σημαια

λιποκοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική ή λιποαναρρόφηση; Λιποκοιλιοπλαστική η απάντηση

extra_toc

Κοιλιοπλαστική ή λιποαναρρόφηση;  

   Αναμφισβήτητα, αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση των ατόμων που επιθυμούν μια καλοσχηματισμένη κοιλιά. Ακολουθούν οι βασικές παράμετροι, που καθορίζουν το κατά πόσο η κοιλιοπλαστική ή η λιποαναρρόφηση ή μήπως και οι δύο μαζί, μπορούν να προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τα ιδανικά αποτελέσματα.

   Χαλάρωση δέρματος και κοιλιακών τοιχωμάτων

  Αν υπάρχει μια σημαντική χαλάρωση δέρματος, η οποία συνήθως παρατηρείται μετά από μαζική απώλεια βάρους ή μεγάλη απόκτηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη, η κοιλιοπλαστική είναι η κατάλληλη επιλογή για την απομάκρυνση της περίσσειας δέρματος. Επίσης, μετά την εγκυμοσύνη και τη μαζική απώλεια βάρους, το κάποτε σφιχτό κοιλιακό τοίχωμα γίνεται χαλαρό, οδηγώντας σε μια κοιλιά που προβάλλει. Ωστόσο, χρειάζεται μια ιατρική εξέταση για να προσδιοριστεί αν υπάρχει απλά μυϊκή χαλάρωση ή και λίπος και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κήλης. Η πλήρης αποκατάσταση των μυών είναι δυνατή μόνο μέσω της κλασικής κοιλιοπλαστικής – με την οποία μπορεί να γίνει ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Η κύρια τομή της κοιλιοπλαστικής γίνεται πάνω από το εφήβαιο (λίγο μεγαλύτερη από της καισαρικής) και σχεδιάζεται ώστε να μην είναι ορατή φορώντας εσώρουχο ή μαγιό.

   Περίσσεια λίπους

   Ωστόσο, τα άτομα με ελάχιστη ή και καθόλου χαλάρωση δέρματος και τοπική εναπόθεση λίπους σε διάφορα μέρη της κοιλιάς μπορούν να ωφεληθούν μόνο από μια λιποαναρρόφηση, στην οποία –χάρη στις μικροκάνουλες νέας τεχνολογίας- οι οπές που πραγματοποιούνται στο δέρμα είναι μικροσκοπικές, με αποτέλεσμα αδιόρατες ουλές.

   Λιποκοιλιοπλαστική:  η συνδυαστική προσέγγιση της διπλής επιτυχίας

   Στα περισσότερα άτομα συνήθως συνυπάρχουν σε κάποιο βαθμό α). χαλάρωση δέρματος, β). περίσσεια λίπους και γ). χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Ο συνδυασμός λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής ταυτόχρονα, γνωστός με τον όρο λιποκοιλιοπλαστική, είναι η ενδεδειγμένη λύση γι’αυτές τις περιπτώσεις, διότι εξασφαλίζει πολλά περισσότερα οφέλη σε σχέση με την πραγματοποίηση μόνο της μιας από τις δύο επεμβάσεις ή της πραγματοποίησής τους σε διαφορετικούς χρόνους. Γι’αυτό και την αποκαλούμε και τεχνική της διπλής επιτυχίας. Πιο συγκεκριμένα:

α). Προσφέρει αισθητικό αποτέλεσμα ακριβείας που είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία – επίπεδη κοιλιά σε 3 διαστάσεις.

β). Όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί νυστέρι αναλαμβάνει ρόλο η μικροκάνουλα της λιποαναρρόφησης –π.χ. στα πλάγια της κοιλιάς, σημείο το οποίο δεν μπορεί να βελτιώσει μόνο η κοιλιοπλαστική- με αποτέλεσμα συμμετρικό και ομοιόμορφο περίγραμμα σώματος και εντυπωσιακές αλλαγές στη συνολική εικόνα του σώματος. Επιπλέον, σε καλά γυμνασμένα κοιλιακά τοιχώματα η λιποαναρρόφηση μπορεί να τονίσει το σύστημα των ορθών κοιλιακών (six pack).

γ). Λόγω της χρήσης της λιποαναρρόφησης η χειρουργική επιφάνεια περιορίζεται σημαντικά, επομένως η διαδικασία είναι πιο ατραυματική.

δ). Είναι πιο ανώδυνη σε σύγκριση με την κλασική κοιλιοπλαστική -πραγματοποιείται με το μικρότερο δυνατό πόνο, ενώ ελαχιστοποιούνται οι μώλωπες και το οίδημα- κι αυτό λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο ατραυματική μέθοδος, δεν αποκολλώνται εκτεταμένα οι ιστοί και διατηρείται η κυκλοφορία του αίματος, αφού, χάρη στη μικρή τομή, δεν κόβονται πολλά αιμοφόρα αγγεία και συγχρόνως διατηρείται η πλειοψηφία των λεμφαγγείων.

ε). Συνήθως δεν χρειάζεται καμία παροχέτευση (σωληνάκια).

στ). Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ελαχιστοποίηση των πιθανών επιπλοκών και η μεγαλύτερη ασφάλεια των υποβληθέντων και

ζ). Η ελαχιστοποίηση του χρόνου ανάρρωσης, με σύντομη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

  Ωστόσο, η ιδανική προσέγγιση για τον κάθε ενδιαφερόμενο αποφασίζεται με βάση την προεγχειρητική αξιολόγησή του (βαθμός χαλάρωσης, μέγεθος του προβλήματος, ελαστικότητα του δέρματος, κ.ά.), τους αισθητικούς του στόχους και τις προσδοκίες του, την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και την εξατομίκευση των χειρουργικών τεχνικών.

Search