σημαια

λίφτινγκ προσώπου

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το λίφτινγκ προσώπου

extra_toc

 Facelift: οι δυνατότητές του στη βελτίωση του προσώπου

   Λίφτινγκ προσώπου ή ρυτιδεκτομή: η αναντικατάστατη –τόσο σε αποτελεσματικότητα όσο και σε διάρκεια- πλαστική επέμβαση όταν τα σημάδια του χρόνου έχουν «εγκατασταθεί» στο πρόσωπό μας με έντονη χαλάρωση του δέρματος και απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Οι βελτιωμένες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής, που εξασφαλίζουν τον ατραυματικό τρόπο πραγματοποίησης της επέμβασης και την ευκολότερη ανάρρωση, ωθούν όλο και περισσότερες γυναίκες και άνδρες να επιλέξουν το λίφτινγκ προσώπου -όταν πληρούν τις ενδείξεις γι’αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συχνές παρανοήσεις για την επέμβαση, ιδιαίτερα όσον αφορά τι μπορεί και τι δεν μπορεί να βελτιώσει.

   Ακολουθεί μια ενημέρωση του τι μπορείτε να περιμένετε και τι όχι από το facelift ώστε, με «όχημα» τις ρεαλιστικές προσδοκίες, να προετοιμαστείτε καλύτερα για την προεγχειρητική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό, που θα επιλέξετε και να οδηγηθείτε στην επιτυχία!

   Το λίφτινγκ μπορεί

   Να γυρίσει το ρολόι του χρόνου πίσω

   Καμία από τις διαθέσιμες μη επεμβατικές τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα του λίφτινγκ να «επιστρέψει» την «αρχιτεκτονική» του προσώπου σε μια πιο νεανική εικόνα. Δεν αποτελεί ένα απλό τέντωμα των χαλαρωμένων ιστών αλλά μια επαναδιαμόρφωση του χαμένου νεανικού σχήματος του προσώπου.

   Το λίφτινγκ δεν μπορεί…

   Να «παγώσει» το χρόνο

   Το αισθητικό αποτέλεσμα του λίφτινγκ διαρκεί, ανάλογα με την τεχνική που θα εφαρμοστεί, αρκετά χρόνια. Ωστόσο ο χρόνος θα συνεχίσει να έχει επιπτώσεις στο δέρμα σας, το λίφτινγκ δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία της γήρανσης. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι παράγοντες, που αφορούν τον τρόπο ζωής σας και είναι στο «δικό σας χέρι» να τους επηρεάσετε, συμβάλλοντας στη διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος, όπως η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η διακοπή του καπνίσματος, η διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους και γενικά η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

   Το λίφτινγκ μπορεί

   Να προσφέρει ανανέωση – rejuvenation

   Πρόκειται για την πλαστική επέμβαση που αποτελεί το «golden standard» για την ανανέωση του προσώπου, αφού επαναφέρει, με ανατομικό τρόπο, την πτώση των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση. Το facelift, αντιμετωπίζοντας τη «σπασμένη» και χαλαρωμένη επιδερμίδα στο πρόσωπο και το λαιμό, ρυτίδες και βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις, αύλακες γύρω από τα μάτια, «πεσμένα» μάγουλα και διπλοσάγονο και πραγματοποιούμενο με σεβασμό στους ιστούς, προσφέρει προβλέψιμο και εγγυημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Το λίφτινγκ δεν μπορεί…

   Να προσφέρει άλλα χαρακτηριστικά  – beautification

   Το λίφτινγκ δεν συνιστά τροποποίηση χαρακτηριστικών: πετυχαίνει έναν νεότερο εαυτό αλλά όχι έναν άλλο εαυτό. Η επιτυχία του, εξάλλου, συνίσταται στο εξατομικευμένο αισθητικό αποτέλεσμα και την ανάδειξη της μοναδικότητας του κάθε προσώπου. Γι’αυτό και ο όρος rejuvenation δεν πρέπει να συγχέεται με τον όρο beautification, που είναι η δημιουργία ενός ομορφότερου προσώπου με την αλλαγή κάποιου χαρακτηριστικού, π.χ. της μύτης με τη συμβολή της ρινοπλαστικής, του σαγονιού ή των ζυγωματικών.

   Το λίφτινγκ μπορεί

   Να αποκαταστήσει την ποιότητα του δέρματος

   Συνδυαζόμενο με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπως το αυτόλογο λίπος, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα, οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (botox), το laser, το peeling, το λίφτινγκ αποκαθιστά –εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση- και την ποιότητα του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, καθώς και την τυχόν ατροφία του λίπους (π.χ. στα ζυγωματικά και τις ρινοχειλικές πτυχές).

   Το λίφτινγκ δεν μπορεί…

   Να ανανεώσει από μόνο του την περιοχή των φρυδιών και των βλεφάρων

  Γι’αυτό και συνδυάζεται, συνήθως, με βλεφαροπλαστική ή κροταφικό lift για την επίτευξη της φυσικότητας και του ιδανικού αισθητικού αποτελέσματος, αντιμετωπίζοντας ολιστικά τα σημάδια της γήρανσης.

Search