σημαια

Η κοιλιοπλαστική με μια ματιά

extra_toc

Κοιλιοπλαστική: όλες οι πτυχές της επέμβασης 

tummy tuck glossari5Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για κοιλιοπλαστική: η πλαστική κοιλιάς αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές, από χειρουργικής άποψης, πλαστικές επεμβάσεις. Επιλέξτε, επομένως, πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στην κοιλιοπλαστική, που να εγγυάται την εφαρμογή προηγμένης τεχνικής σε θεραπευτήριο που πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφάλειά σας.

Κόστος κοιλιοπλαστικής: Οι τιμές της κοιλιοπλαστικής εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος και την τεχνική που θα επιλεγεί (π.χ. συνδυασμός με λιποαναρρόφηση), είναι, όμως, σίγουρο ότι οι υποβληθέντες θα «αποζημιωθούν» από το αισθητικό αποτέλεσμα και τη βελτιωμένη ποιότητα ζωής που θα κερδίσουν.

Μίνι κοιλιοπλαστική: Εδώ ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μικρότερη τομή σε σχέση με μια ολική κοιλιοπλαστική και δεν γίνεται τομή στην περιοχή του ομφαλού. Ένδειξη για τη μίνι κοιλιοπλαστική υπάρχει όταν ένα σώμα είναι λεπτό χωρίς χαλάρωση πάνω από τον ομφαλό, με υψηλή θέση του ομφαλού και η χαλάρωση εστιάζεται μόνο στην πρόσθια περιοχή της κάτω κοιλιακής χώρας.

Λιποκοιλιοπλαστική: η πρωτοποριακή συνδυαστική τεχνική λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής, που προσφέρει ατραυματικά και με ασφάλεια τα οφέλη και των δύο αισθητικών επεμβάσεων μαζί, εξασφαλίζοντας επίπεδη κοιλιά σε τρεις διαστάσεις και γραμμωμένους κοιλιακούς μύες (six pack).

Ανάρρωση από κοιλιοπλαστική: Η επάνοδος στην εργασία γίνεται το πολύ σε 10 ημέρες, ενώ σε πλήρη δραστηριότητα σε 4-5 εβδομάδες. Ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα επιτρέπεται ελαφρύ περπάτημα, ενώ έντονη γυμναστική (ασκήσεις για κοιλιακούς) μετά την πέμπτη εβδομάδα. Η ανάρρωση και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες επιτυγχάνεται ακόμα πιο γρήγορα στην περίπτωση της λιποκοιλιοπλαστικής, αφού λόγω της χρήσης της λιποαναρρόφησης η χειρουργική επιφάνεια περιορίζεται σημαντικά, επομένως υπάρχει μικρότερο τραύμα, διατηρείται η κυκλοφορία του αίματος και η πλειοψηφία των λεμφαγγείων, ελαχιστοποιούνται οι μώλωπες και το οίδημα ενώ, συνήθως, δεν χρειάζεται καμία παροχέτευση (σωληνάκια) – στο πρώιμο μετεγχειρητικό διάστημα, όμως, κρίνεται, απαραίτητη η χρήση ελαστικής ζώνης για την επίτευξη του ιδανικού αισθητικού αποτελέσματος.

Κοιλιοπλαστική και εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη είναι πιθανό να επηρεάσει το αισθητικό αποτέλεσμα μιας κοιλιοπλαστικής, λόγω της προοδευτικής διάτασης του δέρματος που προκαλεί η κύηση, δημιουργώντας χαλάρωση και ραβδώσεις στην κοιλιά. Γι’αυτό συστήνεται στις γυναίκες που ενδιαφέρονται για κοιλιοπλαστική, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μονιμότητα του αποτελέσματος, να δώσουν προτεραιότητα στην αποστολή της μητρότητας και μετά να προχωρήσουν στην κοιλιοπλαστική ή τη λιποκοιλιοπλαστική.

Κοιλιοπλαστική και καισαρική: Πολλές γυναίκες ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό κοιλιοπλαστική συγχρόνως με την καισαρική. Όμως, δεν συστήνεται η πραγματοποίηση της καισαρικής και της κοιλιοπλαστικής στον ίδιο χρόνο και αυτό γιατί: α). Ο επιβαρυμένος οργανισμός της γυναίκας και η διάταση, λόγω της εγκυμοσύνης, του κοιλιακού τοιχώματος αυξάνουν την πιθανότητα επιπλοκών, β). Τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής και γ). Χρειάζεται το σώμα να επανέλθει μετά την εγκυμοσύνη προκειμένου να εκτιμηθεί η τεχνική που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση αλλά και η ποσότητα του δέρματος που χρειάζεται να αφαιρεθεί.

Κοιλιοπλαστική και απώλεια βάρους: η κοιλιοπλαστική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους επιβάλλεται να συνδυαστεί με ανόρθωση του κάτω ήμισυ του σώματος (lower body lift) και ανόρθωση της έσω επιφάνειας των μηρών. Τα οφέλη της κοιλιοπλαστικής μετά την απώλεια πολλών κιλών, που ακολουθεί τις επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας (βαριατρική χειρουργική), είναι πολλαπλά. Όπως έχει αποδειχτεί, οι κοιλιοπλαστικές που πραγματοποιούνται μετά από μαζική απώλεια βάρους μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα πέρα από τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Επειδή η κοιλιοπλαστική μας κάνει να δείχνουμε καλύτερα, μας κινητοποιεί, επίσης, να διατηρήσουμε το βάρος μας σε χαμηλά επίπεδα, χάνοντας ακόμα περισσότερα κιλά. Ευρήματα νέων ερευνών δείχνουν, επίσης, αυξημένη μονιμότητα της απώλειας βάρους μετά την πραγματοποίηση της κοιλιοπλαστικής, δημιουργώντας ένα ισχυρό επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος της επιτυχημένης απώλειας βάρους.

Κοιλιοπλαστική και ανόρθωση στήθους: ένας συχνός συνδυασμός επεμβάσεων μετά από εγκυμοσύνη, που πολλές φορές αποτελεί μέρος της διαδικασίας που είναι γνωστή ως mommy makeover.

Search