σημαια

ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική - πλαστική μύτης με μια ματιά

extra_toc

Οι βασικές πτυχές της ρινοπλαστικής

Θέλω να κάνω ρινοπλαστική: επιθυμία –η οποία πολλές φορές ξεκινά ακόμη και από την παιδική ηλικία- πολλών ανδρών και γυναικών, που αναδεικνύουν τη ρινοπλαστική σε μια από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις

Ρινικό διάφραγμα: Παράλληλα με τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής μύτης, με τη ρινοπλαστική βελτιώνεται και η αναπνοή, σε περίπτωση που υπάρχει σκολίωση ρινικού διαφράγματος.

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για ρινοπλαστική: ένας συχνός προβληματισμός όσων ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη επέμβαση, που πολλές φορές αποτελεί μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού, η οποία αποτελεί και το πρώτο βήμα για την επιτυχία της ρινοπλαστικής, πρέπει να γίνεται με βάση την εκπαίδευση, την ικανότητα και την εμπειρία του. Ο πλαστικός χειρουργός χρειάζεται να διαθέτει αφαιρετική φαντασία, ώστε να επιλέξει την τεχνική που σας ταιριάζει, ανεπτυγμένο αισθητικό κριτήριο –βασισμένο, όμως, πάνω σε αυστηρά επιστημονικά δεδομένα- αλλά πάνω απ’όλα θα καταλάβετε ότι είναι ο κατάλληλος για εσάς αν σας εμπνεύσει σιγουριά για να του εμπιστευτείτε την αισθητική και λειτουργική βελτίωση της μύτης σας.

Ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική; Η μέθοδος που θα επιλεγεί για την πραγματοποίηση της επέμβασης εξαρτάται από τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε υποψήφιου, οι οποίες αξιολογούνται κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής συνεδρίας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ανοικτής ρινοπλαστικής είναι η ευρεία ορατότητα σε όλα τα ανατομικά στοιχεία που πρόκειται να επαναδιαμορφώσει ο πλαστικός χειρουργός, μην αφήνοντας τίποτα στην τύχη.

Κόστος ρινοπλαστικής: Το κόστος της ρινοπλαστικής δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όμως δεν είναι δυσθεώρητο σε σχέση με τα μοναδικά και μόνιμα οφέλη που παρέχει μια επιτυχημένη επέμβαση ρινοπλαστικής.

Ανάρρωση από ρινοπλαστική: Ο σεβασμός των ιστών με τους οποίους έχει γεννηθεί κανείς και ο διακριτικός χειρισμός της μύτης, από την πλευρά του έμπειρου πλαστικού χειρουργού, κάνουν τη διαδικασία της ρινοπλαστικής ανώδυνη, αφού ελαχιστοποιούν τον πόνο και τις επιπλοκές, επιτρέπουν τη σύντομη επάνοδο στις δραστηριότητες –με διαρκή βελτιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος- ενώ τα οιδήματα και οι μώλωπες υποχωρούν πολύ γρήγορα.

Εμπειρίες από ρινοπλαστική: Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που, εκτός από την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση και έκφραση του προσώπου, επιφέρει και τις θεαματικότερες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής των υποβληθέντων –ειδικά, μάλιστα, όταν η εμπειρία που έχουν βιώσει είναι πολύ πιο απλή απ’ό,τι τη φαντάζονταν.

Αποτυχημένη ρινοπλαστική: με την τεχνική πλαστικής ρινικής μνήμης (nasal memory surgery), όχι μόνο ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο να χρειαστεί επαναληπτική επέμβαση μετά από την πραγματοποίηση ρινοπλαστικής, αλλά επιτυγχάνεται, επίσης, αποτελεσματική διόρθωση μιας προηγούμενης αποτυχημένης ρινοπλαστικής, τόσο αισθητικής όσο και λειτουργικής.

Πλαστική στη μύτη χωρίς νυστέρι: Η ρινοπλαστική χωρίς επέμβαση σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τη χειρουργική ρινοπλαστική, αφού δεν μπορεί να αλλάξει δραστικά ή μόνιμα τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και από λειτουργική άποψη (αναπνοή) μία μύτη, αλλά μπορεί να κρύψει μικρές ατέλειες και να δημιουργήσει μια καλύτερη εμφανισιακά ράχη. Η μη-χειρουργική ρινοπλαστική πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου με την έγχυση με μικρές ενέσεις στη μύτη fillers (υαλουρονικό οξύ), με τα οποία διαμορφώνεται ένα ομορφότερο σχήμα μύτης.

Search