σημαια

μετεγχειρητική ικανοποίηση από πλαστική επέμβαση

10 βασικές αρχές για μέγιστη μετεγχειρητική ικανοποίηση από την πλαστική σας επέμβαση

extra_toc

 

 

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί ενώ κερδίσατε ένα άριστο αποτέλεσμα από την πλαστική σας επέμβαση δεν μπορείτε να το απολαύσετε ή δεν βιώνετε αυξημένη μετεγχειρητική ικανοποίηση; Ειδικά στην περίπτωση της αισθητικής χειρουργικής, όπου δεν έχουμε να κάνουμε με την αναγνώριση ενός λειτουργικού προβλήματος και την αποκατάστασή του, είναι διπλή ευθύνη για εμάς να ανταποκριθούμε στις «απαιτήσεις» σας και η επέμβασή σας να επαληθεύσει τις προσδοκίες σας –γι’αυτό και η ταυτότητά σας τίθεται στο επίκεντρο της ιατρικής μας μέριμνας. Σε τι συνίσταται για εμάς η ολιστική, εξατομικευμένη, ανθρωποκεντρική προσέγγιση των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται και πώς, με τη συμβολή της πρωτοποριακής κοινωνικής υπηρεσίας του ιατρείου, μετατρέπουμε την πλαστική τους επέμβαση σε μια εξατομικευμένη διαδρομή προς την εξέλιξή τους; 

   1. Εξατομικευμένο consultation

   Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην προεγχειρητική συνεδρία –μία ή και περισσότερες- μαζί σας. Πραγματοποιείται πολύπλευρη και σε βάθος συζήτηση, βασισμένη στις εξατομικευμένες ανάγκες σας, με έμφαση στη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, ώστε η απόφασή σας να είναι συνειδητοποιημένη.

   2. Η σημασία του κοινωνικού ιστορικού

   Το ιατρικό ιστορικό –η λήψη του οποίου είναι επιβεβλημένη- συμπληρώνεται με το κοινωνικό ιστορικό, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο ζωής, τις καθημερινές συνήθειες, το κοινωνικό περιβάλλον, την προσωπικότητά σας, τη φύση της δουλειάς σας. Μόνο με το συνδυασμό αυτών των πληροφοριών για το άτομό σας μπορεί να επιτευχθεί η «πολύτιμη» εξατομίκευση, να επιλεγεί η κατάλληλη τεχνική, να γίνει ορθός προγραμματισμός της επέμβασής σας και προσαρμογή των μετεγχειρητικών οδηγιών, π.χ. στη ρινοπλαστική  άλλες οδηγίες θα δοθούν σε κάποιον που κάνει χειρωνακτική δουλειά και άλλες σε κάποιον που κάνει δουλειά γραφείου, στην κοιλιοπλαστική άλλες οδηγίες θα δοθούν σε κάποιον που σηκώνει βάρη και άλλες σε κάποιον που κάνει καθιστική ζωή.

   3. Αξία στο λόγο σας

   Ακούμε τη γνώμη σας και τις επιθυμίες σας -έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς-  και σας δίνουμε τη δυνατότητα να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην προεγχειρητική και μετεγχειρητική διαδικασία. Η φιλοσοφία μας είναι ότι ο συνδυασμός της ιατρικής αντικειμενικής μας γνώσης με τη δική σας, υποκειμενική εμπειρία συμβάλλει αποφασιστικά στο επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο λόγος σας και η εμπειρία της επέμβασής σας αποκτούν ενδιαφέρον για εμάς για τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του ιατρείου.

