σημαια

ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική: τα βήματα της επέμβασης

extra_toc

 Η διαδικασία της ρινοπλαστικής  

   Ρινοπλαστική: η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού, που διαθέτει εμπειρία στην πραγματοποίηση της επέμβασης και η άριστη συνεργασία μαζί του στην προεγχειρητική συνεδρία αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία. Αν ενδιαφέρεστε για την πιο δημοφιλή επέμβαση πλαστικής προσώπου και έχετε πραγματοποιήσει αυτά τα πρώτα και καθοριστικά βήματα, ενημερωθείτε και για τα υπόλοιπα βήματα, αυτά, που περιλαμβάνει η επέμβαση της ρινοπλαστικής και θα σας οδηγήσουν να απολαμβάνετε σύντομα ομορφότερο πρόσωπο με ελεύθερη αναπνοή!

   Βήμα 1 - Αναισθησία

  Για την πραγματοποίηση της ρινοπλαστικής χρησιμοποιείται, συνήθως, γενική αναισθησία. Αν πρόκειται για διόρθωση μικρών προβλημάτων, όπως π.χ. παρέμβαση μόνο στο ακρορρίνιο ίσως και να αρκεί η τοπική αναισθησία ή η μέθη.

   Βήμα 2 - Η τομή

  Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται είτε με την κλειστή μέθοδο, όπου οι τομές είναι κρυμμένες μέσα στη μύτη είτε με την ανοιχτή μέθοδο, όπου η τομή πραγματοποιείται στη στυλίδα -στο σημείο της μύτης που βρίσκεται μεταξύ των δύο ρουθουνιών- προσφέροντας την απαιτούμενη ορατότητα σε όλα τα ανατομικά στοιχεία, που πρόκειται να επαναδιαμορφώσει ο πλαστικός χειρουργός.

   Μέσω αυτών των τομών, το δέρμα, που καλύπτει τα ρινικά οστά και τους χόνδρους, ανορθώνεται όσο χρειάζεται ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση στη δομή της μύτης.

   Βήμα 3 - Αναδιαμόρφωση της δομής της μύτης

   Οι ατέλειες που διορθώνει η ρινοπλαστική είναι πολλές. Συνήθως η επέμβαση περιλαμβάνει αφαίρεση του ήβου, αλλαγή της γωνίας της μύτης με το άνω χείλος, αναδιαμόρφωση του σχήματος του ακρορρινίου. Σε κάθε περίπτωση, το διακύβευμα της σύγχρονης ρινοπλαστικής είναι η αφαίρεση της ελάχιστα απαραίτητης ποσότητας του πολύτιμου ιστού της μύτης, αφού η επιτυχία κρίνεται στο φυσικό, εξατομικευμένο και προβλέψιμο αισθητικό αποτέλεσμα. Η επαναδιαμόρφωση των ιστών της μύτης πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων μικροσκοπικών ραμμάτων, τα οποία τοποθετούνται σε σημεία-κλειδιά, δίνοντας τη δυνατότητα στη μνήμη του χόνδρου να επαναπροσδιοριστεί. Με τη συγκεκριμένη τεχνική –πλαστική ρινικής μνήμης (nasal memory surgery)- διασφαλίζεται ακριβές, φυσικό και πάνω απ’όλα μόνιμο αποτέλεσμα.

   Σε δύσκολες περιπτώσεις πλαστικής μύτης μπορεί να απαιτηθεί η χρήση μοσχευμάτων. Αυτά λαμβάνονται, συνήθως, από το διάφραγμα και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις δότρια περιοχή αποτελεί η κόγχη του πτερυγίου του αυτιού ή λαμβάνεται τμήμα χόνδρου από τα πλευρά.

   Βήμα 4 - Διόρθωση διαφράγματος

   Παράλληλα με το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό να επιτευχθεί και το απολύτως λειτουργικό, που είναι η ελεύθερη ρινική αναπνοή και η καλή όσφρηση. Έτσι, εκτός από τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής μύτης –εναρμονισμένης με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου- μπορεί να χρειαστεί η διόρθωση της τυχόν σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και των υπερτροφικών κογχών.

   Βήμα 5 - Αποτελέσματα

   Αμέσως μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός θα τοποθετήσει  θερμοπλαστικό νάρθηκα στη μύτη, που θα τη στηρίζει τις πρώτες μέρες της επούλωσης και θα αφαιρεθεί περίπου μετά από μία εβδομάδα. Η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών και η ξεκούραση την πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο θα συμβάλλουν στη γρήγορη ανάρρωση και το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα –το οποίο έχει μεγάλα περιθώρια βελτιστοποίησης, επομένως η μύτη σας κάθε μέρα θα φαίνεται όλο και πιο όμορφη!

  Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής είναι μόνιμο, επομένως φροντίστε να μοιραστείτε κοινούς και ξεκάθαρους στόχους με τον πλαστικό χειρουργό σας, διασφαλίζοντας το σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό της ρινοπλαστικής σας, αφού η επέμβαση πρέπει να πετύχει…όχι να τύχει!!

Search