σημαια

λίφτινγκ προσώπου

Λίφτινγκ προσώπου: πώς θα διατηρηθεί το αισθητικό αποτέλεσμα

extra_toc

Πώς θα εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια στο λίφτινγκ σας  

   Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μια αισθητική επέμβαση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν έχουν όλες μόνιμο αποτέλεσμα, όπως π.χ. η ρινοπλαστική, αλλά μια «ορισμένη» διάρκεια ζωής. Πώς μπορείτε, όμως, εσείς να επηρεάσετε  τη διάρκεια αυτή; Η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό, η κληρονομικότητα, παίζουν σημαντικό ρόλο για τη μακροζωΐα της αισθητικής σας επέμβασης. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι κάποιοι παράγοντες, που αφορούν τον τρόπο ζωής σας και είναι στο «δικό σας χέρι» να τους επηρεάσετε, συμβάλλουν στη διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος.

   Η μακροβιότητα του λίφτινγκ προσώπου καθορίζεται όχι μόνο από την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και την τεχνική, που θα ακολουθήσει, αλλά και από την εξατομικευμένη προσέγγιση του, γιατί το facelift δεν είναι ένα απλό τέντωμα των χαλαρωμένων ιστών αλλά μια επαναδιαμόρφωση του χαμένου νεανικού σχήματος του προσώπου. Ωστόσο, πολύ σημαντική είναι και η ποιότητα του δέρματος, η οποία  προσδιορίζεται από τη γενετική προδιάθεση του ατόμου και την έκθεση στις επιβλαβείς συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αν το δέρμα, κατά τη στιγμή της επέμβασης, είναι ηλιο-κατεστραμμένο, ξηρό και ανελαστικό, το αποτέλεσμα του λίφτινγκ προσώπου δεν θα κρατήσει όσο σε κάποιο δέρμα που είναι υγιές, ενυδατωμένο και ελαστικό και δεν έχει υποστεί «βλάβες» από τον ήλιο.

  Πώς, όμως, θα διατηρήσετε το αισθητικό αποτέλεσμα που πετύχατε με το λίφτινγκ; Οι έξι προτάσεις που ακολουθούν θα βοηθήσουν το νέο, νεανικό look, που σας χάρισε το λίφτινγκ, να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο:

   1. Προστατευτείτε από τον ήλιο

   Η επαρκής προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το νεανικό πρόσωπο που αποκτήσατε με το λίφτινγκ. Η προστασία από τη UV ακτινοβολία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αντιγήρανσης, πόσο μάλλον σημαντική είναι τώρα που κάθε τομή που θα επηρεαστεί από τον ήλιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο εμφανή και μόνιμη ουλή. Η συχνή χρήση αντηλιακού είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε άλλη κρέμα ή προϊόν που έχετε διαβάσει, ακούσει ή αγοράσει. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας και εξετάστε, επίσης, τη χρήση μακιγιάζ με πρόσθετη ηλιακή προστασία.

   2. Διατηρήστε ένα σταθερό βάρος

   Η διαδικασία της γήρανσης επηρεάζει αρνητικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας ούτως ή άλλως, αλλά όταν η επιδερμίδα τεντώνεται και συστέλλεται, λόγω της αύξησης και απώλειας βάρους αντίστοιχα, το πρόβλημα επιδεινώνεται, με την επιδερμίδα να γίνεται ακόμα πιο χαλαρωμένη. Ειδικά μετά την υποβολή σας στο λίφτινγκ προσώπου χρειάζεται να αποφύγετε τις αυξομειώσεις σωματικού βάρους.

   3. Διακόψτε ή ελαττώστε το κάπνισμα

  Το κάπνισμα προκαλεί ένα «χάος» στο δέρμα σας. Αυτό οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, την αύξηση των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν την παραγωγή κολλαγόνου και τη διαδικασία των επαναλαμβανόμενων σουφρωμάτων των χειλιών από την εισπνοή, που καταλήγει σε ρυτίδες γύρω από το στόμα. Γενικά, το κάπνισμα δεν είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» ούτε για την επούλωση από το λίφτινγκ προσώπου ούτε για τη διατήρησή του.

   4. Ακολουθείστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

   Η τακτική άσκηση, η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης, θρεπτικής και υγιεινής διατροφής, η ενυδάτωση, καθώς και ο επαρκής ύπνος συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της νέας και βελτιωμένης εμφάνισης του προσώπου σας. Χαρίστε, λοιπόν, στον εαυτό σας τις καλές αυτές συνήθειες που θα προσφέρουν μακροβιότητα στο «προσωπικό» σας λίφτινγκ.

   5. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας

  Τα πιστοποιημένα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προσφέρουν άριστα αποτελέσματα. Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε την καλύτερη φροντίδα δέρματος για εσάς μετά το λίφτινγκ.

   6. Αξιοποιείστε συνεργικά και άλλες μη επεμβατικές τεχνικές

  Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με συνεργικές μεθόδους όπως τα βλαστοκύτταρα, το laser, το peeling, το αυτόλογο λίπος, με τις οποίες -εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση- αποκαθίσταται  η ποιότητα του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, καθώς επίσης η τυχόν ατροφία του λίπους (π.χ. στα ζυγωματικά). Οι τεχνικές αυτές όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα βέλτιστα αισθητικά αποτελέσματα με το λίφτινγκ, αλλά  μπορούν να αναδείξουν και να κάνουν το αισθητικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.

  Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να βοηθήσει να γυρίσετε το χρόνο πίσω, αλλά όχι να τον σταματήσετε. Η καλή ποιότητα δέρματος πριν το λίφτινγκ θα σας βοηθήσει να πετύχετε τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, αλλά η μετεγχειρητική φροντίδα της επιδερμίδας σας θα συμβάλλει στη διατήρηση αυτών των αποτελεσμάτων σε βάθος χρόνου. 

Search