σημαια

αυξητική στήθους με λίπος

Αυξητική στήθους και αυτόλογο λίπος

extra_toc

 Ο συνδυασμός για την απόλυτη επιτυχία  

  Η αυξητική στήθους βρίσκεται για δεκαετίες, σταθερά, μέσα στις πέντε πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις. Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι οι διαθέσιμες επιλογές για τις γυναίκες, που επιθυμούν να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους τους. Η αυξητική στήθους με τη χρήση αυτόλογου λίπους, δηλαδή του δικού μας λίπους –γνωστή και ως τεχνική micro fat grafting- μπορεί να μην αποτελεί την ιδανική «μονοθεραπεία» ή την απόλυτη επιλογή για αυξητική στήθους, αλλά όλο και περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται γι’αυτήν και ρωτούν τον πλαστικό χειρουργό τους για να μάθουν περισσότερα. 

   Ποιες περιπτώσεις αφορά η αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος

   Η αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος ενδείκνυται ή βελτιώνει τις εξής περιπτώσεις:

  • Μη ομαλό περίγραμμα του στήθους
  • Μεγάλη μεσομάστια απόσταση (ανάμεσα στους δύο μαστούς)
  • Αποκατάσταση συμμετρίας σε ήπιες ή σοβαρές περιπτώσεις ανισομαστίας, όπως για αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή, λόγω καρκίνου του μαστού
  • Είναι ιδανική για τις γυναίκες που θέλουν να αυξήσουν το στήθος τους κατά ένα περίπου μέγεθος κουπ
  • Είναι κατάλληλη επιλογή για τις γυναίκες που νιώθουν άβολα με την ιδέα των ενθεμάτων σιλικόνης ή θέλουν να διορθώσουν ένα αποτέλεσμα, που προέκυψε από ενθέματα σιλικόνης λόγω επιπλοκών

    Μεταφορά αυτόλογου λίπους με την τεχνική micro fat grafting

  Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί με τη χρήση λεπτεπίλεπτης κάνουλας, μέσω μικροσκοπικών τομών, ανεπιθύμητο λίπος από άλλες περιοχές του σώματος, στις οποίες υπάρχει περίσσεια, π.χ. γλουτούς, μηρούς, πλευρά, κοιλιά. Μετά από ειδική επεξεργασία του, το εγχύει στα κατάλληλα σημεία που επιθυμούμε διόρθωση. Ένα μέρος του λίπους που τοποθετείται απορροφάται από τον οργανισμό, το υπόλοιπο όμως –χάρη στη βελτίωση της συγκεκριμένης τεχνικής στο πέρασμα του χρόνου– παραμένει για πάντα, προσφέροντας ένα φυσικό και μακροχρόνιο αισθητικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων μετά την επέμβαση συνιστάται η χρήση αθλητικού σουτιέν για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

   Αυτόλογο λίπος: το συμπλήρωμα για τέλειο στήθος

  Η αυξητική στήθους με τη χρήση αυτόλογου λίπους δεν είναι απόλυτα δοκιμασμένη στο πέρασμα του χρόνου, όπως είναι η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, ούτε μπορεί από μόνη της να προσφέρει στις περισσότερες γυναίκες το ιδανικό στήθος. Ωστόσο, το αυτόλογο λίπος –όπου έχει ενδείξεις- σε συνδυασμό με τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να χαρίσει το τέλειο στήθος, δηλαδή πιο «γεμάτους», καλοσχηματισμένους μαστούς, με φυσικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.

  Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αυξητική στήθους με τη μεταφορά λίπους είναι μια εξειδικευμένη και λεπτή χειρουργική διαδικασία, που απαιτεί πλαστικό χειρουργό με βαθιά γνώση της ανατομίας του στήθους και εμπειρία στη λιποαναρρόφηση, καθώς και στη διαδικασία επανέγχυσης του λίπους. Έτσι αποφεύγονται τυχόν επιπλοκές και επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα, τόσο από την αφαίρεση του λίπους όσο και από την έγχυσή του στο στήθος.

Search