   4. Τα συναισθήματά σας στο επίκεντρο της διαδικασίας

   Λαμβάνουμε υπόψη μας τα συναισθήματά σας και τα αναδεικνύουμε, με κατανόηση και ενδιαφέρον, σε έναν πολύτιμο «σύμμαχο» για την επιτυχία της πλαστικής σας επέμβασης. Γι’αυτό και σας προσφέρουμε τη δυνατότητα συναισθηματικής κάλυψης καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας της επέμβασης. Η κοινωνιολόγος σύμβουλος, διδάκτωρ Ψυχολογίας, συνεργάτης του ιατρείου, είναι στη διάθεσή σας να μιλήσετε εκτενώς –και με απόλυτη εχεμύθεια- για τις σκέψεις σας και να εκφράσετε ελεύθερα τα συναισθήματά σας, όπως προκύπτουν από τη βίωση του σώματός σας και του αισθητικού προβλήματος, που σας απασχολεί και αναζητάτε τη λύση του, καθώς και για την εμπειρία της πλαστικής σας επέμβασης.

   Η προσωπική συμβουλευτική -μια έξτρα υπηρεσία που προσφέρεται στο χώρο του ιατρείου- συμβάλλει θετικά όχι μόνο στην προεγχειρητική περίοδο –για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φόβου, της αγωνίας, του άγχους και γενικά όλων των συναισθημάτων, που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία της επέμβασης- αλλά και στη διαχείριση της ανησυχίας, της προσμονής, της δυσφορίας από ενδεχόμενες μετεγχειρητικές δυσκολίες και γενικά την αποφόρτιση από καταστάσεις, που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μετεγχειρητική πορεία.

   Η συγκεκριμένη επιλογή, που δεν αποτελεί ούτε ψυχολογική παρέμβαση ούτε θεραπεία –εξάλλου στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι ότι οι υποβαλλόμενοι σε αισθητική επέμβαση δεν είναι ασθενείς- σας βοηθά να ανακαλύψετε και να ενεργοποιήσετε τις δικές σας εσωτερικές δυνάμεις ώστε να προχωρήσετε με ευελιξία στην υλοποίηση της επιλογής σας, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη γρήγορη ανάρρωση, την ομαλή μετεγχειρητική πορεία και το επιτυχημένο αισθητικό σας αποτέλεσμα.

   5. Ανάδειξη της αυθεντικότητάς σας

   Κάθε βελτίωση, μέσω της πλαστικής χειρουργικής, σχεδιάζεται μόνο για τη δική σας προσωπικότητα, το προσωπικό σας στυλ, το δικό σας σώμα -ανάλογα με το σωματότυπό σας, τις αναλογίες του προσώπου σας, τον τύπο της επιδερμίδας σας και γενικά τις ιδιαιτερότητές σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ρινοπλαστική, που ενώ η επέμβαση αφορά μια συγκεκριμένη ανατομική περιοχή, η διαδικασία περιλαμβάνει εξατομικευμένες κινήσεις στα επιμέρους μέρη της μύτης, ώστε να εναρμονιστεί με τη συνολική εικόνα του προσώπου. Παρόμοια στην αυξητική στήθους επιλέγεται το ιδανικό για εσάς ένθεμα σιλικόνης, ανάλογα με το σωματότυπό σας, ώστε να κερδίσετε μοναδικό και φυσικό αποτέλεσμα. Αποκλειστικός μας στόχος είναι να αναδειχτεί η μοναδικότητά σας –γι’αυτό και βασική μας αρχή αποτελεί να μην σας συγκρίνουμε ποτέ με κάποιον άλλον υποψήφιο ή υποβληθέντα στην αντίστοιχη παρέμβαση. Προσαρμόζουμε την αισθητική χειρουργική σε εσάς και όχι το αντίστροφο, π.χ. συνδυασμός τεχνικών.

