σημαια

λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου με μια ματιά

extra_toc

Οι βασικές πτυχές του facelift

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για λίφτινγκ: Ο σεβασμός στους ιστούς και τη μοναδικότητα του κάθε προσώπου και προπαντός η ελάχιστη αφαίρεση δέρματος είναι η φιλοσοφία που διέπει το σύγχρονο facelift. Επομένως, η προηγμένη τεχνική που εφαρμόζει και η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στο λίφτινγκ προσώπου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τον επιλέξετε, αφού το επιτυχημένο facelift συνίσταται στο εξατομικευμένο –αλλά και με μεγάλη διάρκεια- αισθητικό αποτέλεσμα, που να μην «προδίδει» το στίγμα της επέμβασης, στην επαναφορά με φυσικότητα της «χαμένης» ομορφιάς και στην ανάδειξη –και όχι την αλλαγή- των χαρακτηριστικών του προσώπου σας.

Κόστος λίφτινγκ προσώπου: Οι τιμές του λίφτινγκ προσώπου εξαρτώνται από παράγοντες όπως η τεχνική που θα επιλεγεί και ενδεχόμενες συνδυαστικές επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, π.χ. βλεφαροπλαστική, κροταφικό lift, μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα. Οι υποβληθέντες, όμως, σε λίφτινγκ προσώπου «αποζημιώνονται», αφού κερδίζουν ένα ποιοτικό αισθητικό αποτέλεσμα που διαρκεί.

Λίφτινγκ προσώπου ανάρρωση: Η «τεντωμένη» εμφάνιση ή οι μεγάλες και φανερές τομές, που δημιουργούσαν σημάδια και περιορισμούς στις καθημερινές συνήθειες για αρκετό χρονικό διάστημα στους υποβαλλόμενους σε lifting ανήκουν στο παρελθόν της πλαστικής χειρουργικής. Σήμερα, οι αδιόρατες και καλά «κρυμμένες» ουλές και ο ατραυματικός τρόπος πραγματοποίησης της επέμβασης προσφέρουν –πέρα από το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα- ασφάλεια, εύκολη ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

Λίφτινγκ προσώπου χωρίς νυστέρι: Όταν δεν υπάρχει έντονη χαλάρωση του δέρματος μπορούμε με την εφαρμογή ασφαλούς τύπου υαλουρονικού οξέος -που προσφέρει ασφαλή και αξιόπιστα αποτελέσματα- να βελτιώσουμε τόσο τα σημάδια της αφυδάτωσης όσο και τα σημάδια της πτώσης του δέρματος του προσώπου, όπως π.χ. τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, τις ρινοπαρειακές πτυχές, τα αδυνατισμένα και πτωτικά ζυγωματικά.

Λίφτινγκ με νήματα: Σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης του προσώπου τα απορροφήσιμα νήματα PDO τοποθετούνται υποδόρια, σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, με σκοπό την προαγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η νέα αυτή διαφημιζόμενη τεχνική χρειάζεται να περάσει με επιτυχία το τεστ του χρόνου και σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα, που προκύπτουν από την εφαρμογή της, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το λίφτινγκ προσώπου τόσο σε διάρκεια όσο και σε αξιοπιστία. Η μόνη ειδικότητα που μπορεί να εφαρμόσει όλο το φάσμα των προσφερόμενων επιστημονικών λύσεων είναι η πλαστική χειρουργική. Επομένως, μόνο ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση, έχοντας όλη τη γκάμα των τεχνικών, να αξιολογήσει αν έχουν ένδειξη τα νήματα, να ενημερώσει και να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τεχνική.

Λίφτινγκ λαιμού: η ανόρθωση λαιμού αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου λίφτινγκ προσώπου. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του δέρματος στο λαιμό (προγούλι ή διπλοσάγονο), ειδικά μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Με τις σύγχρονες τεχνικές –και πάντα ανάλογα με το πρόβλημα- συνήθως, δεν χρειάζεται εκτεταμένη αποκόλληση των ιστών και, σπάνια, μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις, γίνεται τομή κάτω από το σαγόνι.

Βλεφαροπλαστική: Η πιο συχνή αισθητική επέμβαση, με την οποία πραγματοποιείται συνδυαστικά το λίφτινγκ προσώπου για την επίτευξη των βέλτιστων αισθητικών αποτελεσμάτων. Στην περίπτωση, που η γήρανση έχει επηρεάσει τα βλέφαρα με μεγάλη περίσσεια ιστών και πτώση, είναι αναγκαία η αφαίρεση δέρματος και λίπους, ενώ όταν η γήρανση έχει επηρεάσει τα βλέφαρα με ατροφία του λίπους, δημιουργώντας «βαθουλωμένα» μάτια, έχει την απόλυτη ένδειξη εφαρμογής η βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι, η οποία πραγματοποιείται με την έγχυση λίπους (micro fat grafting).

Search