σημαια

αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους: το ξέρατε ότι...

extra_toc

Λύστε και την παραμικρή απορία για την αυξητική στήθους   

  Η αυξητική στήθους αποτελεί την αγαπημένη επέμβαση των γυναικών, αφού, εκτός από τη βελτιωμένη εικόνα του άνω μέρους του σώματος που προσφέρει, τους λύνει και πρακτικά προβλήματα (π.χ. δεν είναι αναγκασμένες να φορούν ενισχυμένους στηθόδεσμους, που συχνά δημιουργούν δερματολογικά προβλήματα, έχουν περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές, νιώθουν ασφάλεια φορώντας το μαγιό τους). Ακολουθούν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αυξητική στήθους, που θα λύσουν και την παραμικρή απορία σας.

   1. Το ξέρατε ότι…

   Η σιλικόνη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950;

   Η σιλικόνη στο ξεκίνημα της ιστορίας της χρησιμοποιήθηκε με τη μορφή υποδόριων ενέσεων για να προσδώσει όγκο σε διάφορα σημεία του σώματος. Οι χειρουργοί Thomas Cronin και Frank Gerow το 1963 ανέπτυξαν μια πρόθεση σιλικόνης, που περιείχε φυσιολογικό ορό και παρείχε ένα προσχηματισμένο μέγεθος για την τοποθέτηση στο στήθος. Σήμερα, τα ενθέματα σιλικόνης με συνεκτική γέλη (cohesive gel) αποτελούν τη χρυσή επιλογή στην αυξητική στήθους, ενώ εναλλακτικές μέθοδοι που είναι διαθέσιμες, όπως το αυτόλογο λίπος, που υπόσχεται αυξητική στήθους χωρίς σιλικόνη, χρειάζεται να περάσουν με επιτυχία το τεστ του χρόνου.

  2. Το ξέρατε ότι…

  Η αυξητική στήθους συμβάλλει στην πρώιμη ανίχνευση ογκολογικών προβλημάτων;

  Οι υποβληθείσες σε αυξητική στήθους έχουν πιο συχνή επικοινωνία με το γιατρό τους και είναι πιο τυπικές και σχολαστικές στον τακτικό έλεγχο στήθους (υπέρηχο, μαστογραφία, ψηλάφηση). Έτσι, η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης όχι μόνο δεν αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα ογκολογικής φύσης, αλλά τυχόν ευρήματα, που ούτως ή άλλως θα εμφανίζονταν στους μαστούς –ανεξαρτήτως επέμβασης- ανιχνεύονται πιο γρήγορα.

   3. Το ξέρατε ότι…

   Η αυξητική στήθους δεν εμποδίζει το θηλασμό;

  Η αυξητική στήθους με την τεχνική dual plane προσφέρει απόλυτη εξασφάλιση του θηλασμού, αφού τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται μακριά από τους γαλακτοφόρους πόρους και δεν διαταράσσεται η ανατομική συνέχεια του στήθους. Επιπλέον, με τη βοήθεια της dual plane ο μείζονας θωρακικός μυς αξιοποιείται ως επιπλέον προστασία του μαζικού αδένα.

   4. Το ξέρατε ότι…

   Οι τομές της αυξητικής στήθους δεν φαίνονται;

  Η αυξητική στήθους με την υπομάστια τομή προσφέρει αδιόρατες ουλές, γιατί πραγματοποιείται στο σημείο που κάνουν πτύχωση οι μαστοί. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη τομή αποφεύγεται ο κίνδυνος της μείωσης της αισθητικότητας των θηλών και γι’αυτό η πλειοψηφία των πλαστικών χειρουργών την προτιμά έναντι της περιθηλαίας τομής και της μασχαλιαίας τομής.

   5. Το ξέρατε ότι…

   Η αυξητική στήθους είναι ανώδυνη;

   Η αυξητική στήθους είναι σχεδόν ανώδυνη. Με την τεχνική αυξητικής στήθους dual plane όλα πραγματοποιούνται με ανατομική τάξη, με σεβασμό στους ιστούς και κυρίως με ατραυματικό τρόπο. Έτσι επιτυγχάνεται άμεση έξοδος από την κλινική, γρηγορότερη ανάρρωση, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και μακροπρόθεσμα φυσικότερο αισθητικό αποτέλεσμα με μακροχρόνια διάρκεια. Η τήρηση συγκεκριμένων οδηγιών από τον πλαστικό χειρουργό συμβάλλει θετικά στην ομαλή ανάρρωση.

   6. Το ξέρατε ότι…

   Τα ποιοτικά ενθέματα σιλικόνης διαρκούν για πάντα;

  Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν στην αυξητική στήθους, η έγκρισή τους από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, εξασφαλίζουν την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας) και την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο (εφ’όρου ζωής). 

Search