σημαια

τελεια χειλη

Χείλη για...θερμά φιλιά

extra_toc

Οι φυσικότερες τεχνικές για σαρκώδη, τέλεια χείλη  

   Τα «γεμάτα», «σαρκώδη», ενυδατωμένα χείλη θεωρούνται σημάδι καλής υγείας, ομορφιάς και νεότητας. Επειδή, επιπλέον, το χαμόγελο αποτελεί μια σημαντική έκφραση του προσώπου μας, φυσικό είναι να επιδιώκουμε να διορθώσουμε ατέλειες στο σχήμα, το μέγεθος ή τον όγκο των χειλιών μας, δίνοντας, με τη βοήθεια της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, λύση στα μικρά, «άδεια», αφυδατωμένα ή άνισα χείλη.  

   Πότε τα χείλη μου ζητούν «βοήθεια»;

   Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι, που σας οδηγούν στον πλαστικό χειρουργό, για τη βελτίωση της εμφάνισης των χειλιών σας είναι:

  • Αν τα  χείλη σας ήταν πάντα λεπτά και «εξαφανίζονται» όταν χαμογελάτε.
  • Αν, με την πάροδο των ετών, τα χείλη σας έχουν γίνει πιο λεπτά, με ακαθόριστο περίγραμμα και λιγότερο «γεμάτα».
  • Αν τα χείλη σας είναι ανομοιόμορφα λόγω της υποχώρησης του λίπους - ατροφία σε κάποια σημεία τους, κάποιες φορές ακόμα και από τραύμα που έχει αφήσει το αποτύπωμά του.
  • Αν τα χείλη σας δεν «δένουν» με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και αναζητάτε μια λύση που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αρμονία στο πρόσωπό σας.

   Εφαρμογή με υαλουρονικό οξύ

   Το υαλουρονικό οξύ –που ανήκει στην ομάδα των δερματικών εμφυτευμάτων (fillers)- αποτελεί την πιο δοκιμασμένη τεχνική για την αύξηση ή επαναδιαμόρφωση του σχήματος των χειλιών. Μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στα χείλη, που εξασφαλίζει την παντελή απουσία πόνου, εγχύεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας υαλουρονικό οξύ τελευταίας γενιάς, το οποίο δεν δημιουργεί οιδήματα ή δυσχρωμίες, επιτρέποντας την άμεση παρουσίαση του προσώπου σας. Επειδή, όμως, η έγχυση του ενέσιμου υλικού είναι πλήρως εξατομικευμένη, ο μόνος, ο οποίος γνωρίζει την ανατομία του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού του προσώπου και παρέχει τα εχέγγυα για μια ασφαλή και άρτια εφαρμογή, είναι ο πλαστικός χειρουργός. Επιπλέον, για να μην αποκτήσετε μια στιγματισμένη εικόνα, που παραπέμπει στα χείλη της «πάπιας», τυποποιημένα ή ανομοιόμορφα χείλη, επιλέξτε έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα σας εξασφαλίσει επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, δηλαδή φυσικό και προβλέψιμο. Μια συνεδρία είναι επαρκής για να δημιουργηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα –για τη συντήρησή του, όμως, χρειάζεται επανάληψη της εφαρμογής κάθε 10-12 μήνες περίπου.

  Επειδή υπάρχουν πολλά υαλουρονικά με διάφορες εμπορικές ονομασίες στην αγορά, το υαλουρονικό οξύ πρέπει να είναι πιστοποιημένο και διεθνούς αναγνωρισμένης μάρκας. Μάλιστα, για δικλείδα ασφαλείας, πρέπει να ενεχειρίζεται ο κωδικός του προϊόντος στους ενδιαφερόμενους.

   Μεταφορά αυτόλογου λίπους με την τεχνική  micro fat grafting

   Μια πιο σύγχρονη τεχνική, που χαρίζει όχι μόνο φυσικό αποτέλεσμα αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο, είναι η μεταφορά αυτόλογου λίπους. Λίπος από το ίδιο σας το σώμα λαμβάνεται, μέσω της λιποαναρρόφησης, από άλλη περιοχή του σώματος και εγχύεται -μετά από ειδική επεξεργασία- ως υγροποιημένο διάλυμα, πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, στα χείλη σας. Με την προϋπόθεση ότι τηρούνται από τον πλαστικό χειρουργό όλοι οι κανόνες αποστείρωσης και επεξεργασίας του υλικού, η τεχνική micro fat grafting προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στους υποβαλλόμενους σε αυτήν, αφού η χρήση του «δικού μας» υλικού αποκλείει τις αλλεργικές αντιδράσεις. Οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υπόψη τους ότι, επειδή εγχύεται περισσότερο υλικό από αυτό που χρειάζεται, για λίγες μέρες τα χείλη θα είναι διογκωμένα –επομένως να υπολογίζουν έναν μικρό χρόνο ανάρρωσης.   

   Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν εφαρμόζονταν και μόνιμες λύσεις για τη βελτίωση των χειλιών, αυτές έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, αφού τα αισθητικά τους αποτελέσματα ήταν μη ικανοποιητικά και αφύσικα. Έτσι, το υαλουρονικό οξύ και η μεταφορά αυτόλογου λίπους αποτελούν σήμερα τις πιο προσφιλείς τεχνικές των πλαστικών χειρουργών για να προσδώσουν όγκο και σχήμα στα χείλη σας.

   Τα όμορφα χείλη δεν χρειάζονται τεχνικές μακιγιάζ. Επιλέξτε τα golden standard για τα χείλη, που είναι το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος και…ανεβάστε κι άλλο τη θερμοκρασία του καλοκαιριού…μιλώντας, γελώντας, τραγουδώντας, φιλώντας!

Search