σημαια

πλαστικη χειρουργικη ως δωρο

Πλαστική χειρουργική σε..."συσκευασία" δώρου

extra_toc

Πώς να δωρίσετε μια αισθητική επέμβαση   

   Μια νέα τάση στην πλαστική χειρουργική, που ταιριάζει με το εορταστικό κλίμα προσφοράς, είναι να χαρίσετε μια αισθητική επέμβαση σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Έτσι, καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, μια σύζυγος μπορεί να θέλει να αναλάβει το κόστος για τη βλεφαροπλαστική του συζύγου της, ένας σύζυγος μπορεί να αναζητήσει να εκπλήξει τη σύζυγό του με ένα λίφτινγκ προσώπου ή γονείς να θέλουν να προσφέρουν στο παιδί τους μια ρινοπλαστική, που την ονειρεύεται από την εφηβεία. 

   Όμως…δεν μπορείτε να «τυλίξετε» την πλαστική χειρουργική σε ένα εορταστικό κουτί. Έτσι, το συγκεκριμένο δώρο μπορεί να αποδειχτεί και καλή ιδέα και κακή ιδέα, ανάλογα με τον τρόπο που θα το διαχειριστείτε. Αποτελεί μια ιδιαίτερα ισχυρή χειρονομία, που μπορεί να παρερμηνευθεί σχετικά εύκολα και να οδηγήσει σε συγκρούσεις, ενώ, από την άλλη, μπορεί να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις σχέσεις και στην ποιότητα ζωής, αποτελώντας ένα εξαιρετικό δώρο.

   Είναι δυνατόν να δώσετε σε κάποιον μια αισθητική επέμβαση ως δώρο χωρίς να θεωρηθεί η πράξη σας ως πίεση; Αν σκέφτεστε να προσφέρετε σε ένα σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας ένα δώρο πλαστικής χειρουργικής για τις γιορτές, ακολουθείστε τρόπους για να το κάνετε με υπεύθυνο τρόπο, ώστε ο αποδέκτης του δώρου σας να γίνει ευτυχισμένος.

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο αποδέκτης του δώρου σας είναι έτοιμος γι’αυτό. Η πρόταση για πλαστική χειρουργική σε κάποιον, που δεν έχει σκεφτεί ποτέ την πραγματοποίηση μιας επέμβασης, μπορεί να αποδειχτεί επιβλαβής για την αυτό-εκτίμησή του και για τη σχέση σας. Ποτέ, λοιπόν, μην προτείνετε μια επέμβαση, που δεν έχει ποτέ αναφέρει το αγαπημένο σας πρόσωπο ή γενικότερα την ιδέα της πλαστικής χειρουργικής αν δεν έχει εκδηλώσει ποτέ το ενδιαφέρον γι’αυτήν.

 2. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο μιλάει συχνά για το πόσο θέλει μια βλεφαροπλαστικήρινοπλαστικήαυξητική στήθους ή οποιαδήποτε άλλη επέμβαση, έχετε το «πράσινο φως» για να το εκπλήξετε με την ανάληψη του κόστους, πέρα από τη φυσική σας παρουσία και υποστήριξη, προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία του.

  3. Μην οργανώνετε κρυφά χειρουργική επέμβαση χωρίς ένα ολοκληρωμένο consultation με τον πλαστικό χειρουργό. Η πλαστική χειρουργική πρέπει να γνωστοποιηθεί και να συζητηθεί διεξοδικά.

   4. Κάντε έρευνα. Μάθετε ποιοι είναι οι πλαστικοί χειρουργοί, που ασχολούνται με την επέμβαση που σας ενδιαφέρει –κάντε μια μικρή λίστα- και αναζητήστε πληροφορίες γι’αυτούς, τους τίτλους, τη μετεκπαίδευσή τους, την επιστημονική κατάρτισή τους και την εξειδίκευσή τους, πριν την προεγχειρητική συνεδρία.

   5. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ανοιχτό στην ιδέα της αισθητικής χειρουργικής, συνοδέψτε το στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ζητήστε από τον πλαστικό χειρουργό να μιλήσει για τους πιθανούς κινδύνους, τα οφέλη και τις αλλαγές, που μπορούν να αναμένονται ρεαλιστικά από την επέμβαση –ώστε να αποκτήσει μια πλήρη και σωστή ενημέρωση.

   6. Μην επιλέγετε τον πλαστικό χειρουργό του αγαπημένου σας προσώπου για λογαριασμό του. Η πλαστική χειρουργική είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση και ο ιδανικός για το αγαπημένο σας πρόσωπο πλαστικός χειρουργός είναι αυτός, που πάνω απ’όλα, θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον ίδιο.

  7. Η επιθυμία για αισθητική επέμβαση πρέπει να προέρχεται από το άτομο που θα χειρουργηθεί -όχι από σύντροφο, μέλος της οικογένειας ή φίλο. Γι’αυτό και η τελική απόφαση για την επέμβαση πρέπει να είναι αυθεντική και συνειδητοποιημένη και να ανήκει αποκλειστικά στο αγαπημένο σας πρόσωπο.

   8. Αν θέλετε να εκπλήξετε το δικό σας άνθρωπο, έχοντας μια κάρτα δώρου έτοιμη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η προπληρωμή για μια μη επεμβατική τεχνική, που ξέρετε ότι κάνει τακτικά π.χ. μπότοξ ή υαλουρονικό οξύ, μπορεί να αποδειχτεί μια καλή επιλογή.

   Μην ξεχνάτε ότι το δώρο που δίνετε θα εκτιμηθεί αν είναι πραγματικά ένα δώρο για το αγαπημένο σας πρόσωπο και όχι για εσάς!

Search