σημαια

λίφτινγκ προσώπου

Λίφτινγκ προσώπου: το ξέρατε ότι...

extra_toc

Η εκσυγχρονισμένη φιλοσοφία του λίφτινγκ  

  Λίφτινγκ προσώπου: η επέμβαση με διαχρονική αξία στην πλαστική χειρουργική αλλά και με εκσυγχρονισμένη φιλοσοφία, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, των μεθόδων και των τεχνικών. Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το λίφτινγκ συνιστά απλά ένα «τράβηγμα» ή τροποποίηση χαρακτηριστικών, χρειάζεται να αναθεωρήσετε τις απόψεις και τις γνώσεις σας γύρω από μία τόσο «προσωπική» επέμβαση. Ανακαλύψτε νέα ενδιαφέροντα γεγονότα για το λίφτινγκ προσώπου.

  1. Το ξέρατε ότι…

  Το λίφτινγκ προσώπου έχει μακρά ιστορία;

  Υπάρχουν αναφορές ότι το πρώτο λίφτινγκ προσώπου πραγματοποιήθηκε το 1901 από τον Γερμανό χειρουργό Eugen Holländer σε μια Πολωνέζα αριστοκράτισσα. Το 1906 ο Γερμανός χειρουργός Erich Lexer πραγματοποίησε, επίσης, μια παρόμοια επέμβαση σε μια ηθοποιό. Το 1912 στο Παρίσι, η Suzanne Noël (η πρώτη γυναίκα πλαστικός χειρουργός) άρχισε να πραγματοποιεί επεμβάσεις λίφτινγκ για την απομάκρυνση των ρυτίδων και τη σύσφιξη του προσώπου. Την ίδια χρονολογία ο Γερμανός χειρουργός Jacques Joseph πραγματοποίησε επέμβαση για την ανόρθωση των «πεσμένων» ζυγωματικών, ενώ το 1919 ο Γάλλος χειρουργός Raymond Passot ανέπτυξε την επέμβαση για την αφαίρεση του διπλοσάγονου. Οι επεμβάσεις αυτές συνεχίστηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1970 με πολυάριθμες μικρές βελτιώσεις στην τοποθέτηση των τομών και το λίφτινγκ πλέον έγινε μια καθιερωμένη επέμβαση για την αλλαγή της επιφάνειας του προσώπου.

   2. Το ξέρατε ότι…

   Η γήρανση επηρεάζει το σχήμα του προσώπου;

   Με την πάροδο της ηλικίας το σχήμα του προσώπου επηρεάζεται, κυρίως, από τη μείωση του όγκου του λίπους (ατροφία), που υπάρχει στα διάφορα διαμερίσματα του υποδόριου ιστού, καθώς και από την πτώση του λίπους. Με το λίφτινγκ επιτυγχάνεται η επαναδιαμόρφωση και το «γέμισμα», όπου χρειάζεται, του προσώπου -με συνεργικές τεχνικές, όπως το αυτόλογο λίπος, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα- καθώς και η επαναφορά του γωνιώδους περιγράμματος του προσώπου και της νεανικής του εικόνας.

   3. Το ξέρατε ότι…

   Μπορείτε να συντομεύσετε την ανάρρωση από το λίφτινγκ;

  Ούτως ή άλλως, η «τεντωμένη» εμφάνιση ή οι μεγάλες και φανερές τομές, που δημιουργούσαν σημάδια και περιορισμούς στις καθημερινές συνήθειες για αρκετό χρονικό διάστημα στους υποβαλλόμενους σε facelift, ανήκουν στο παρελθόν της πλαστικής χειρουργικής. Σήμερα, οι αδιόρατες και καλά «κρυμμένες» ουλές και ο ατραυματικός τρόπος πραγματοποίησης της επέμβασης προσφέρουν –πέρα από το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα- ασφάλεια, εύκολη ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα. Επειδή η πρώιμη μετεγχειρητική περίοδος είναι καίριας σημασίας για το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα και τη γρήγορη ανάρρωση, συνιστάται στους υποβληθέντες σε λίφτινγκ να ξεκουραστούν και να αποφύγουν απαιτητικές οικιακές δουλειές, βάρη, άσκηση ή συμμετοχή σε έντονες αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και ζεστά ντους, υδρομασάζ, σάουνα, κολύμβηση και καταδύσεις για 2 με 3 εβδομάδες. Για να ελαχιστοποιηθεί το πρήξιμο, βοηθά ο ύπνος με το κεφάλι ανυψωμένο για μια-δυο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Επίσης, χρήσιμη μπορεί να αποδειχτεί η εφαρμογή δροσερών (και όχι κρύων) επιθεμάτων στο πρόσωπο, χωρίς όμως την άσκηση πίεσης.

   4. Το ξέρατε ότι…

   Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα και τη διάρκεια του λίφτινγκ σας;

  Η βλεφαροπλαστική, το κροταφικό lift και το μετωπιαίο lift είναι οι επεμβάσεις, που όταν πραγματοποιούνται συνδυαστικά με το λίφτινγκ προσώπου, εξασφαλίζουν  φυσικό και ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας ολιστικά τα σημάδια της γήρανσης, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούν τη διάρκεια του λίφτινγκ.

   5. Το ξέρατε ότι…

   Ο ήλιος επηρεάζει το αποτέλεσμα του λίφτινγκ;

   Η επαρκής προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το νεανικό πρόσωπο, που αποκτήσατε με το λίφτινγκ, αφού o ήλιος προκαλεί ακτινική ελάστωση στο δέρμα του προσώπου, ενώ κάθε τομή, που θα επηρεαστεί από αυτόν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο εμφανή και μόνιμη ουλή. Επομένως, αν έχετε υποβληθεί σε λίφτινγκ προσώπου, είναι απαραίτητη η συχνή χρήση αντηλιακού, πέρα από οποιαδήποτε άλλη κρέμα ή προϊόν χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας και εξετάστε, επίσης, τη χρήση μακιγιάζ με πρόσθετη ηλιακή προστασία.

   6. Το ξέρατε ότι…

   Το λίφτινγκ με νήματα δεν θεωρείται λίφτινγκ;

  Σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης του προσώπου τα απορροφήσιμα νήματα PDO τοποθετούνται υποδόρια, σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, με σκοπό την προαγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η νέα αυτή διαφημιζόμενη τεχνική χρειάζεται να περάσει με επιτυχία το τεστ του χρόνου και σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα, που προκύπτουν από την εφαρμογή της, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το λίφτινγκ προσώπου τόσο σε διάρκεια όσο και σε αξιοπιστία.

Search