεφάλι σας ανυψωμένο όσο περισσότερο γίνεται μετά την πραγματοποίηση της ρινοπλαστικής  και να κοιμάστε με διπλό μαξιλάρι.
  • Εφαρμόστε προσεκτικά όλες τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες που σας έχουν δοθεί από τον πλαστικό χειρουργό σας. Αν δεν έχετε καταλάβει κάτι καλά και έχετε απορίες, να επικοινωνείτε μαζί του –και η λεπτομέρεια έχει τη σημασία της!
  • Προγραμματίστε να μείνετε για μια εβδομάδα μακριά από την εργασία σας μετά την πραγματοποίηση της ρινοπλαστικής. Η πρώιμη μετεγχειρητική περίοδος είναι καίριας σημασίας για το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, αφού η ξεκούραση, μαζί με την πιστή τήρηση των ιατρικών οδηγιών, θα αποτρέψουν το πρήξιμο και θα συμβάλλουν στην υποχώρηση τυχόν τοπικών συμπτωμάτων.
  • Διακόψτε τη λήψη ασπιρίνης ή άλλων αντιπηκτικών φαρμάκων για λίγες εβδομάδες πριν και λίγες μετά την επέμβαση, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο αιμορραγίας.
  • Κάντε κινήσεις –πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του πλαστικού χειρουργού σας- που συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την αποφυγή σχηματισμού θρόμβων, π.χ. βαθιές καλές αναπνοές, να κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας περιστασιακά όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι, ελαφρύ περπάτημα, κλπ.

    Για να βοηθήσετε την επούλωση:

  • Αποφύγετε να σηκώνετε βάρη, καθώς και το σκύψιμο, που μπορεί να αυξήσει τη ρινική πίεση. Μην καταπονείτε τον εαυτό σας με δραστηριότητες όπως βαριές δουλειές του σπιτιού ή έντονη άσκηση τουλάχιστον για το πρώιμο μετεγχειρητικό στάδιο.
  • Αποφύγετε το φύσημα της μύτης σας και το φτέρνισμα για μια-δυο εβδομάδες. Αν πρόκειται να φτερνιστείτε, αποβάλλετε το φτέρνισμα μέσω του στόματός σας, όχι της μύτης σας. Ένα ρινικό σπρέι θαλασσινού νερού θα βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρότητας μετά την επέμβαση, που μπορεί να σας βάλει σε πειρασμό να ξύσετε τη μύτη σας.
  • Δείξτε λίγη υπομονή! Αν μετά την αφαίρεση του ρινικού νάρθηκα, η εικόνα της μύτης σας σάς δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα γιατί δεν είναι ακριβώς αυτή που είχατε ονειρευτεί, μην βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα. Μετά την επέμβαση η μύτη χρειάζεται τον κατάλληλο χρόνο για να επουλωθεί επαρκώς και να μαλακώσει ο ουλώδης ιστός. Δεδομένου ότι η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που το αισθητικό της αποτέλεσμα έχει μεγάλα περιθώρια βελτιστοποίησης, έχετε υπόψη σας ότι κάθε μέρα η μύτη σας θα φαίνεται όλο και πιο όμορφη και θα νιώθετε καλύτερα όσο περνάει ο καιρός.
  • Συνεχίστε τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Μην κλείνεστε στο σπίτι και μην αναβάλλετε τα ραντεβού σας: το γεγονός ότι ένα αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να πάρει χρόνο μέχρι να οριστικοποιηθεί και να αναδειχτεί δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε μια πλήρη δραστηριότητα μετά την αρχική ανάρρωση. Δημιουργήστε συνθήκες χαλάρωσης και ευεξίας μέσα από σχέσεις και εξόδους, αφού η καλή διάθεση βοηθά στη γρήγορη επούλωση.
  • Προστατεύστε τον εαυτό σας από χτυπήματα. Τις πρώτες εβδομάδες φανείτε προσεκτικοί όταν βρίσκεστε με κόσμο, π.χ. γύρω από ανθρώπους που μιλούν χρησιμοποιώντας πολύ τα χέρια τους, σε μέρη με συγχρωτισμό όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να αποφύγετε κατά λάθος χτύπημα της μύτης σας.
  • Καλό είναι για τον πρώτο ενάμιση μήνα μετά την επέμβαση να αποφύγετε τα δυναμικά σπορ και να λαμβάνετε τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα όταν ασχολείστε με δραστηριότητες που εκθέτουν την περιοχή.

   Για την επιτυχία της ρινοπλαστικής σας είναι σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός, που θα επιλέξετε, να διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση στην πραγματοποίησή της και πάνω απ’όλα να μοιραστείτε μαζί του τον ίδιο αισθητικό στόχο στις προεγχειρητικές συνεδρίες. Έχοντας στο μυαλό σας και τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα απολαύσετε όμορφη μύτη με ελεύθερη αναπνοή!

Search