σημαια

αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους: τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι μετά την επέμβαση

extra_toc

   Τα "ναι" και τα "όχι" της αυξητικής στήθους

   Αυξητική στήθους: η αγαπημένη αισθητική επέμβαση των γυναικών αλλά και η πιο δημοφιλής, διαχρονικά, επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, για την οποία η επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού και ενός πολύ καλά οργανωμένου ιδιωτικού θεραπευτηρίου, ανεξαρτήτως κόστους, αποτελεί την απαρχή της επιτυχίας της. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνική dual plane (διπλού επιπέδου) κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το ιδανικό για το σώμα της στήθος, με ασφάλεια, μονιμότητα και πιο γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές της δραστηριότητες από ποτέ. Επειδή, όμως, η αυξητική στήθους δεν παύει να είναι μια ιατρική πράξη -μετά την 5η-6η εβδομάδα θεωρείται ότι δεν έχουμε κάνει επέμβαση- ενημερωθείτε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε σε αυτό το διάστημα για να απολαύσετε τη μέγιστη ασφάλεια και το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Μπορείτε…

   …να βγείτε έξω το ίδιο βράδυ, αρκεί να μην πιείτε αλκοόλ. Καλό είναι, βέβαια, να λάβετε υπόψη σας ότι η πρώιμη μετεγχειρητική περίοδος είναι καίριας σημασίας για το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, αφού η ξεκούραση συμβάλλει στην υποχώρηση τοπικών συμπτωμάτων. Από την άλλη, μην ξεχνάτε ότι η δημιουργία συνθηκών χαλάρωσης μέσα από σχέσεις και εξόδους, με την καλή διάθεση που θα σας προσφέρει, αποτελεί «σύμμαχο» για την επίσπευση της ανάρρωσης!

   Δεν μπορείτε…

   …να αμελήσετε τη λήψη παυσίπονων. Τα πρώτα 24ωρα χρειάζεται να λάβετε συστηματική αναλγησία είτε πονάτε είτε όχι, προκειμένου να είναι σε ηρεμία η χειρουργημένη περιοχή.

   Μπορείτε…

  …να ταξιδέψετε την ίδια μέρα (ακόμα και με αεροπλάνο), αρκεί να μην μείνετε πάρα πολλές ώρες ακίνητη και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας.

   Δεν μπορείτε…

   …να εκθέσετε την περιοχή της τομής για τους επόμενους 6 μήνες σε πάσης φύσεως ακτινοβολία (ακόμα και σε σολάριουμ) χωρίς να προστατέψετε το στήθος σας με υψηλού δείκτη προστασίας αντηλιακό προκειμένου να αποφύγετε έστω και μικρές δυσχρωμίες.

   Μπορείτε…

   …να κάνετε ντους μετά την πρώτη μέρα της επέμβασης, αρκεί να διατηρήσετε στεγνή την επίδεση στην περιοχή των μαστών.

   Δεν μπορείτε…

   …να κοιμηθείτε μπρούμυτα. Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση συνιστάται η ύπτια θέση για τον ύπνο και η χρήση μαξιλαριών κατά την ξεκούραση, για να μην πιέζεται το στήθος σας.

   Μπορείτε…

   …να επιστρέψετε στην εργασία σας από την 2η-3η μετεγχειρητική μέρα, αν πρόκειται για απλή δουλειά γραφείου. Σε περίπτωση που η εργασία σας είναι σωματικά απαιτητική, ο πλαστικός χειρουργός θα σας ενημερώσει προεγχειρητικά για το διάστημα που απαιτείται να μείνετε εκτός εργασίας μετά την αυξητική στήθους.

   Δεν μπορείτε…

   …να αμελήσετε τη χρήση του αθλητικού σουτιέν χωρίς «μπανέλα», που θα σας συστήσει ο πλαστικός χειρουργός σας και θα συμβάλει σημαντικά στο επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Μπορείτε…

   …να κινητοποιηθείτε άμεσα μετά την επέμβαση αλλά και να ασκήσετε το κάτω μισό του σώματός σας.

   Δεν μπορείτε…

   …να επιστρέψετε στο γυμναστήριο αν δεν περάσουν 4-5 εβδομάδες μετά την επέμβαση, όσο καλή και αν είναι η φυσική κατάσταση που βρίσκεστε. Για το ίδιο διάστημα συνιστάται να αποφεύγετε να σηκώνετε βάρη και την έντονη σωματική άσκηση.

  Βέβαια, ακόμα και αν δυο άτομα έχουν πραγματοποιήσει την ίδια αισθητική επέμβαση, οι προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες πάντα εξατομικεύονται, αφού κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Τίποτα, λοιπόν, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προεγχειρητική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό σας, όπου όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την επιλογή του ιδανικού για εσάς ενθέματος σιλικόνης αλλά θα συζητήσετε λεπτομερώς και για το «μετά» της αυξητικής στήθους σας!

Search