σημαια

αισθητική χειρουργική καλοκαίρι

Tips για όμορφες καλοκαιρινές διακοπές

extra_toc

 Η ομορφιά των διακοπών

  Καλοκαίρι: η πιο εξωστρεφής εποχή του χρόνου, που προσφέρεται για δραστηριότητες, ψυχαγωγία, ταξίδια, επικοινωνία. Ανακαλύψτε τρόπους -με το σώμα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο- για να κάνετε τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές όμορφες και ξεχωριστές!

  Απολαύστε το σώμα σας

  Μην επιτρέπετε σε αισθήματα ανησυχίας για την εμφάνισή σας να σας «απαγορέψουν» να βιώσετε ευχάριστες εμπειρίες, κολύμβηση, αθλητισμό, θαλάσσια σπορ, χορό, σχέσεις, διασκέδαση και γενικά συνθήκες σωματικής απόλαυσης.

  Χαλαρώστε

  Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο «τρωτό» σημείο της εμφάνισής σας, που σας δυσαρεστεί ή κάποια σωματική ατέλεια, που δεν προλάβατε να διορθώσετε έγκαιρα, μην αφήσετε να σας χαλάσει τις διακοπές! Στην παραλία και τις καλοκαιρινές εξόδους αναδείξτε τα σημεία που σας κάνουν να νιώθετε θετικά απέναντι στον εαυτό σας και μην εστιάζετε την προσοχή σας στα αρνητικά, αφού με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε την πιθανότητα να στρέψετε και τα βλέμματα των άλλων ακριβώς εκεί που δεν θέλετε! Εξάλλου, έχετε το χρόνο μετά το καλοκαίρι να προγραμματίσετε κάτι που θα θέλατε να βελτιώσετε στο σώμα σας.

  Χαρείτε τον ήλιο με ασφάλεια

  Μην αποχωρίζεστε το αντηλιακό σας –και φροντίστε να το ανανεώνετε συχνά-  ακόμα κι αν έχετε ήδη μαυρίσει ή δεν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσεστε τόσο από την πρόωρη γήρανση όσο και από βλάβες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία σας. Ο ήλιος δεν είναι «εχθρός» αλλά «σύμμαχός» μας αν γνωρίζουμε να επωφελούμαστε τα ευεργετήματά του.

  Αποτρέψτε τη δημιουργία ή την επιδείνωση ρυτίδων στο πρόσωπο

  Φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου –που να καλύπτουν αρκετά την περιοχή των ματιών, να είναι απορροφητικά και να παρέχουν προστασία από τη UV ακτινοβολία- για να προστατέψετε το δέρμα γύρω από τα μάτια και να εμποδίσετε το συνοφρύωμα. Εσείς που έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε βλεφαροπλαστική χρειάζεται να προσέξετε ακόμα περισσότερο για να διατηρήσετε το αισθητικό σας αποτέλεσμα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόληψης, μπορείτε να κάνετε μια βαθιά ενυδάτωση προσώπου, από το μπούστο και το λαιμό μέχρι το μέτωπο, πραγματοποιώντας τουλάχιστον μία συνεδρία μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ.

  Αποκαλύψτε το αισθητικό σας αποτέλεσμα

  • Αν το αισθητικό αποτέλεσμα κάποιας πλαστικής επέμβασης, που πραγματοποιήσατε, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα (π.χ.ρινοπλαστική) μην αφήνετε το μυαλό σας να περιστρέφεται συνέχεια γύρω από αυτό. Μην ξεχνάτε ότι η συστολή και η καχυποψία περιορίζουν τον αυθορμητισμό και την ελκυστικότητά σας. Απολαύστε το παρόν και –ακολουθώντας, τις εξατομικευμένες για τον καθένα, οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας- να είστε σίγουροι ότι ο χρόνος θα έρθει με το μέρος σας. Αφήστε τον, λοιπόν, να…«κάνει τη δουλειά του»!
  • Αν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε πλαστική στήθους (αυξητική στήθους, επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, ανόρθωση στήθους, μειωτική στήθους) προστατέψτε την περιοχή του στήθους σας με υψηλού δείκτη προστασίας αντηλιακό κατά την έκθεσή σας στον ήλιο, για να αποφύγετε έστω και μικρές δυσχρωμίες στο σημείο των τομών και να εξασφαλίσετε το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Παρόμοια προσοχή χρειάζεται αν έχετε κάνει λιποαναρρόφηση για να μην μείνουν σημάδια ή αν σας έχει αφήσει λίγο πρήξιμο ακόμη.
  • Υποβληθήκατε πρόσφατα σε κοιλιοπλαστική; Τότε ξέρετε ήδη ότι η τομή της επέμβασης είναι σχεδιασμένη ώστε να κρύβεται από όλα τα είδη μπικίνι. Τώρα, επομένως, σας δίνεται η δυνατότητα να φορέσετε το μαγιό της αρεσκείας σας και να αποκαλύψετε το σώμα σας, απολαμβάνοντας το αισθητικό σας αποτέλεσμα και δραστηριότητες που επιθυμούσατε αλλά αποφεύγατε στο παρελθόν. Εξάλλου, η γυμναστική και το κολύμπι θα αναδείξουν και θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τους κοιλιακούς σας και το περίγραμμα του σώματός σας!
  • Αποτυπώστε τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές, «άφοβα», σε φωτογραφίες! Ένα από τα συχνά παράπονα όσων προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό για πλαστική προσώπου είναι η δυσκολία να μοιραστούν φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα λόγω της ανησυχίας για κάποιο χαρακτηριστικό τους. Ειδικά, λοιπόν, αν έχετε κερδίσει μια νέα εικόνα προσώπου χάρη στη ρινοπλαστική, την ωτοπλαστική ή το λίφτινγκ προσώπου αφήστε αυτή τη διαδικασία να σας φτιάξει τη διάθεση!

  Χαρείτε το νέο σας look

  Ένας από τους στόχους της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής είναι να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και να λειτουργήσει απελευθερωτικά για τις σχέσεις σας. Αν, λοιπόν, την επιλέξατε για να βελτιώσετε ή να ανανεώσετε την εμφάνισή σας, δεν έχετε παρά να απολαύσετε τα οφέλη της αισθητικής σας επέμβασης στο πρακτικό επίπεδο της καθημερινότητάς σας (ντύσιμο, μακιγιάζ, χτένισμα, αξεσουάρ), καθώς και στη συνολική παρουσίαση και εξέλιξη του εαυτού σας: η ευεξία και τα θετικά συναισθήματα που θα κερδίσετε θα σας φέρουν και τις ανάλογες επιτυχίες!

  Καλές διακοπές!

Search