σημαια

μάσκα της γήρανσης

Βγάλτε τη μάσκα της γήρανσης!

extra_toc

  Όταν το "μέσα" δεν συμφωνεί με το "έξω"...   

   Η μάσκα αποτελεί ένα αντικείμενο και ένα σύμβολο που συναντάμε παγκόσμια ανά τους αιώνες –παρά το γεγονός ότι πολλοί από εμάς την έχουμε συνδέσει κυρίως με την περίοδο της Αποκριάς. Ανατρέχοντας στη βιβλιογραφία συναντάμε τις μάσκες των θεατρικών παραστάσεων στην αρχαία Ελλάδα, τις μάσκες ως αναπόσπαστο στοιχείο των διονυσιακών δρώμενων, τις μάσκες ως επαναστατική πράξη για απόκρυψη ταυτότητας ή συναισθημάτων κ.ά.

   Η μεταφορά της μάσκας και της μεταμφίεσης έχει, όμως, χρησιμοποιηθεί από κάποιους θεωρητικούς και για την περιγραφή του τρόπου, με τον οποίο βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος τις φυσικές αλλαγές που σχετίζονται με τη μέση και…τη μετέπειτα ηλικία.

   Τι είναι η μάσκα της γήρανσης;

   Η αύξηση του προσδόκιμου ορίου επιβίωσης στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες έχει ως αποτέλεσμα πολλά άτομα να βιώνουν τις βιολογικές φθορές, δηλαδή τα σημάδια της γήρανσης, όπως είναι η ρυτιδωμένη και χαλαρωμένη επιδερμίδα, οι κηλίδες, το διπλοσάγονο ως μια «μάσκα», η οποία αποκρύπτει την αληθινή τους ταυτότητα. Η μάσκα της γήρανσης αναφέρθηκε πρώτη φορά από τους σύγχρονους κοινωνιολόγους Mike Featherstone και Mike Hepworth  (The mask of the ageing and the post-modern life course, 1991).

   Η μάσκα αυτή έρχεται να καλύψει τον εσωτερικό εαυτό μας και υπονοεί μια διαφορά μεταξύ της «ηλικίας που βιώνεται» και της «ηλικίας που φαίνεται». Η μάσκα, έτσι, έχει την έννοια της μεταμφίεσης, η οποία όλο και περισσότερο αποκρύπτει την προσωπικότητα που κρύβεται κάτω από αυτήν, εμποδίζοντας τόσο εμάς όσο και τους άλλους να δουν ποιοι πραγματικά είμαστε. Το γεγονός αυτό γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό σήμερα, που έχει γίνει ανάγκη η διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε επαγγελματικό επίπεδο. Μήπως κι εσείς νιώθετε τη γήρανση ως εμπόδιο στην εξωτερίκευση του ποιοι πραγματικά είστε και επιθυμείτε η εμφάνιση του προσώπου σας να ανταποκρίνεται σε αυτό που αισθάνεστε; Η σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική μειώνει το χάσμα μεταξύ της «ηλικίας που βιώνεται» και της «ηλικίας που φαίνεται». Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε τις επιλογές που θα σας βοηθήσουν να «πετάξετε» τη μάσκα της γήρανσης και να τη χρησιμοποιείτε μόνο τις Απόκριες!

   Νεανικό πρόσωπο ξανά με την αισθητική χειρουργική

   Το μέτωπο και το πλάγιο τμήμα των φρυδιών χάνουν, με το πέρασμα του χρόνου, τη νεανική τους όψη, με αποτέλεσμα να αντικρίζουμε στον καθρέφτη τον εαυτό μας κουρασμένο ή «λυπημένο». Κάποιες φορές, μάλιστα, νομίζουμε ότι η περίσσεια δέρματος στο έξω τμήμα του άνω βλεφάρου θα διορθωθεί με την άνω βλεφαροπλαστική, ενώ η πτώση των φρυδιών είναι αυτή που επιβαρύνει το πρόσωπό μας και τη λύση αποτελεί η ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου ή το κροταφικό lift. Και οι δύο επεμβάσεις είναι ανώδυνες, σύντομες και αποτελεσματικές στην ανανέωση του άνω τριτημορίου του προσώπου, αφού αντιμετωπίζουν τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, την πτώση των φρυδιών και τα «πεσμένα» βλέφαρα, φέρνοντάς σας πιο κοντά στα νεανικά σας χρόνια.

   Ο πιο δυναμικός, αποτελεσματικός τρόπος ανάκτησης του «ζωντανού» και φωτεινού σας βλέμματος είναι η βλεφαροπλαστική –η σωστή επιλογή της τεχνικής, όμως, καθορίζει και την επιτυχία της επέμβασης. Κι αυτό γιατί η μεγάλη περίσσεια των ιστών και η πτώση αποκαθίστανται -με απόλυτη φυσικότητα- με την σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty), ενώ στην ατροφία του λίπους, που προκαλεί «βαθουλωμένα» μάτια, η απόλυτη ένδειξη είναι η αυξητική βλεφαροπλαστική, δηλαδή η έγχυση του δικού σας –αυτόλογου- λίπους. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα προσδιορίσει με ακρίβεια την τεχνική βλεφαροπλαστικής, που χρειάζεστε αλλά και το σημείο μετά από το οποίο είναι απαραίτητη για εσάς μια πιο ριζική και ολιστική αντιμετώπιση της γήρανσης με το λίφτινγκ προσώπου.

   Καμία από τις διαθέσιμες μη επεμβατικές τεχνικές δεν μπορεί να αντικαταστήσει την «ικανότητα» του λίφτινγκ να επαναφέρει, με ανατομικό τρόπο, την πτώση των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του αποτελούν η σωστή προεγχειρητική αξιολόγηση, η εξατομίκευση, το διακριτικό, φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, που δεν «προδίδει» το στίγμα της επέμβασης. Η εξέλιξη των τεχνικών της αισθητικής χειρουργικής και ο σύγχρονος ατραυματικός τρόπος πραγματοποίησης του λίφτινγκ αποτελούν τα εχέγγυα για να το τολμήσετε και να βγάλετε ολοκληρωτικά τη μάσκα της γήρανσης, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια περίοδο νεότητας!

   Απαλλαγμένοι από τη μάσκα της γήρανσης εκφράζουμε τα συναισθήματα και μεταφέρουμε τα επιθυμητά μηνύματα για τον εαυτό μας!

Search