σημαια

λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση: μπορεί το λίπος να επιστρέψει;

extra_toc

 Πώς θα διατηρήσετε τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης  

  Λιποαναρρόφηση: το golden standard για την αφαίρεση του επίμονου, ανεπιθύμητου υποδόριου λίπους, που αναζητούν ακόμα και αδύνατες γυναίκες και άνδρες για να εξαλείψουν τα «ψωμάκια» και το «σωσίβιο» που ανθίστανται στη δίαιτα και τη γυμναστική. Η λιποαναρρόφηση –είτε αποτελώντας μέρος της διαδικασίας άλλων πλαστικών επεμβάσεων, όπως της επέμβασης κατά της γυναικομαστίας, της κοιλιοπλαστικής ή της πλαστικής στήθους (μειωτική) είτε πραγματοποιούμενη μόνη της σε διάφορα σημεία του σώματος - προσφέρει τα πιο προβλέψιμα και θεαματικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιγράμματος σώματος. 

  Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι για λιποαναρρόφηση προβληματίζονται πώς θα διασφαλιστούν ότι το λίπος δεν θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο και θα διατηρήσουν το αισθητικό αποτέλεσμα; Ενημερωθείτε σωστά.

   Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί μόνιμα το λίπος

  Χωρίς να αποτελεί λύση σε προβλήματα υγείας ή πλάνο απώλειας βάρους, η λιποαναρρόφηση αφαιρεί μόνιμα τα λιποκύτταρα από περιοχές του σώματος όπως οι γλουτοί, οι γοφοί, οι μηροί, οι γάμπες, τα πλευρά, η μέση, το στομάχι, το στήθος, η πλάτη, οι βραχίονες και ο λαιμός. Αφού προηγηθεί διήθηση με ειδικά διαλύματα των επιθυμητών περιοχών του σώματος προς βελτίωση, εισάγονται λεπτές κάνουλες μέσω μικροσκοπικών τομών –οι οποίες κάποιες φορές δεν χρειάζονται καν ράμμα για να επουλωθούν- στο δέρμα. Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός στοχεύει τις εντοπισμένες εναποθέσεις λίπους και τις αναρροφά με τη βοήθεια αρνητικής πίεσης.

   Μπορεί το λίπος να επιστρέψει;

   Συνήθως, μετά την εφηβεία ο αριθμός των λιποκυττάρων σταματά να πολλαπλασιάζεται (υπερπλασία), ενώ ο υφιστάμενος αριθμός λιποκυττάρων, ανάλογα με το λίπος, διογκώνεται (υπερτροφία): δηλαδή, μεταβάλλεται μόνο ο όγκος των λιποκυττάρων, ανάλογα με την αύξηση ή απώλεια σωματικού βάρους. Με τη λιποαναρρόφηση ο αριθμός των λιποκυττάρων μειώνεται, άρα υπάρχουν λιγότερα κύτταρα στα ενδιαφερόμενα μέρη για να εναποτεθεί το λίπος. Γι’αυτό και η λιποαναρρόφηση προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τις δίαιτες, που τα αποτελέσματά τους υποτροπιάζουν: αυτό συμβαίνει γιατί όταν αυξηθεί η θερμιδική πρόσληψη ο όγκος των λιποκυττάρων που μειώθηκε με τη δίαιτα εύκολα ανακτάται. Χάρη στη λιποαναρρόφηση, όμως, το λίπος –με την προϋπόθεση ότι το σωματικό βάρος διατηρείται σταθερό ή έστω με μια μικρή αύξηση- δεν έχει πού να εναποτεθεί, δηλαδή δεν…επιστρέφει.

   Tips συντήρησης: πώς να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης

  Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τα άριστα αισθητικά αποτελέσματα, που κερδίσατε με τη λιποαναρρόφηση, μακροχρόνια ή και για πάντα είναι να διατηρήσετε ένα σταθερό σωματικό βάρος, αποφεύγοντας στο εξής τις μεγάλες αυξομειώσεις του. Ακολουθούν έξι υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής σας για να υιοθετήσετε μετά την επέμβασή σας:

 1. Ακολουθήστε τις εξατομικευμένες μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού που θα σας βοηθήσουν στην οριστικοποίηση και ανάδειξη του αποτελέσματος αλλά και στη συντήρησή του.

  2. Μειώστε τη θερμιδική πρόσληψη προκειμένου να διατηρήσετε σε χαμηλά επίπεδα το σωματικό λίπος. Υιοθετείστε υγιεινή διατροφή επικεντρωμένη σε πρωτεΐνες και υγιείς υδατάνθρακες (π.χ. προϊόντα ολικής άλεσης, όσπρια, λαχανικά, φρούτα).

  3. Μείνετε κατάλληλα ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό.

  4. Προσπαθήστε να τρώτε αρκετά και μικρά γεύματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που θα αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους. Μην παραλείπετε γεύματα.

  5. Υιοθετήστε έναν δραστήριο τρόπο ζωής και την καλή συνήθεια της σωματικής άσκησης.

  6. Καλή ποιότητα ύπνου: πολλές έρευνες με θέμα τη σχέση ύπνου και μεταβολισμού έχουν αναδείξει ότι τόσο ο μη επαρκής ύπνος (μικρότερης διάρκειας των έξι ωρών) όσο και ο υπερβολικός ύπνος οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους.

  Να θυμάστε ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν συμβάλλουν μόνο στη διατήρηση των αισθητικών αποτελεσμάτων μιας λιποαναρρόφησης αλλά προσφέρουν και καλύτερη ποιότητα ζωής!

Search