σημαια

το πρόσωπο του χειμώνα

Η φροντίδα του δέρματος το χειμώνα

extra_toc

   Η σημασία της φροντίδας του δέρματος για την ομορφιά  

   Χαμηλές θερμοκρασίες, αέρας, υγρασία, ξηρή ατμόσφαιρα λόγω χρήσης κλιματιστικών: ο καιρός και οι συνθήκες του χειμώνα, εκτός και εντός σπιτιού, ταλαιπωρούν το δέρμα μας. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε όμορφο και υγιές;

   Ενυδάτωση

  Πρωταγωνιστές στην καθημερινή φροντίδα ομορφιάς είναι οι κατάλληλες κρέμες προσώπου, που θα προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Επιπλέον, με τη χρήση πιστοποιημένων, αξιόπιστων προϊόντων περιποίησης, σύμφωνα και με τη συμβουλή του πλαστικού χειρουργού σας, θα διαμορφώσετε την καλύτερη φροντίδα του δέρματός σας!

   Αντηλιακή προστασία

   Η προστασία από τη UV ακτινοβολία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αντιγήρανσης. Νομίζουμε ότι το χειμώνα δεν χρειαζόμαστε αντηλιακό, όμως ο ήλιος «μας βλέπει» παρόλο που αυτή την εποχή στέλνει από μακριά και με πλάγιο τρόπο τις ακτίνες του. Επομένως, ακόμα και το χειμώνα –ειδικά οι έχοντες ευαίσθητο δέρμα- επιλέγουμε ένα αντηλιακό με μικρό δείκτη προστασίας, τον οποίο αυξάνουμε όσο ο ήλιος επιστρέφει -μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο- και στέλνει τις ακτίνες του με πιο κάθετο τρόπο. Επιπρόσθετα, στην αγορά είναι διαθέσιμα εξειδικευμένα προϊόντα μακιγιάζ, που στη σύνθεσή τους περιέχουν και αντηλιακό.

    Όχι στο πολύ ζεστό νερό

   Ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χρόνου προτιμήστε το «δροσερό» ή χλιαρό νερό για πρόσωπο, χέρια και σώμα. Η χρήση πολύ ζεστού νερού προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος, η οποία, πέρα από τις αισθητικές συνέπειες (θαμπό και ξηρό δέρμα, σκασίματα, ξεφλούδισμα) σας κάνει πιο επιρρεπείς σε μικρόβια και ιούς, λόγω της απώλειας της συνοχής των κυττάρων. Το υαλουρονικό οξύ και η μεσοθεραπεία αποτελούν και το χειμώνα ισχυρούς «συμμάχους» για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος: ζητήστε από τον πλαστικό χειρουργό σας να εκτιμήσει τις συνεδρίες που απαιτούνται για να δείτε άμεσα αποτελέσματα στο δέρμα σας!

   Χείλη που εκπέμπουν θερμότητα

  Τα χείλη είναι από τα πιο εκτεθειμένα και ευαίσθητα σημεία του προσώπου. Για να διατηρούνται λεία και απαλά ενισχύστε την καθημερινή προστασία τους, έχοντας πάντα μαζί σας ένα προϊόν ενυδάτωσης της αρεσκείας σας. Αν σας προβληματίζουν ατέλειες στον όγκο, το σχήμα ή το μέγεθός τους, η αισθητική χειρουργική σας προσφέρει άμεσες, φυσικές λύσεις με το υαλουρονικό οξύ -την πιο δοκιμασμένη τεχνική για την αύξηση ή επαναδιαμόρφωση του σχήματος των χειλιών- και τη μεταφορά αυτόλογου λίπους (τεχνική micro fat grafting).

    Η αξιοποίηση της χειμερινής περιόδου για αισθητική βελτίωση

  Η περιορισμένη ηλιοφάνεια προσφέρεται για μη επεμβατικές τεχνικές, όπως βαθιά peeling, δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, dermapen για εξάλειψη κηλίδων, πανάδων, ουλών από ακμή, λεπτών γραμμών, δυσχρωμιών και γενικά σημαδιών του δέρματος κ.ά. Επίσης, η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για τον προγραμματισμό παρεμβάσεων, όπως καυτηριασμός θηλωμάτων, αφαίρεση σπίλων και αποκατάσταση βλαβών του δέρματος. Και βέβαια, αν σκέφτεστε κάποια αισθητική επέμβαση, που απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο ανάρρωσης (ρινοπλαστική, λίφτινγκ προσώπου, κοιλιοπλαστική) μην αφήσετε ανεκμετάλλευτη τη χειμερινή περίοδο. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο για τη βελτιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος -όχι γιατί το καλοκαίρι οι επεμβάσεις αυτές είναι απαγορευτικές αλλά γιατί δεν θα μπορείτε να εκτεθείτε  με άνεση και να απολαύσετε τον ήλιο.

   Και επειδή «από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι» προετοιμάστε πρόσωπο και σώμα έγκαιρα για…καλοκαιρινές αποκαλύψεις!

Search