σημαια

βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική με μια ματιά

extra_toc

Οι βασικές πτυχές της επέμβασης της βλεφαροπλαστικής

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για βλεφαροπλαστική: ο πλαστικός χειρουργός που διαθέτει εμπειρία στη βλεφαροπλαστική θα βελτιώσει αισθητικά τα άνω βλέφαρα, τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο με τρόπο φυσικό και αρμονικό, προσεγγίζοντας με σεβασμό τους ιστούς της ευαίσθητης αυτής περιοχής, κάνοντας έναν συνδυασμό χειρουργικών βημάτων για να πετύχει βλέφαρα που να αναδεικνύουν το βλέμμα και να «δένουν» αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Διάρκεια βλεφαροπλαστικής: τα βλέφαρα αποτελούν μια περιοχή εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη, γι’αυτό και οι χειρουργικοί χειρισμοί χρειάζεται να είναι λεπτεπίλεπτοι και επιδέξιοι. Έτσι, η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής διαρκεί 1-2 ώρες και χρησιμοποιείται γενική -ή και μόνο τοπική σε πολλές περιπτώσεις- αναισθησία.

Σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty): η πλέον εξελιγμένη και πλήρης τεχνική βλεφαροπλαστικής, η οποία προσφέρει νεανικά μάτια χωρίς το στίγμα της επέμβασης και συνίσταται σε: α). ανόρθωση των ζυγωματικών (cheek lift), με ογκομετρική αποκατάσταση της ατροφίας του λίπους, που πραγματοποιείται με ανάρτηση των χαλαρωμένων και πτωτικών ιστών και με συνοδό έγχυση λίπους, β). κανθοπηξία ή κανθοπλαστική, η οποία ενισχύει το χαλαρωμένο βλέφαρο με ράμματα στην έξω γωνία του οφθαλμικού κόγχου, γ). ενίσχυση του οπτικού διαφράγματος, της μεμβράνης που όταν χαλαρώνει φαίνονται οι «σακούλες» στα μάτια,  δ). ανακατανομή (για κάλυψη των διαφόρων αυλάκων που έχουν δημιουργηθεί) και όχι αφαίρεση του λίπους και ε). ελάχιστη αφαίρεση δέρματος.

Κίνδυνοι από τη βλεφαροπλαστική: η επέμβαση είναι ανώδυνη, ενώ, χάρη στην τεχνική της σύνθετης βλεφαροπλαστικής των πέντε σημείων, όχι μόνο ελαχιστοποιούνται οι πιθανές παρενέργειες (φλεγμονή, αιμάτωμα, οίδημα, ξηρά μάτια) αλλά διορθώνονται και οι επιπλοκές από προηγούμενες αποτυχημένες παρεμβάσεις στα βλέφαρα.

Κόστος βλεφαροπλαστικής: οι τιμές της βλεφαροπλαστικής είναι προσιτές σε όλους, αφού τις πιο πολλές φορές δεν απαιτείται γενική νάρκωση ούτε πολυδάπανα φαρμακευτικά υλικά. Παράλληλα, το κόστος της άνω βλεφαροπλαστικής ενδέχεται να καλυφθεί ασφαλιστικά όταν επηρεάζεται αποδεδειγμένα η όραση.

Βλεφαροπλαστική με λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες: πρόκειται για τεχνικές με αμφιλεγόμενα και ατεκμηρίωτα επιστημονικώς αισθητικά αποτελέσματα.

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι ή αλλιώς τεχνική micro fat grafting, η οποία πραγματοποιείται με την έγχυση αυτόλογου λίπους και ενδείκνυται σε περιπτώσεις που η γήρανση έχει επηρεάσει τα βλέφαρα με ατροφία του λίπους, δημιουργώντας «βαθουλωμένα» μάτια. Με την εφαρμογή της εξαφανίζονται οι λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας των βλεφάρων («πόδι της χήνας»), οι μαύροι κύκλοι και οι «σακούλες»- ένα αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά άτομα και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες μεθόδους.

Ανάρρωση από βλεφαροπλαστική: σε λίγες ημέρες δεν φαίνεται καν το στίγμα της επέμβασης. Παράγοντες που συμβάλουν στη γρηγορότερη ανάρρωση μετά τη βλεφαροπλαστική είναι η αποφυγή της έντονης δραστηριότητας τα πρώτα 24ωρα, η διατήρηση του κεφαλιού σε ανυψωμένη θέση και η χρήση κρύων επιθεμάτων για την ελαχιστοποίηση του πρηξίματος, ενώ η αποφυγή παραγόντων που μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια και η χρήση οφθαλμικών σταγόνων τεχνητών δακρύων συμβάλλουν θετικά στην επούλωση.

Λίφτινγκ προσώπου: συνδυαστικά η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται, συχνά, με λίφτινγκ προσώπου, για την επίτευξη των βέλτιστων αισθητικών αποτελεσμάτων και τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του προσώπου.

Κροταφική ανόρθωση: πολλές φορές η ανάγκη για βλεφαροπλαστική συνδυάζεται με τη διόρθωση της πτώσης των φρυδιών. Αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με ένα κροταφικό lift για τη βελτιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος. 

Search