   6. Μετεγχειρητική ισορροπία συναισθημάτων

   Η μετεγχειρητική περίοδος, ειδικά για κάποιες επεμβάσεις για τις οποίες το αποτέλεσμα χρειάζεται λίγο χρόνο για να οριστικοποιηθεί, είναι αναμενόμενο να δημιουργεί εναλλαγές συναισθημάτων. Για παράδειγμα, είναι φυσικό να δυσκολεύεστε να συνηθίσετε την αλλαγή στο σώμα σας μετά από μια αυξητική στήθους ή να σας απογοητεύει η ύπαρξη ενός πρηξίματος στα βλέφαρα, που μπορεί να έχει «ξεφύγει» από το συνηθισμένο μέσο όρο ανάρρωσης. Η αποτελεσματική διαχείριση αυτών των συναισθηματικών εναλλαγών είναι καίριας σημασίας για την καλή επούλωση και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η προσωπική συμβουλευτική λειτουργεί διευκολυντικά και συμβάλλει σημαντικά να ξεπεράσετε σύντομα τις δυσκολίες της μετεγχειρητικής περιόδου μέχρι την οριστικοποίηση και ανάδειξη του αισθητικού αποτελέσματος της επέμβασής σας.

   7. Συνεχής επικοινωνία και φροντίδα

   Η συνεχής επικοινωνία είναι για εμάς μέρος της επιτυχίας της επέμβασης. Επειδή ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία θέτουμε κάποια χρονικά διαστήματα για μετεγχειρητική εκτίμηση του αισθητικού σας αποτελέσματος, ώστε να σας προσφέρουμε, χωρίς καμία επιβάρυνση, περαιτέρω ιατρική φροντίδα για τη βελτιστοποίησή του. Επιπλέον, η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η συνεργασία με το συγγενικό και φιλικό σας περιβάλλον ενισχύει τα θετικά συναισθήματα, συμβάλλοντας καταλυτικά στη γρηγορότερη ανάρρωση.

   8. Αξιοποίηση της επέμβασης για την εξέλιξή σας

   Στο πλαίσιο αυτό, της συνεχούς επικοινωνίας μας, κρίνεται σημαντικό να μην απομυθοποιήσετε την αισθητική σας επέμβαση («έκανα τη βελτίωση που ήθελα και τελείωσα»). Η προσωπική συμβουλευτική θα σας προσφέρει τα εφόδια για να ανταποκριθείτε επιτυχημένα στην «πρόκληση» της αλλαγής της εικόνας σας και της καθημερινότητάς σας, να ανακαλύψετε τρόπους για μια ελκυστικότερη παρουσίαση του εαυτού σας  και να αξιοποιήσετε το αισθητικό αποτέλεσμα, που κερδίσατε, ως μια νέα αρχή για μια θετική εξέλιξη στη ζωή σας.

   9. Δυνατές και ποιοτικές σχέσεις

   Στη ζωή όλων μας οι σχέσεις αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο. Μέσω της στήριξης της προσωπικής συμβουλευτικής θα διερευνήσετε τους καταλληλότερους τρόπους για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα θέματα που προκύπτουν στις σχέσεις μετά από μια αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση (π.χ. νέες αντιδράσεις, νέες συμπεριφορές από τους «σημαντικούς άλλους» της ζωής σας, σχόλια του κοινωνικού περιβάλλοντος) και να κάνετε την αισθητική σας επέμβαση να λειτουργήσει θετικά και ανανεωτικά για τις σχέσεις σας.

   10. Θετικότερη εικόνα σώματος

   Ο όρος «εικόνα σώματος», συχνά, χρησιμοποιείται λανθασμένα για να δηλώσει μόνο την εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου. Όμως, η εικόνα του σώματος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη, είναι μια πιο ευρεία έννοια που περιλαμβάνει σκέψεις, αντιλήψεις, φαντασιώσεις και συναισθήματα. Στις επιδιώξεις μας, λοιπόν, είναι, με τη συμβολή της προσωπικής συμβουλευτικής, η αισθητική χειρουργική να βελτιώσει όχι μόνο κάποια σημεία του σώματός σας αλλά και τα συναισθήματα και τις σκέψεις που έχετε για το σώμα σας, δηλαδή να σας προσφέρει μια θετικότερη εικόνα σώματος. Καλλιεργώντας μια θετική αντίληψη για το σώμα σας θα βιώσετε και τη μέγιστη μετεγχειρητική ικανοποίηση, θα απολαύσετε τα οφέλη της αισθητικής βελτίωσης και θα οδηγηθείτε σε μια θετικότερη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας (προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό). 

Search