σημαια

πλαστικές επεμβάσεις νέα χρονιά

Νέο έτος, νέα εικόνα!

extra_toc

   Αλλάξτε ουσιαστικά τη ζωή σας τη νέα χρονιά  

   Νέος χρόνος, νέες επιδιώξεις -στα προσωπικά, στα επαγγελματικά, στην καθημερινότητα! Πολλοί από τους νέους στόχους αφορούν την αυτό-βελτίωση, όπως π.χ. απώλεια βάρους, πιο υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής, αυξημένη σωματική άσκηση, απαλλαγή από ανθυγιεινές συνήθειες, καινούριες δραστηριότητες. Κεντρική επιδίωξη όλων η βελτιωμένη εικόνα του σώματος και του προσώπου και η ελκυστικότερη παρουσίαση του εαυτού. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν την έναρξη της νέας χρονιάς ως την καλύτερη χρονική στιγμή για να διαχειριστούν αισθητικά θέματα που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά τους ή «υπονομεύουν» τη δημιουργικότητά τους. Η νέα εικόνα συνδέεται, συχνά, με την ανάγκη να βιώσουν ένα αναζωογονητικό ξεκίνημα με τη νέα χρονιά, αλλά και να συνοδεύσουν τα καινούρια τους όνειρα, σχέδια, δραστηριότητες με μια «καινούρια» εμφάνιση. 

  Επιθυμείτε να «αποπλεύσετε» για το 2020 κάνοντας ένα δώρο στον εαυτό σας; Η πλαστική χειρουργική, με τις εξελιγμένες μεθόδους και τεχνικές της, «υπόσχεται» -χωρίς πολύ χρόνο και πολύ κόπο- να προσφέρει εντυπωσιακές αλλαγές στην εικόνα του σώματος και την ποιότητα ζωής. Οι περιοδικές επισκέψεις στον πλαστικό χειρουργό μπορούν να σας εξασφαλίσουν ανανέωση (rejuvenation) με τις μη χειρουργικές εφαρμογές: αν, όμως, επιθυμείτε επίτευξη της ομορφιάς με τροποποίηση ή βελτίωση κάποιου χαρακτηριστικού (beautification), τότε αξίζει να συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας για τις διαθέσιμες χειρουργικές επιλογές. Ποιες, όμως, είναι οι επεμβάσεις που συνδέονται, διαχρονικά, με τα πιο υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης και μπορούν όχι μόνο να σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε καλύτερα τον εαυτό σας, αλλά να αλλάξουν και ουσιαστικά τη ζωή σας μέσα στο 2020;

   Λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική

   Η λιποαναρρόφηση αποτελεί το golden standard για την αφαίρεση του επίμονου, ανεπιθύμητου λίπους, που αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική. Δίνει τα πιο μόνιμα και θεαματικά αποτελέσματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις –αν η ποσότητα του λίπους που θα απομακρυνθεί είναι μικρή- μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία. Η τεχνική με τις μικροκάνουλες νέας τεχνολογίας έχει καταστήσει τη λιποαναρρόφηση λιγότερο επεμβατική, σχεδόν ανώδυνη, με γρήγορη ανάρρωση και με προβλέψιμο αποτέλεσμα, αφού προσφέρει δυνατότητα ακριβείας και οι οπές που πραγματοποιούνται στο δέρμα είναι μικροσκοπικές.

  Η λιπογλυπτική αποτελεί έναν πιο «εκλεπτυσμένο» τύπο λιποαναρρόφησης, όπου το αφαιρεθέν λίπος αξιοποιείται πλήρως, αφού εγχύεται σε άλλο ή άλλα γειτονικά μέρη του σώματος που χρειάζονται «γέμισμα» για τη βελτιστοποίηση των καμπυλών (π.χ. στην περιοχή των γλουτών, των γοφών, στις γάμπες, κλπ.). Το αποτέλεσμα είναι ένα ελκυστικότερο περίγραμμα και μια συνολικά βελτιωμένη εικόνα σώματος.

   Κοιλιοπλαστική

  Μια πολύ συχνή επέμβαση μετά από μαζική απώλεια βάρους ή μετά την εγκυμοσύνη, για την απομάκρυνση της περιττής επιδερμίδας, λίπους και ραγάδων, που προσφέρει εντυπωσιακές αλλαγές στη συνολική εικόνα του σώματος και νεανικότερη εμφάνιση. Η πιο σύγχρονη τεχνική κοιλιοπλαστικής είναι η λιποκοιλιοπλαστική, η οποία –χάρη στο συνδυασμό λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής- εξασφαλίζει πολλά περισσότερα οφέλη σε σχέση με την πραγματοποίηση μόνο της μιας από τις δύο επεμβάσεις ή της πραγματοποίησής τους σε διαφορετικούς χρόνους, αφού προσφέρει στους υποβληθέντες μεγαλύτερη ασφάλεια, ελαχιστοποίηση των επιπλοκών, ανώδυνη ανάρρωση και επίπεδη κοιλιά σε τρεις διαστάσεις.

   Αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους ή μειωτική στήθους

  Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να επιλέξουν την κατάλληλη επέμβαση στήθους, που θα τους προσφέρει το ιδανικό στήθος για το σωματότυπό τους και θα τους χαρίσει την αρμονία στο σώμα τους. Για κάποιες γυναίκες η αρμονία αυτή επιτυγχάνεται με τη μειωτική στήθους, η οποία τις απαλλάσσει από τους υπερμεγέθεις μαστούς και, ταυτόχρονα με τα αισθητικά, επιλύει λειτουργικά και δερματολογικά προβλήματα. Για άλλες γυναίκες, με μέγεθος στήθους μικρό, «άδειο» μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους ή μη κανονικό σχήμα (π.χ. ανισομαστία ή σωληνωτοί μαστοί) η λύση είναι η αυξητική στήθους, η οποία, με την πρωτοποριακή τεχνική dual plane, προσφέρει φυσικό και μακράς διάρκειας αισθητικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και γρήγορη ανάρρωση –ακόμα και εντός 24ώρου. Η ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία) ανυψώνει και διαμορφώνει τους πτωτικούς μαστούς, που είναι αποτέλεσμα αυξομειώσεων βάρους, εγκυμοσύνης, αλλά και της διαδικασίας της γήρανσης.

   Ρινοπλαστική

  Πρόκειται για την επέμβαση που, ακόμα και με την ελάχιστη παρέμβαση στη μύτη, χαρίζει τις δυναμικότερες αλλαγές στην εμφάνιση και έκφραση του προσώπου, με πολλαπλά οφέλη, αφού, παράλληλα με τη δημιουργία μιας ελκυστικότερης μύτης, μπορούν να διορθωθούν και λειτουργικά προβλήματα, όπως π.χ. σκολίωση στο ρινικό διάφραγμα και τις υπερτροφικές κόγχες, προσφέροντας ελεύθερη ρινική αναπνοή. Η πρωτοποριακή τεχνική πλαστική ρινικής μνήμης (nasal memory surgery) έχει καταστήσει τη διαδικασία της ρινοπλαστικής ακόμα πιο ανώδυνη, αφού ελαχιστοποιεί τον πόνο και τις επιπλοκές, εξασφαλίζοντας εύκολη ανάρρωση και επιτρέποντας τη σύντομη επάνοδο στις δραστηριότητες –με διαρκή βελτιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος, το οποίο, εκτός από μόνιμο, είναι απολύτως φυσικό και προβλέψιμο.

   Βλεφαροπλαστική

  Η επέμβαση που, εκτός από την ανάκτηση της νεανικότητας των ματιών και το φωτεινό βλέμμα που χαρίζει, ανανεώνει τη συνολική εμφάνιση του προσώπου, ξαναδίνοντάς του την εκφραστική δυναμική του. Χάρη στην τεχνική της σύνθετης βλεφαροπλαστικής των πέντε σημείων (composite blepharoplasty) τα βλέφαρα αναπλάθονται με τρόπο φυσικό και αρμονικό. Μόνο, όμως, η συζήτηση με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό θα εξασφαλίσει το επιτυχημένο αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής, αφού σε περιπτώσεις που η γήρανση έχει επηρεάσει τα βλέφαρα με ατροφία του λίπους, δημιουργώντας «βαθουλωμένα» μάτια, ενδείκνυται η βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι ή αλλιώς τεχνική micro fat grafting, η οποία πραγματοποιείται με την έγχυση αυτόλογου λίπους –και όχι η αφαίρεση δέρματος και λίπους που θα επιδεινώσει την εικόνα των βλεφάρων σας.

   Λίφτινγκ προσώπου

  Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες παρατηρούν, με την πάροδο του χρόνου, τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό τους, όπως ρυτίδες, χαλαρωμένη επιδερμίδα, πτώση των φρυδιών, αύλακες γύρω από τα μάτια, πτώση και ατροφία των ζυγωματικών και διπλοσάγονο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το λίφτινγκ προσώπου είναι «μονόδρομος», αφού αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανανέωση του προσώπου και επαναφέρει με φυσικότητα τη «χαμένη» ομορφιά, αναδεικνύοντας –και όχι αλλάζοντας- τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου.

   Mommy makeover

 Μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων εξατομικευμένων για κάθε γυναίκα, ανάλογα με το πώς η εγκυμοσύνη επηρέασε το σώμα της. Ένα mommy makeover περιλαμβάνει συνήθως αυξητική στήθους ή μειωτική στήθους, ανόρθωση στήθους, κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση. Κάποιες γυναίκες, επίσης, επιθυμούν ανόρθωση γλουτών και αιδοιοπλαστική, η οποία αντιμετωπίζει τη χαλάρωση των ιστών στα εξωτερικά γεννητικά όργανα.

   Daddy Do-Over

  Αντίστοιχα με το mommy makeover, το daddy do-over περιλαμβάνει μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων που αναζητούνται από μπαμπάδες ή άνδρες μέσης ηλικίας. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι η βλεφαροπλαστική, η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας.

  Η σωστή και άρτια ενημέρωση γύρω από τις αισθητικές επεμβάσεις που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον εαυτό σας, θα σας οδηγήσει στον ιδανικότερο και ασφαλέστερο τρόπο για την επίτευξη των προσωπικών σας στόχων το 2020!

Search