σημαια

Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Μπορεί να χρειάζεστε ρινοπλαστική!

extra_toc

  Έρευνα για τα οφέλη της ρινοπλαστικής  

rinoplastiki ponokefalos   Ρινοπλαστική: η πλαστική επέμβαση που βελτιώνει καθοριστικά την υγεία μας, πέρα από την εντυπωσιακή βελτίωση που προσφέρει στην εικόνα του προσώπου μας. Κι αυτό γιατί η επιτυχημένη πλαστική μύτης παράλληλα με το αισθητικό αποτέλεσμα –μύτη εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου- διασφαλίζει και το απολύτως λειτουργικό, δηλαδή  ελεύθερη ρινική αναπνοή. Εξάλλου…μια μύτη που δεν αναπνέει, τι κι αν είναι πανέμορφη;

  Πρόσφατη έρευνα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery, εστιάζει σε ένα σημαντικό όφελος της λειτουργικής ρινοπλαστικής, που είναι η μείωση ή και η εξάλειψη των χρόνιων πονοκεφάλων.

   Η ρινοπλαστική απαλλάσσει από το χρόνιο πονοκέφαλο

   Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wisconsin, στο Madison των ΗΠΑ, ανέλυσαν διαθέσιμα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών με θέμα τη ρινοπλαστική και τη συμβολή της στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποτελεί μια συστηματική ανασκόπηση 39 μελετών με στοιχεία από 1.577 υποβληθέντες σε λειτουργική ρινοπλαστική, που περιέλαβε τη διόρθωση της σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και των υπερτροφικών κογχών. Το 48% των υποβληθέντων ανέφεραν εξάλειψη των πονοκεφάλων τους  μετά τη ρινοπλαστική, ενώ το 37% είχε σημαντική βελτίωση στη σοβαρότητα και τη συχνότητα των πονοκεφάλων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επέμβαση στοχεύει σημεία-κλειδιά μεταξύ της μύτης και των ιγμορείων, που θεωρούνται ως σημεία «υπεύθυνα» για την ενεργοποίηση των χρόνιων πονοκεφάλων. Η θετική ανταπόκριση στη ρινοπλαστική ενός μεγάλου ποσοστού (84%) ατόμων, που υπέφεραν από χρόνιους πονοκεφάλους, δείχνει μια σημαντική σχέση μεταξύ της ρινικής ανατομίας και των σημείων ανατροφοδότησης των πονοκεφάλων.

   Η σημασία της πρώτης επίσκεψης και η αξία  της τεχνικής που θα επιλεγεί

  Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν τη σημασία της προεγχειρητικής συνεδρίας με τον πλαστικό χειρουργό, όπου θα καθοριστεί η εξατομικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση, βασισμένη στην ανατομία του κάθε υποψήφιου για ρινοπλαστική. Έτσι, παράλληλα με τους αισθητικούς στόχους της επέμβασης θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα της μύτης προκειμένου η ρινοπλαστική να αποκαταστήσει ανατομικά προβλήματα και να προσφέρει βελτίωση της μηχανικής της αναπνοής, της ποιότητας του ύπνου αλλά και της αντοχής στη σωματική άσκηση. Η τεχνική πλαστική ρινικής μνήμης (nasal memory surgery), που εφαρμόζω, εξασφαλίζει, εκτός από φυσικό και προβλέψιμο αισθητικό αποτέλεσμα, το βέλτιστο λειτουργικό, αφού αφαιρείται η ελάχιστα απαραίτητη ποσότητα του πολύτιμου ιστού της μύτης –σε αντίθεση με τις εξεζητημένες αφαιρέσεις ιστών του παρελθόντος, με τις οποίες προέκυπταν μετεγχειρητικά προβλήματα αναπνοής. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη τεχνική μπορούν να διορθωθούν υπάρχοντα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα από προηγούμενες αποτυχημένες ρινοπλαστικές.

  Αν η βουλωμένη μύτη και οι πονοκέφαλοι έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς σας, αναζητήστε την εκτίμηση ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού και συνδυάστε υγεία και ομορφιά, κερδίζοντας σε ποιότητα ζωής!

Search