σημαια

καλοκαιρινές διακοπές

Το αισθητικό νεσεσέρ των διακοπών

extra_toc

Ασφάλεια και ομορφιά στις διακοπές   

  Εν αναμονεί για…τις πολυπόθητες -ολιγοήμερες προφανώς- καλοκαιρινές διακοπές: μην επιτρέψετε τίποτα να σας τις χαλάσει! Οργανωθείτε και εφοδιάστε το νεσεσέρ σας με απλά πράγματα, που θα σας προσφέρουν ασφάλεια και ομορφιά. Διαβάστε τι δεν πρέπει να ξεχάσετε για να απολαύσετε ξένοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα:

   Αντηλιακό

   Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η έκθεση στον ήλιο -με μέτρο και τις ώρες που δεν πέφτουν κάθετα οι ακτίνες του- έχει οφέλη όπως είναι η απορρόφηση της βιταμίνης D. Βάζοντας στο νεσεσέρ σας αντηλιακό προσώπου και σώματος, που να προστατεύει τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB υπεριώδη ακτινοβολία, μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τα ευεργετήματά του με ασφάλεια. Και αυτό γιατί έτσι προφυλάσσεστε όχι μόνο από την πρόωρη γήρανση, τη χαλάρωση του δέρματος και τις ρυτίδες, αλλά και από βλάβες, που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία σας. Ειδικά αν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε πλαστική στήθους (όπως αυξητική στήθους, επέμβαση κατά της γυναικομαστίας), λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική ή κοιλιοπλαστική προστατέψτε τις αντίστοιχες περιοχές με υψηλού δείκτη προστασίας αντηλιακό κατά την έκθεσή σας στον ήλιο –ακόμα κι αν ανυπομονείτε να προβάλλετε το σώμα σας-  για να αποφύγετε έστω και μικρές δυσχρωμίες στα σημεία των τομών και να εξασφαλίσετε το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Προϊόντα ενυδάτωσης για πρόσωπο και σώμα

  Το καλοκαίρι η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή και μειώνονται τα επίπεδα υγρασίας της, «εκπέμποντας SOS» για εντατική ενυδάτωση και μεγαλύτερη περιποίηση. Πέρα από το άφθονο νερό και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, που προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό, μην παραλείπετε να ενυδατώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με τα κατάλληλα προϊόντα -σύμφωνα και με τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού σας- το πρόσωπο και το σώμα σας -ιδιαίτερα πριν και μετά την έκθεσή σας στον ήλιο.

   Κρέμα ματιών

  Πέρα από τη χρήση γυαλιών ηλίου –που να καλύπτουν αρκετά την περιοχή των ματιών, να είναι απορροφητικά και να παρέχουν προστασία από τη UV ακτινοβολία- είναι απαραίτητη η κρέμα ματιών για την προστασία του λεπτού και ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα μάτια. Χρειάζεται, μάλιστα, να είναι πιο ενισχυμένη σε αντιγηραντικά συστατικά, αφού το καλοκαίρι είναι περισσότερες οι συσπάσεις που κάνουμε στα μάτια.

   Προϊόν περιποίησης για τα χείλη

   Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τον ήλιο ξεραίνουν εύκολα τα χείλη. Μην αμελήσετε, λοιπόν, να βάλετε στο νεσεσέρ σας ένα προϊόν ενυδάτωσης και προστασίας για τα χείλη της αρεσκείας σας –ακόμα καλύτερα αν επιλέξετε κάποιο με χρώμα, που να αντικαθιστά και το κραγιόν σας.

   Αντηλιακό μαλλιών

   Ο ήλιος, η ζέστη, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, αλλά ακόμα και το νερό που θα συναντήσετε στον τόπο των καλοκαιρινών σας διακοπών δεν αφήνουν ανεπηρέαστα τα μαλλιά, τα οποία χρειάζονται την ίδια προστασία με την επιδερμίδα. Πέρα από τη χρήση καπέλου ή μαντιλιού, ένα αντηλιακό μαλλιών –της υφής που σας ταιριάζει- θα συμβάλλει θετικά στην υγεία και ομορφιά  των μαλλιών σας

   Αντικουνουπική κρέμα

  Η αυξημένη θερμοκρασία του καλοκαιριού ευνοεί τα τσιμπήματα από κουνούπια, που προκαλούν πρήξιμο, ερυθρότητα, ίσως και σημάδια για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτά τα προβλήματα, που μπορεί να ταλαιπωρήσουν την επιδερμίδα σας, μπορείτε να τα αποφύγετε χρησιμοποιώντας μια αντικουνουπική κρέμα της αρεσκείας σας, που να πληροί τις απαιτήσεις σας, από την πληθώρα που υπάρχουν στην αγορά.

   Κρέμα για εγκαύματα

  Κάποιες φορές, είτε λόγω υπερέκθεσης στον ήλιο, είτε γιατί δεν απέδωσαν τα παραπάνω μέτρα, μπορεί να καταλήξετε με ηλιακά εγκαύματα, τα οποία ενίοτε συνδέονται με εμφάνιση μελανώματος. Έχετε, λοιπόν, στο νεσεσέρ σας τις πρώτες βοήθειες ακόμα και γι’αυτή την περίσταση και να θυμάστε ότι απαγορεύεται ο πάγος στο ερεθισμένο από έγκαυμα δέρμα, γιατί επιδεινώνει περαιτέρω το έγκαυμα.

   Καλή απόδραση και καλές διακοπές!

Search